2018. november 7., szerda

Az ismeretlen tényező IV. rész - Változások 1. fejezet

Előzmény: Az ismeretlen tényező I. rész 1. fejezet
Közvetlen előzmény: Az ismeretlen tényező III. rész 3. fejezet

Írta: Shaima32
Fordította: Sinara
Az eredeti megjelenésének időpontja: 2017. március 17.

*************************************************************************




Az idő állni látszik a börtönben. A rutinod sosem változik. Az egyetlen különbséget az egyre csak érkező emberek jelentik. Egyesek frissen elítélt rabok, mások látogatók, a többiek pedig közösségi csoportokhoz tartoznak, akik programokat tartanak a börtönben. Az utóbbiakat csak úgy nevezik, a jóskák. Ez egy börtönszleng-kifejezés azokra, akik igyekeznek jót tenni és segíteni. Caroline ebbe a csoportba tartozott. Hetente egyszer járt be a börtönbe, hogy ruhakszítő kurzust tartson.

Én nem a ruhakészítés miatt jártam Caroline tanfolyamára, hanem az összegyűlt brancs miatt. Caroline némi emberséget csempészett a sivár falak közé. Egy lélegzetnyi friss levegőt. Behozott egy adag magazint is, ami aztán minden héten ott maradt utána. Egy bennlakó összegyűjtötte őket az órák után és betette a közösségi szobába, ahol mindenki olvashatta.

Néhány nő belé is habarodott, annak ellenére, hogy Caroline akkor kapcsolatban élt. Egy férfival. Beismerem, én is fantáziáltam róla időről időre. Anyai gondoskodással tekintett ránk, viszont, bár szeretett barátkozni a rabokkal, soha nem adta meg az elérhetőségét senkinek.

Emiatt is kissé kivételesnek éreztem magam a meghívás miatt az otthonába, Croydonba, azon a délutánon. A sógornőjétől, Louisától vette a házat még évekkel korábban, miután szakított a partnerével. Mostanra már mással élt együtt. Brandonnal, aki a The Age-nek dolgozott. Megtudtam egy keveset Louisáról és a másik sógornőjéről, Melanie-ról, miközben a varrótermében ültünk.

- Louisa és Melanie mindketten a nővéreim házastársai – mesélte. – Louisa Sigriddel él, Melanie pedig Elkével, a sógornőim viszont nem tekintik magukat melegnek.

- Az hogy lehet? – kérdeztem.

- Louisának és Melanie-nak sose támadt rá ingere, hogy kitárulkozzanak a világ előtt és címkéket ragasszanak magukra – lapozott bele egy könyvébe. – Csak az számított, hogy szeretik-e a nővéreimet vagy sem. Végeredményben a szerelemről van szó, nem a címkékről.

- Érdekes elgondolás – pillantottam le a könyvre. Az egyik kötet volt, amit a dizájnjai töltöttek meg. A börtönbe is behozott párat évekkel ezelőtt.

- Kicsit olyan, mint a ruhakészítés. Ha a ruha nem passzol rád, kibontod a varrásokat és teszel még hozzá anyagot. Tágítsd ki a látóteredet és fogadd el, hogy nem minden passzol hozzád! Neked viszont igazodnod kell az élethez. Louisa és Melanie két nő egy cseppnyi meleg vér nélkül, akik meleg nőkkel élnek kapcsolatban. A végén csak annyi marad, hogy megváltoztassák a szemléletmódjukat és elfogadják azt, amit az élet hoz.

Ez egy olyan beszélgetés volt, ami megváltoztatta az életemet és a mai napig kihatással van rám. A fluiditás gondolata, hogy az emberek változhatnak, hogy minden nap változunk biológiai szinten is, ahogy a régi sejtek elhalnak és újak kerülnek a helyükre. Az elsődleges ok, amiért az emberi faj a tápláléklánc csúcsára emelkedhetett, az volt, hogy meg tudta változtatni a körülményeit. Azon a délutánon jelentkeztem az egyik ruhakészítő tanfolyamra, mert én is szükségét éreztem, hogy változtassak. Amikor este elmondtam a nagymamámnak, ő ledöbbent.

- Végülis van értelme. Hiszen kreatív ember vagy.

Megnéztem Caroline weboldalát aznap éjjel, miután megetettem Jacket és elvittem sétálni. Lenyűgöző mennyiségű öltözéket találtam ott. Szokványos ruhákat és topoktól irodai viseletig mindent. Épp feliratkoztam a hírlevélre, amikor szűkölést és kaparászást hallottam az ajtó felől.

- Most meg mi van – nyitottam ki az ajtót Jack-nek.

A kutya befurakodott mellettem, a kuckómhoz ügetett és lefeküdt az ágyam mellé. Tökéletes szobakutya. A farka a padlót verdeste, amikor pedig leültem az ágyra, felkelt és odasétált hozzám.

- Szóval anyuci kis szobapincsije vagy, mi? – vakargattam meg a füle tövét.

Így hát aznap éjjel Jack a kuckómban aludt és amikor küldtem róla egy képet Jodie-nak, azt válaszolta, „cuki”.

Azon a héten minden megváltozott a számomra. Eleinte azt hittem, ez is csak egy újabb hét lesz, amíg Jodie szülei fel nem tűntek, hogy elvigyék a kocsit. Jót beszélgettünk. Tom segített kitölteni a jelentkezésemet és biztosított, hogy minden rendben lesz. Amikor elmentek, furcsán felszabadultnak éreztem magam. Évekig az alatt a teher alatt nyögtem, hogy úgy éreztem, nem vagyok normális. Egészen a kamaszkoromig ment ez vissza, amikor a városban randalíroztam, kocsikat törtem fel és összeütközésbe kerültem a zsarukkal.

