2018. szeptember 2., vasárnap

Az ismeretlen tényező II. rész - Hosszú és kanyargós utak 2. fejezet

Előzmény: Az ismeretlen tényező I. rész 1. fejezet
Közvetlen előzmény: Az ismeretlen tényező II. rész 1. fejezet

Írta: Shaima32
Fordította: Sinara
Az eredeti megjelenésének időpontja: 2017. március 9.

*************************************************************************


Hétfőn Jodie „jó reggel”-üzenetet küldött nekem egy csók-jel társaságában. Én is elküldtem a magam „jó reggel”-üzenetét egy csókkal, de aznap többet nem váltottunk üzenetet. Másnap nem ismétlődött meg az eset. Magam akartam írni neki először, de aztán inkább kitöröltem az üzenetet és elmentem dolgozni. Ha van valami, amit szeretek a munkában, az az, hogy közben ki tudom zárni a világot és csak a feladatomra koncentrálni. Az én szakmámban az ember nem engedheti meg magának, hogy hibázzon, amikor egy ember fekszik a keze alatt.
Szerdán sem jött üzenet, csütörtök reggel azonban SMS-t kaptam Jodie-tól.
„Még áll az ebédünk mára?” kérdezte.
„Persze. Ne aggódj! Mikor?”
„12:30 körül.”
„A 12:30 nagyszerű. Akkor látlak majd itt?”
„Alig várom. xxx”
Nem tudtam megállni nevetés nélkül. Szóval most már három csókot kaptam.
Az ég kék volt. Éreztem a friss fű szagát a levegőben. Az élet szép volt.
Jodie egyértelműen tudta, milyen egy hatásos belépő. Ebben ő volt a legjobb. Az ember csak ránézett és bármi áron vele akart lenni… Vagy benne. Olyan éhség sugárzott belőle, ami nem tűrt halasztást a kielégülésben. Ha pedig elkaptad a lendületet, már csak azt kívántad, hogy te is a menün lehess.
Egy vörös blúzt viselt bő, fodros végű ujjakkal, amit egy fekete szoknyába tűrt. A nyakában fekete üveggyönyökből álló nyaklánc lógott, egészen le mellei pereméig. Muzza épp a Motoros életet olvasta, miközben az egyik társának a tetoválása készült. Amint viszont Jodie belépett, egy pillanatra sem tudta levenni róla a tekintetét, miközben én megkerültem a pultot és felkaptam a táskámat.
- Hali, Muzza! – intett Jodie mosolyogva. – Hogy van a mellkasod?
- Remekül – simított végig a szakállán. – Miért? Vetnél rá egy pillantást?
- Naná – lépett mellém, Muzza pedig felhúzta a pólóját, hogy megmutassa terebélyes sörhasát, amibe évek munkáját fektette, Jodie pedig lenyűgözve bámulta a tetoválásait.
- Nagyszerű munka. Szívesen megmutatnám én is az enyémet, de a végén még lecsuknának miatta – fonta karját az enyémbe. – Gyerünk! Menjünk ebédelni!
Utoljára egy hete ebédeltünk együtt a kocsijában. Ezúttal azonban végig vezetett az úton. Azt hittem, csak szerzünk valamit a közeli indiai kajáldából, vagy megint veszünk csirkét, de ehelyett beszálltunk a kocsijába és elhajtottunk a helyi R.S.L klubba.[1]
- Ha tudom, hogy ide jövünk, jobb ruhát vettem volna fel.
- Ne haragudj! Szólnom kellett volna. De hát tetováló művész vagy. Amúgy se mutatnál jól nagyestélyiben. Szeretnél inkább valahova máshova menni?
- Nem. Itt is jó lesz. Úgyis ismerek mindenkit.
Nem volt a hely olyan flancos, mint a nagyobb R.S.L klubbak, de kellemes volt az atmoszférája. Gyerekek játszottak az odakint kiállított tanknál és kimerült tekintetű anyák próbálták kordában tartani őket.
Leültünk egy asztalhoz, Jodie pedig karba fonta a kezeit és rá támaszkodott.
- Én fizetek.
