2017. április 7., péntek

Casting 9. rész - Titokzatos próbafelvétel

Írta: Marokfegyver

Előzmény: Casting 1. rész
Előzmények: Casting 8. rész

****************************************


Százféle érzés kavargott benne, mintha a mozivászonra egyszerre vetítenének sok-sok filmet, időtakarékossági célból. A járdán siető emberek ebből semmit sem vettek észre, mindenkit lekötött a saját zűrzavaros világa, pedig Ramóna örömmel elmesélte volna nekik, hogy ő mától színésznő lett.
Eszébe jutott a telefonja, ami több órája lapult már némán. Bekapcsolta, és abban a pillanatban meg is szólalt.
Igen?
Ábel vagyok a stúdióból. Ugye, te voltál ma castingon?
A lány kezdeti bizalmatlansága, amit a rejtett szám miatt érzett, ezzel szertefoszlott:
Én.
Jó hírem van számodra: behívunk próbafelvételre. Gratulálok!
Köszönöm.
Egyeztethetünk egy jövő heti időpontot, vagy inkább most felelne meg?
Akár most is alkalmas.
Jó. Addig kell ütni a rezet, amíg meleg! A Krisztina körútra el tudsz jönni?
Persze. Pontosabban?
Mikorra tudsz ideérni?
Maximum 20 perc. De hová menjek?
Mondom a pontos címet…

Úgy látszik, beindult – gondolta elégedetten. Érzett ugyan valami furcsát a telefonhívásban, hiszen személyesen is közölhették volna vele, hogy még ma lesz a próbafelvétel, de erre megtalálta a magyarázatot: Külön akar vele találkozni valamelyik pasi a zsűriből. – Talán a producer?”
Sejtette a rendkívüli próbafelvétel okát is: ki szeretné próbálni a pasas, csakis kettesben, s nem a többiek előtt. Bár az is lehet, hogy más csajokra is vonatkozik a meghívás, vagy a 3 pasi össze akar jönni 3 csajjal még a forgatás előtt, hogy majd kevésbé feszélyezetten menjen a munka. „Egy kis kellemes csapatépítés!” Nem látott benne semmi kivetnivalót, hiszen erről szól majd a filmezés: mindig új partnereket kap, akikkel hamar meg kell találni a közös nevezőt. Percek alatt össze kell hangolódni…
Útközben valamennyi eshetőségre felkészült, és egy pillanatig sem tétovázva megnyomta a megfelelő kapucsengő gombját.
Ramóna csupán azt a verziót hagyta figyelmen kívül, hogy a „minden eshetőség” emberi léptékekben igaz ugyan, de az élet bármikor képes megszorozni a variációkat, és valami egészen mást produkálni.
A második emeleti lakás ajtaját egy zavaros tekintetű, meztelen lány tárta szélesre, s miközben megtántorodott, és a falnak támaszkodva igyekezett megőrizni viszonylagos stabilitását, az előszobai fogasok felé bökött:
Ide levetkőződhetsz – jelentette ki, és nagy puffanással bevágta a bejárati ajtót, ezzel felkavarva saját izzadságszagát.
A rendezetlenül lógó ruhadarabok jelentése alapján ennél bentebb már csak pucéran lehet jutni.
Innál valamit? – támaszkodott az erősen ittas leányzó a nyitott konyhaajtó melletti falnak.
Ramóna megrázta a fejét és vetkőzni kezdett. Amikor beakasztotta az ujjait a bugyija pántjába – megállt egy kicsit –, majd lekerült ez az utolsó ruhadarab is, kérdőn tekintett illuminált vendéglátójára, aki – felfüggesztve a támaszkodást – faltól-falig csapódva, de lendületesen indult a szemközt nyíló helyiség irányába.
A szoba közepét egy franciaágy foglalta el, körülötte három fiatal srác ült meztelenül, farkával játszadozva. Egyikük sem a castingon megismert férfiak közé tartozott, s csak egy gyerekképű tűnt ismerősnek, aki egyik kezével sms-t írt, a másikkal a falloszát húzogatta.
Foglalj helyet a szereposztó ágyon! – tette fel a lábát egyikük a nevezett bútorra, miközben egy pillanatra sem hagyta abba farka fényesítését.
Ramóna körbenézett: sehol egy kamera!
Előbb én… – kérte a szőkés barna, félhosszú-hajú lány –, előbb engem, mert mennem kell táncórára!
Nekünk is táncolhatsz! – röhögtek a fiúk. – Rúdtánc? – markolászták a meredező rudakat. – Várunk még valakit? – kérdezték a sms-ezőtől.
Van még egy visszaigazolás, de nem érdekes, majd bekapcsolódik, ha megjön. Vágjunk bele!
Ramóna dühösen nézett rá:
Hol a kamera?
Minek az neked?
Azt mondtad, hogy próbafelvétel lesz!
Az a próba, hogy kipróbáljuk, működik-e minden lukad – válaszolt a srác flegmán. – Felvenni meg felesleges, majd megjegyezzük.
Ha érdemes megjegyezni! – tette hozzá az ablaknál ülő, aki az ölébe húzta a részeg lány fejét. – Szopogasd!
Ha ügyes leszel, bejuttatunk egy extra szerepre… – húzta fel a szemöldökét a gyerekképű, mint aki csodálkozik, hogy valaki hiányolja a kamerát. – Napi 24 órában működésben lesz minden lukad.
Rami ekkor döbbent rá, hogy hol látta ezt a fejet: A castingra várakozás közben járt ott! Horni fel is hívta rá a figyelmét, hogy lefotózta az adatlapot… Szóval innen a telefonszám, és így toboroz csajokat a baráti kör szórakoztatására!
Na, csaó! – fordult sarkon, és kapkodva öltözködött az előszobában.
Visszanézett, és úgy tűnt, hogy a srácok egyáltalán nem veszik zokon a hirtelen távozását. A másik lány pedig határozottan megkönnyebbült, hogy ő következhet elsőként: feltérdelt az ágyra, hogy azok hárman el tudjanak helyezkedni alatta, mögötte és előtte…
Ramóna hangosan becsapta az ajtót, és futva hagyta el az épületet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

FlagCounter

[URL=http://info.flagcounter.com/3p1k][IMG]http://s06.flagcounter.com/count/3p1k/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_0/flags_0/[/IMG][/URL]