Aznap este elvittem Jacket sétálni, hogy feladjam a jelentkezésemet. Elsétáltunk a tűzoltóság mellett is. Elég jól ismertem a parancsnokot. Amikor elmondtam neki, mi történt velem, megveregette a hátamat és azt mondta, sok sikert kíván nekem.

Kedd este a konditeremben találkoztam Louisával és Sigriddel, rajtuk keresztül pedig megismertem a szőke nőt is, akit Jodie említett az előző héten. Heidi huszonnyolc éves nő volt német gyökerekkel. Egyből értettem, miért akadt meg rajta Jodie szeme. Gyönyörű teste volt és angyali arca. Jó barátok voltak Louisával és Sigriddel és jól elszórakoztunk, miközben beszélgettünk. Foglalt is nálam egy időpontot egy tetoválásra. A Chanelnél dolgozott konzultánsként és boldogan mutogatott mintákat a táskájából, amit a kocsija hátsó ülésén tartott.

- Ha szeretnél még több mintát, csak hívj fel! – nyújtott át egy névjegykártyát.

- De te Belgrave-ben laksz – pillantottam a telefonszámára.

- Knox City-ben dolgozom. Átugorhatok pár mintával a stúdiódba csütörtök este.

Elgondolkodtam Heidiről aznap este, miközben Jackkel sétáltunk. Nagyon bizarr volt, hogy két úgy nevezett hetero nő is flörtölt velem. Jodie üzenetei napi két-három alkalommal érkeztek. Rövid szövegbuborékok arról, hogy mit csinál éppen, és legalább napi egy szelfi. Az első a hotelszobájában volt. Az ágyon ült kinyújtott lábakkal. Csak egy fehér pólót viselt, ami eltakarta a bugyiját. A második szelfi a konferencia központ bejáratánál készült, a harmadikon pedig bikinitopot viselt és szoknyát. A kezében valami divatos koktél volt, a szöveg pedig csak annyit mondott „A te egészségedre!”

Csináltam neki egy fényképet az én üvegemről és elküldtem neki. „Emlékszel erre?”

„Hogy felejthetném el a jó öreg Vic Bittert? Mit meg nem adnék most érte! Itt viszont nincs semmi, csak Tooheys és undorító dizájner sörök.”

Az utolsó dolog, ami megváltozott, az öltözködési ízlésem volt. Mindig is a farmert és a pólót részesítettem előnyben, de a vasárnapi találkozóm Caroline-nal új lehetőségeket nyitott meg. Csütörtökön a szokásosnál hosszabb ebédidőt tartottam és leugrottam Knox City-be, ahol szereztem egy bőr szoknyát zipzárral az elején. Épp a kezemben tartottam, amikor Jodie felhívott, hogy szóljon, haza ér péntek ebédidőre, de az apukája felveszi őt.

- Csak hozd haza Jacket péntek este! A vacsorát bízd rám! Szeretlek.

Küldtem neki egy képet a szoknyáról és mosolyogtam, amikor megérkezett a válasza.

„Alig várom, hogy lássam rajtad!”

Épp időben értem vissza a stúdióba, hogy összefussak Heidivel, aki szeretett volna időpontot foglalni. Két srác várt a sorára és le se tudták venni a szemüket róla. Tengerészkék kosztümöt viselt fehér blúzzal.

Egy virágról mutatott egy képet.

- Ezt a virágot szeretném a lábamra – mutatott a combja elejére. – Ide.

Hosszan a bugyijában tartotta a kezét a megfelelő helyen, közben azonban gondosan a hátát mutatta a srácoknak.

- Ugyanazt a virágot mindkét lábadra?

- Ja. És szövegtekercseket. Az egyiket „Heidi’s”-felirattal, a másikat pedig „kert”-tel.

- Persze – csempésztem mosolyt az arcomra. – Bejegyezhetlek jövő hétre?

- Mikorra? Van egy szabadnapom, úgyhogy alkalmazkodóképes vagyok.

- Csütörtökön déltájban? – pillantottam a beosztásomba. – Mondjuk fél egykor.

- Tökéletes – mosolygott. – Bármi javaslat?

- Viselj szoknyát vagy ruhát! – válaszoltam. – Őrülten viszketni fog.

Az egyik srác megvárta, amíg Heidi távozik, mielőtt megszólalt volna.

- Azt kívánom, bárcsak a helyedben lehetnék jövő csütörtökön!

Aznap este Jodie egy új fényképet küldött. Egy masnis blúzt viselt ás fekete szoknyát. A nyaksála és a felső két gombja ki volt bontva, akárcsak a szoknya öve. A keze a harmadik gombon volt, a szöveg pedig azt mondta: „Szeretnél többet látni? Írj vissza igen, kérleket, cukorral a tetején”

„Igen, kérlek, cukorral a tetején.”

A következő képen a harmadik gomb is ki volt oldva, az ujja pedig a negyediken pihent. Nem tartozott hozzá üzenet, de én igennel válaszoltam, épp amikor Jack úgy döntött, ki akar menni pisilni. Mire visszatértem, egy újabb kép érkezett. Ezen már annyira ki volt bontva a blúza, hogy látszott barackszín melltartója.

„Ha többet szeretnél látni, viseld a bőr szoknyádat” – írta.

Ez mosolyt csalt az arcomra.

„Áll az alku.”

Nem érkezett több kép pénteken, de kaptam egy üzenetet, amikor landolt Melbourne-ben.

„Magammal hoztam a felhőket.”

Folytatása következik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

FlagCounter

[URL=http://info.flagcounter.com/3p1k][IMG]http://s06.flagcounter.com/count/3p1k/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_0/flags_0/[/IMG][/URL]