2014. március 19., szerda

Érzelmek harca V. rész 15. fejezet

Előzmény: Érzelmek harca - Prológus
Közvetlen előzmény: Érzelmek harca V. rész 14. fejezet

Írta: Katia N. Ruiz
Fordította: Sinara
Az eredeti megjelenésének ideje: 1999

*****************************************************************

Josua kokainfüggő volt.
Egy hihetetlenül tehetséges könyvelő, aki viszont csak a szer hatása alatt volt képes elviselni a napot az irodában. A munkahelyén viszont nagyon óvatos volt, nehogy bárki is gyanítsa a függőségét. Senki sem vethette a szemére, hogy nem csinálja jól a munkáját. Jobban, mint bárki más. Senkinek sem tűnt fel, amikor néha percekre bezárkózott a mosdóba.
Jóképű férfi volt a maga módján. Erőteljes, jóvágású jelenség, aki mindig a legújabb divat szerint öltözködött.
Cassidy-vel már a középiskola óta barátok voltak. Amikor az érettségi után rászokott a drogra, a nő megpróbálta leállítani. Ő azonban, ahogy azóta is mindig, csak megvonta a vállát.
Cassidy azonban azóta is kereste a társaságát, mert kiváló hallgatóság volt. És akármilyen elfoglalt is volt, a férfi mindig szakított rá időt.
Ma azonban a nő csak csendben ült ott és együtt hallgatták a zenét. Josua egy idő után már nem bírta.
- A fenébe is! Ramatyul festesz. - Teljesen fel volt pörögve. A keze remegett és rángott a szemhéja.
Cassidy vállat volt. Nem volt ereje szépíteni az igazságot, és ki értené meg ezt jobban, mint Josua Maldonado? Kezét szakadt farmere zsebébe süllyesztette és csak hallgatott. Nem figyelt annyira a külsejére, mint általában, és ez Josuának azonnal feltűnt.
- Nem bánod, ha itt maradok veled? - kérdezte halkan, és már azt sem érdekelte, ha a férfi elutasítja.
De Josua sose tudott neki nemet mondani.
- Persze, hogy nem baj - ült le mellé és a kanapé alá nyúlt, ahol a készleteit tartotta.
Cassidy úgy bámult maga elé, mint akinek semmi nem tűnik fel, miközben a férfi előkészítette az anyagot és lassan felszívta, majd lehunyt szemmel sóhajtott. Aztán kótyagosan a nőre nézett.
- Beszélj csak, Cassidy! - mondta nagyon lassan. A nő megrázta a fejét és a padlót bámulta. A férfi az asztalon heverő tükörért nyúlt, amin még ott volt az anyag és a barátja felé nyújtotta. - Tessék! - Cassidy megrázta a fejét. - Gyerünk! Nekem segít megnyugodni. Bízz bennem! - Josua szavai összefolytak. Cassidy lenézett a tükrön heverő porra, majd vállat vont és elvette.
Amikor felszívta az anyagot, a szemei kikerekedtek és hevesen pislogott.
- Még egyet! - biztatta Josua. - Hidd el! Jó lesz.
Cassidy engedelmeskedett, majd lassan felállt a kanapéról. Kábának érezte magát. Josua csak figyelte, ahogy sétálgat és az orrát dörgöli, majd megáll a rádiónál és feljebb tekeri a hangerőt.
Hard rock hangja töltötte be a lakást és együtt mozgatták a fejüket a ritmusra. Cassidy úgy érezte, a férfinak igaza volt. Így minden sokkal jobb. Sokkal… felemelőbb. Mintha a fellegek közt szállna.
Egy másik világban járt. Egy helyen, ahol nem kell a problémáival törődnie.


***


A saját lakásában ébredt másnap reggel. Az ágyán feküdt felöltözve. A kulcsa még mindig a kezében volt. A feje hasogatott. Arcát a párnába temette, hogy elrejtőzzön a kínzó fény elől. Aztán a térdeire küzdötte magát és azon gondolkodott, hogy kerülhetett haza. Nem emlékezett semmire.
Felüllt és hallgatta az üzenetrögzítő csipogását. Felállt és oda lépett, hogy meghallgassa. Ashleigh hangja csendült fel:
- Figyelj! Nem hagytál időt elmondani: George és Gretchen arra kért, adjam át, hogy várnak a Crystal Barban péntek este. Tízre ott leszünk. Megünnepeljük Gretchen győzelmét a bíróságon. Gyere el! Majd érted megyek.

Folytatása következik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

FlagCounter

[URL=http://info.flagcounter.com/3p1k][IMG]http://s06.flagcounter.com/count/3p1k/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_0/flags_0/[/IMG][/URL]