2013. december 17., kedd

Baljós árnyak 5. fejezet

Írta. Katana Geldar
Fordította: Sinara
Az eredeti megjelenésének időpontja: 2008. június 8.

Előzmény: Baljós árnyak 1. fejezet
Közvetlen előzmény: Baljós árnyak 4. fejezet

*************************************************************************

- Nem hiszem, hogy ez tetszeni fog - mondta Nalanda Padménak.
A Naboo királynője a trónszékén ült, szolgálólányaival körülvéve. Panaka és Padmé előtte álltak, küzdve a hajó rázkódásával.
Padmé pontosan tudta, hogy Nalanda nem a tengeribetegségre utal, amit a folyamatos rázkódás okozott, hanem arra a veszélyre, hogy ha nem sietnek, minden elveszik és a Kereskedelmi Szövetség végleg a kezébe kaparintja a Naboo-t.
- Ez nem Felséged hibája - szögezte le Padmé. - Egyikünk se tehetett semmit. - Panaka felé fordult. - Nincs ennek a hajónak álcázása?
- Ez nem hadihajó - méltatlankodott a katona. - Nincsenek fegyvereink. Békés emberek vagyunk. - A királynő felé fordult, meghajtotta a fejét és úgy folytatta. - Felség, ha megbocsát. - Nalanda egy kézmozdulattal elbocsátotta őt, a kapitány pedig a pilótafülke felé indult.
“De még a békés embereknek is tudniuk kell, mikor és hogyan üssenek vissza” - gondolta Padmé.


***


- Fordítsa meg a hajót! - javasolta Qui-Gon. - Úgy könnyebben lerázhatjuk őket.
Ric Olié tiltakozni akart, de ekkor a hajó ismét megrászkódott, még a jediket is kibillentve az egyensúlyukból.
- Kárjelentést! - kiáltotta Ric.
- Kritikus - válaszolta a másodpilóta. - Megsérült a generátor.
- Küldje ki a szerelő droidokat! - pillantott a kapitány Qui-Gonra. - El kell tűnnünk innen. Nem bírjuk már sokáig.
- Úgy van - válaszolta a jedi nyugodtan, de erőteljesen.
- Mester! - szólalt meg Obi-Wan és az egyik kijelzőre mutatott. - Keselyűdroidok.


***


Egy szobában, ahol számtalan zömök astromech droid dolgozott, Danta csendesen ücsörgött a sarokban. Egyik talpát szilárdan a padlónak vetette, kiegyensúlyozva magát a rázkódó hajón. Obi-Wan azzal a határozott utasítással hagyta itt, hogy ne mozduljon. A gungen nyugodtan ült és egy kék kővel fente a dárdáját. Most már követni akarta a jediket oda, ahova mennek. A dolgok kezdtek érdekessé válni.
A droidok csipogva és búgva végezték munkájukat, majd hirtelen megindultak egy kis zsilip felé. Danta nem is figyelt rájuk. Csak arra gondolt, mikor hagyja már abba a hajó a folyamatos rángatózást.


***


Egy csapat droidvadász körözött az űrhajó körül, szembeszállva a Kereskedelmi Szövetség támadóival. Az egyik droid szinte azonnal találatot kapott és szétrobbant a légüres térben. A többiek igyekeztek hátrébb szorítani az ellenség erőit, míg az asztromec droidok a generátor javításával voltak elfoglalva.
A szorgos kis gépek sorra estek el, leszámítva egy eltökélt kis kék-fehér példányt, aki megállás nélkül folytatta munkáját.


***


A pilótafülkéből egy képernyőn keresztül figyelték a kis droidot, majd, amikor végzett, felvillantak a fények és Ric Olié megkönnyebbülten elmosolyodott.
- A palyzsok készen állnak. A kis droid megcsinálta - lelkendezett. - Minden energiát a hiperhajtóműre!
Aztán a rotorok felbőgtek és a hajó nekilendült, hogy maga mögött hagyja a Naboo-t és a teljes inváziós flottát.


***


A theed-i trónteremben Nute Gunray kényelmetlenül fészkelődött Nalanda trónszékén Darth Sidious hologrammja előtt. A humanoid alak fekete csuklyás köpenybe burkolódzott, amiből csak orra és álla látszódott ki. Az alkirály mellett állt Maxah, magában mosolyogva a neimoidiai félelmén.
- Minden város az ellenőrzésünk alatt áll a Naboo-szektor északi és keleti részén - jelentette Gunray. - Minden ellenállást felszámolunk a vízalatti városokban is és…
- Igen, igen - szakította félbe Darth Sidious. - Szép munka, alkirály. Mi a helyzet Nalanda királynővel? Aláírta az egyezményt?
- A királynő… eltűnt, Nagyuram - remegett meg Gunray hangja. - Volt egy hajó, ami átszökött…
- Átszökött? - harsant fel Sidious, Maxah pedig leplezetlenül elmosolyodott.
- Egy naboo-i cirkáló áttört a blokádon és…
- Hogy engedhette meg ezt, alkirály?
- A… a jedik, Nagyuram… Egy jedi lány legyűrte az őrséget és két társa is csatlakozott hozzá és…
A sith nagyúr fortyogott a dühtől, amit most már meg se próbált leplezni. Gunray megborzongott, amikor éles hangon folytatta: - Azt akarja nekem mondani, hogy egy gyerek kijátszotta az inváziós erőit és megszöktette a királynőt a tudta nélkül?
- De… de jedikről van szó, Lord Sidious - tiltakozott Gunray.
- Csendet! - menydörögte a sith. - Kerítse elő, akár a föld alól is, és írassal alá vele az egyezményt!
- De a cirkáló eltűnt a műszereink elől, Nagyuram - mondta az alkirály szinte már könyörgő hangon.
- Maxah! - Neve hallatán a sith mestere felé fordult. - Igen, Nagyuram?
- Használj fel minden eszközt, hogy előkerítsd őket! - parancsolta Sidious.
- Úgy lesz, mester.
Amikor a hologram eltűnt, Maxah szó nélkül elhagyta a helyiséget, Gunray pedig belesüppedt a trónszékbe. Szemmel láthatóan remegett.
- Kezdenek kicsúszni a dolgok a kezünkből - mondta segédjének, Rune Haako-nak. Tudta, milyen árat kell majd fizetnie, ha Maxah is képtelen előkeríteni Nalandát. És bele sem akart gondolni.
- Sosem lett volna szabad beleegyeznünk ebbe - válaszolta Rune. - Vajon mi történik, ha a jedik rájönnek, hogy a sithekkel üzletelünk?
Gunray vállat vont, de nem válaszolt.

Folytatása következik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

FlagCounter

[URL=http://info.flagcounter.com/3p1k][IMG]http://s06.flagcounter.com/count/3p1k/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_0/flags_0/[/IMG][/URL]