2018. november 25., vasárnap

Gyönyörök szigete XIX. rész - Arculcsapás 2. fejezet

Előzmény: Gyönyörök szigete I. rész 1. fejezet
Közvetlen előzmény: Gyönyörök szigete XIX. rész 1. fejezet

Írta: Jeremydcp
Fordította: Sinara
Az eredeti megjelenésének időpontja: 2014. július 16.

*********************************************************************


- Azt hittem, megfáztál – mondta épp Pamela Trish-nek, amikor bekapcsoltam a központi szoba mikrofonját. Amikor megláttam a lépcsőn lesiető szőkeséget, ahogy belebotlik társába, aki csak az előző pillanatban menekül oda, azonnal rátenyereltem a kihangosító gombra.
Trish megvonta a vállát.
- Tudsz titkot tartani?
- Persze.
A kanadai lány összevonta a szemöldökét és bevallotta:
- Sosem voltam ténylegesen beteg. Azért találtuk ki ezt Jeremy-vel, hogy távol maradhassak Amy születésnapi partijától.
- De miért? – nézett rá Pamela zavartan.
- Én… úgy gondoltam, így távol maradhatok Lindsay-től egy ideig. Én csak… képtelen lettem volna együtt látni őket Amy-vel. Nem viseltem volna el. Amy rosszul bánik vele. De… még sokkal nehezebb lett volna végignéznem azt, ahogy együtt mulatbak. – Egy pillanatra elhallgatott, majd szó szerint könyörögni kezdett a másiknak. – Kérlek, ne mondd el senkinek! Nem szeretném, ha mérgesek lennének rám.
A szőkeség megrázta a fejét.
- Nem mondom el senkinek. Én mindig megtartok bármilyen titkot.
Trish lassan bólintott.
- Lindsay és Amy valószínűleg még hálásak is, hogy nem vagyok ott. Ahogy mindenki más is…
- Hogyan?! – nyögött fel Pamela összevont szemöldökkel, ahogy odalépett Trish-hez és a vállára tette a kezét. – Mindannyian aggódtunk, amikor Jeremy azt mondta, beteg vagy.
Trish megrázta a fejét.
- Ó…! Nem úgy gondoltam. Csak most nagyon kétségbe vagyok esve. Épp csak pár perce beszéltem Lindsay-vel és még mindig frusztrál. Azt hiszik, megőrültem, vagy ilyesmi. Talán így is van.
- Én nem tartalak őrültnek.
- Szerettél valaha bárkit is annyira, hogy az már fájt, Pamela? – szegezte neki hirtelen a kérdést. – Szeretted annyira, hogy az már felemésszen belülről? Mindezt úgy, hogy bármi is történjen, sohasem lehettek együtt? Ez a helyzet most velem és Lindsay-vel. Tudod, mennyire fájdalmas érzés ez?
Most Pamela vonta össze a szemöldökét.
- Igen, tudom…
- Azt hittem, azt mondtad, sosem voltál még szerelmes.
Pamela bólintott.
- Azt mondtam, sosem voltam szerelmes azelőtt, hogy a szigetre jöttem volna.
Trish szemei elkerekedtek.
- Te most Jeremy-ről beszélsz?
Pamela bólintott, ami azonnal megragadta a figyelmemet.
- Igen, Jeremy-ről beszélek.
- Ti Jeremy-vel sosem lehettek együtt…? Sajnálom, de ezt nem értem. Miért nem…?
- Devon – vágta rá Pamela. – Devon. – Megrázta a fejét majd folytatta: - Egészen pontosan Devon és Kristanna.
- Még mindig nem értem…
Pamela felsóhajtott.
- Mindent megtettem, ami tőlem telik az elmúlt hetekben, hogy Jeremy észre vegyen… Hogy szeressen. Mindent, amire csak gondolni tudtam. Mindent megpróbáltam. Az az ember jobban bánik velem, mint ahogy azt valaha is megérdemelném. Jeremy minden, amit valaha is kívánhatnék az élettől. Annyira nagyon szeretnék vele lenni! Azt hittem, minden tökéletesen megy. Jeremy is tudja, mit érzek iránta. Elmondtam neki. Az első napok a szigeten olyanok voltak, mint egy tündérmese, mert úgy éreztem, Jeremy is velem akar lenni. De aztán Devon is begyújtotta a rakétákat és az én helyemre férkőzött. Ugyanúgy Jeremy-vel akar lenni, mint én. Úgy érzem, vesztes csatát vívok.
Trish bólintott.
- Ismerem az érzést…
- Amy is szereti Jeremy-t, mert tiszteli őt – folytatta Pamela. – De nem mozdul rá, mert tudja, én mennyire szeretem őt. Azt is tudom, hogy te se tennél sosem keresztbe nekem, Trish. Camille pedig… Ő még csak nem is szereti a férfiakat. Nem hinném, hogy egyáltalán akármennyire is érdekelné őt Jeremy. Lindsay pedig túl fiatal ahhoz, hogy komoly kapcsolatot akarjon. – Trish leszegte a fejét egy pillanatra, miközben Pamela folytatta: - Devon viszont a belét is kidolgozza Jeremy-ért. Annak a lánynak meg kellene értenie, hogy Jeremy az enyém. Ő hozzám tartozik. Már sokkal azelőtt is vele voltam, hogy Devon két ujját keresztbe tette volna érte.
- És Kristannával mi a problémád? Eddig csak Devonról beszéltél.
Pamela vett egy mély levegőt.