Az egyik nagy vonzerőm, a melleimen és a hosszú lábaimon kívül, az a tény, hogy nem vagyok épp nagyétkű. Tekintetbe véve pedig, hogy délután még dolgoznom kellett, alkoholizálást sem rendezhettem. Végül a fish and chips-nél maradtam,[2] ő viszont kikérte a legdrágább ételt a menüről. Onnan tudtam, hogy előzetesen én is szemeztem vele.
- Szóval, mik a terveid a hétvégére?
- Azt terveztem, hogy összehozom a második Nagy Buki Rablást.[3] De ha neked van jobb ötleted…
- A szüleim barbecue-partit rendeznek Carla születésnapjára. Laza kis este lesz. Hétig tervezek maradni, aztán visszamehetünk a házamba.
A szájában tartotta a villáját és az arcomat figyelte.
- Mi az? Valami rosszat mondtam?
- Azt szeretnéd, ha találkoznék a családoddal? Tudnak ők egyáltalán rólam?
- Persze hogy tudnak. Épp ezt akartam mondani következőnek – vett egy újabb falatot a szájába és lassan rágni kezdte, hagyva, hogy azon kattogjon az agyam, mi jön ezután.
- Egész héten csak rád gondoltam – mondta végül.
A csókra gondoltam, de inkább nem mondtam semmit.
- Mondtál valamit arról, hogy szerettél volna csatlakozni a C.F.A-hez, de a priuszod miatt nem lehetett. Úgyhogy felhívtam apámat, ő pedig beszélt Robertával és Carlával. Ők hárman talán meg tudnak mozgatni elég szálat, hogy átmenjen az ügyed. Nincs másra szükséged, csak két kezesre, akik felelősséget vállalnak érted.
- Azt leszámítva, hogy nem ismernek.
- És akkor? – kortyolt Jodie a kólájába. – Apa már csinált ilyet korábban, ahogy Roberta is, és bár téged nem ismernek, bennem bíznak. Ha én azt mondom, jó arc vagy, az nekik elég. – Letette a poharát. – Ha túl gyors vagyok, csak szólj!
Helyeselni akartam, de végül inkább nem tettem.
- Szóval, odamegyek erre a szülinapi csődületre, beszélgetek a családoddal és beadom a jelentkezésem?
- Valami olyasmi. Úgy értem, ez még nem biztosíték, hogy bevesznek – bokszolt gyengéden a felkaromba. – Attól még meg kell felelned a feltételeknek, de azzal nem hiszem, hogy gond lenne.
- Mindig is csatlakozni szerettem volna – vallottam be.
- Akkor hajrá! Nézd! Tudom, hogy zavarban vagy. Az arcodra van írva. Nekem mindig is el volt könyvelve, hogy egyszer belépek a C.F.A-be. Sokkal szilárdabban, mint az, hogy egyszer szeretnék egy tetoválást. Ott ücsörgök Selby-ben, a meleg és biztonságos házamban és már lassan kezdek becsavarodni. Ideje lenne ismét élnem. Csináltatni pár tetoválást, bekoszolni a kezem, lefeküdni egy nővel, ha ahhoz van kedvem… Nagyon élveztem a motorozást is. A legtöbb vasárnap csak otthon ülök a számítógép előtt és like-olgatom mások posztjait.
Pár pillanatig csak bámult rám.
- Szóval, mit mondasz? Velem vagy, vagy ez túl sok neked?
- Veled vagyok – sóhajtottam. – Csak megleptél. Mintha átment volna rajtam egy vonat. Te semmit sem veszel félvállról, igaz?
- Akkor most ki a bika? – bokszolt ismét a vállamba. – De rajtad tartom a szemem. Esküszöm, te vagy a legtisztább priuszos, akivel valaha találkoztam. Amikor felvetettem az ajánlatot, az apám jóhírét tettem kockára valakiért, akit nem is ismer, és biztos vagyok benne, hogy nem fogja megbánni.
- Köszönöm – válaszoltam. – Igazad van. Jó arc vagy.
- Erre igyunk! – emelte fel a poharát. – És még egy dolog – kortyolt a kólájába. – Tudom, hogy történt ez meg az vasárnap, de én még mindig hetero vagyok. Ez nem jelenti azt, hogy nem veszek majd egy hirtelen fordulatot balra, de adj egy kis teret! Nem azt mondom, hogy hibát követtem el, de engem is meglepett, ami történt.
- Ez teljesen érthető. Csodás csók volt.
- Köszönöm – mosolygott. – Mindig is jól csókoltam. Legalábbis ezt mondják. Csak adj időt, amíg rendet rakok a fejemben! Csak szerettem volna ezt tisztázni, mielőtt túlságosan is belelovallod magad, hogy aztán rájöjj, nem minden úgy van, ahogy vasárnap látszott.
- Ez majdnem megért még egy tetoválást – válaszoltam.
- Még nem nyomtattam ki a következőt, de egy fehér rózsán gondolkozom a fenekemre. Olyanon, mint ami a faladon van az ajtó mellett.
- Az menni fog.
- Tökéletes – mosolygott.
- És akkor szombaton hánykor?
- Reggel írok majd neked – paskolta meg a kezem. – Ne hajtsd túl magad!
Nem volt búcsúcsó, amikor kitett, de az alapján, amit mondott nekem, nem is számítottam rá. Megmutatta a tetoválást, amire gondolt, Muzza pedig megkérdezte, hogy hova lesz.
- A fenekemre – adott át nekem egy kártyát. – Ez az edzőtermem. Ha rám hivatkozol, huszonöt százalék kedvezményt kapsz. Az első edzés pedig ingyenes.
Muzza sokáig bámult utána, miután elhagyta a boltot, én pedig elfojtottam egy elégedett vigyort.
- Egy fehér rózsa a fenekére? Na azt tényleg látnom kell – pillantott a kártyára. – Kezdenek a dolgok komolyra fordulni köztetek.
- Nem igazán – válaszoltam. – Beszélt az öregével, aki egy nyugdíjas zsaru és azt mondják, bejuttathatnak a C.F.A-be.
- Te a C.F.A-ben? – bámult rám Muzza. – Hogy az a mocskos…! Már látom is magam előtt, ahogy egy lángoló falon mászol lángoló gatyában. Na és mikor lesz ez?
- El kell mennem egy családi szülinapjukra szombaton, hogy találkozzak az apjával. A nővére is a testületben van, a húga pedig ügyvéd.
- Hogy rakna seggbe egy ló! – kerekedtek el a szemei. – Akarsz egy jótanácsot?
- Attól függ, mi lenne az – vigyorogtam.
- Némi öltözködési tipp. Nagyon menő vagy a mocis szerelésedben, de ezek amolyan flancos középosztálybeli népeknek tűnnek. Fogadok, nincs is egy nőcis ruhád sem.
- De van – tiltakoztam. – Csak nem hordtam már egy ideje.
- Talán rád se megy már.
Ezt szerettem Muzzában. Ha túlságosan is magasan kezdtem járni a fellegekben, ő mindig tudta, hogy hozzon vissza a földre. Csak egy ruhám volt, amit csak a báli ruhámként emlegettem. A többi mind póló és farmer.
Itt lépett a nagymamám a képbe. Amikor elpanaszoltam neki a helyzetet, azt mondta, tegyem szabaddá a péntek estémet.
- Miért?
- Elmegyünk vásárolni Knox City-be. Ott töltjük a holnap estét.

Folytatása következik!

Vége a II. résznek!




[1] Returned and Service League: Ausztráliában a visszavonult közszolgálati alkalmazottak (rendőrök, tűzoltók, mentők stb.) közösségi helye.
[2] Halból és krumpliból álló fogás
[3] Anglul Great Bookie Rubery (ha tudtok rá jobb fordítást, örömmel fogadom). Ausztrália történetének legnagyobb bűnténye, amikor egy hattagú banda mai árfolyamon kb. 88 millió dollárt rabolt össze bookmakerektől a Victoria Clubban, Melbourne-ben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

FlagCounter

[URL=http://info.flagcounter.com/3p1k][IMG]http://s06.flagcounter.com/count/3p1k/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_0/flags_0/[/IMG][/URL]