- Én is otthagytam a születésnapi partit. Kristanna megragadta Devont és az ölébe rántotta őt ott, az étkezőasztalnál, hogy vadul elkezdje csókolgatni. – Hevesen megrázta a fejét. – Egyszerűen rosszul lettem attól, ahogy ott falják egymást. Bocsánatot kértem Amy-től és eljöttem. Azt hiszem, el kellett tűnnöm onnan egy időre.
- Úgy érzed, Kristanna arra bátorítja Devont, hogy még közelebb kerüljön Jeremy-hez?
Pamela halkan szipogott és bólintott.
- Devon el akarja lopni a férfit, akit szeretek. – Egy pillanatra elhallgatott, mielőtt folytatta volna: - Ami pedig még rosszabbá teszi, az az, ahogy Kristanna folyton mondogatja Jeremy-nek, Devon milyen jól illik hozzá. Még azt is el tudnám képzelni, hogy azt súgdossa a fülébe, hogy Devon sokkal jobban illik hozzá, mint én. Hogy Devon sokkal jobban szeretné őt, mint én valaha is.
Ezt vajon Pamela honnan tudta? Honnan tudta, mit beszélgettem Kristannával kettesben, zárt ajtó mögött? Teljesen ledöbbentem.
Trish csak megvonta a vállát.
- Úgy néz ki, mindkettőnknek vannak kapcsolati problémái, hm? A legjobb tanács, amit adhatok neked, Pamela, az az, hogy mutasd meg Jeremy-nek, mennyire szereted őt igazából. Mutasd meg neki, hogy te vagy számára a nagybetűs Tökély. Biztosra veheted, hogy Jeremy az a fajta fickó, aki ezt zabálni fogja. Nála minden beválik, amit az ember szívből mond.
Pamela hirtelen dühbe gurult.
- Én voltam Jeremy-vel először! Már azelőtt, hogy Devonnal bármi is történt volna közöttük. Az első együttlétünkkor, a második itt töltött napunkon, már a házasságról beszélgettünk. Velem feküdt le először. Olyan érzés volt, mintha a Mennybe kerültem volna. Szerelmes voltam. Minden tündérmese, minden, amiről álmodtam, ott valósággá vált.
- Aztán jött Devon és még aznap elvitte őt biciklizni, hogy elcsavarja a fejét – dühöngött. – Ő is kapcsolatról és elköteleződésről karattyolt.
- Érdekes figyelni ezt az egész dinamikát köztetek Devonnal és Jeremy-vel, ahogy kibontakozott az elmúlt hetekben – jegyezte meg Trish. – Őszintén nem hiszem, hogy Jeremy tudna választani közületek. Szerintem ő mindkettőtökkel együtt lenne boldog.
- Te mit tennél az én helyemben?
A kanadai lány megvonta a vállát.
- Ahogy már mondtam… mutasd meg Jeremy-nek, mennyire szereted őt! Értesd meg vele, hogy te vagy a tökéletes választás a számára! Legyél teljesen őszinte! Én is ezt tettem Lindsay-vel, de nem működött. Nem tudta kezelni azt, hogy valaki ennyire őszinte vele… Jeremy viszont épp ellenkezőleg, erre vágyik. – Ismét megvonta a vállát. – Csak ennyit tudok mondani. Legyél őszinte és engedd, hogy a dolgok a maguk útján járjanak!
- Hogy nyerhetném meg Jeremy szívét, ha Kristanna folyton azt sugdossa a fülébe, hogy Devon milyen édes és csodálatos? Jeremy és Kristanna már annyi éve barátok! Ő az egyetlen, talán még a családját is számítva, akiben teljesen és feltétlenül megbízik. Megfogad minden szót, amit mond neki és kincsként kezeli. Kristanna a legjobb barátja. Ő pedig csak arról beszél, hogy Devon milyen édes és csodálatos.
- Mondott rólad Kristanna bármi negatívat is? – érdeklődött Trish. – Nem olyasmire gondolok, hogy Devon lenne a jobb választás, hanem bármi specifikusan ellened szóló dolgot. Nem tudom elképzelni, hogy Kristanna leszóljon bárkit is.
- Én… nem tudom – válaszolta Pamela.
- Légy őszinte Jeremy-vel! – mondta ismét Trish, mielőtt vett egy mély levegőt és lassan kifújta. – Tényleg teljesen megértem, amit mondasz, de egy dologban nem értek egyet. Remélem, nem haragszol meg emiatt.
- Mi az?
Trish habozott egy pillanatog.
- Jeremy nem egy vagyontárgy. Te pedig nem vagy a felesége. Ne kezeld úgy, mintha a tulajdonod lenne! Ha Devon közeledni akar hozzá, megvan hozzá minden joga…
- Nem! – reccsent fel Pamela és a fejét rázta. – Mindenki a szigeten pontosan tudta, hogy mi Jeremy-vel már a második naptól kezdve együtt voltunk. Mindenki tudja, mennyire szeretem őt és hogy ő mennyire szeret engem. És azóta is többször voltam vele. Devonnak ezt tiszteletben kellene tartania és visszalépnie. Már azelőtt lefeküdtem Jeremy-vel, hogy Devon akárcsak hozzáérhetett volna. Már háromszor feküdtem le vele, mielőtt Devon másodszor. Tudom, hogy ez errefelé ismeretlen dolog… de nekem a szex továbbra is különleges dolog és nagy jelentőséggel bír.
Trish felvonta a szemöldökét.
- Hányszor feküdtél le Amy-vel az elmúlt két hét alatt?
Pamela megrázta a fejét.
- Tudom, hogy kissé túlságosan is sokat engedtem meg magamnak, mióta itt vagyunk. Elengedtem magam és kicsit túl sokat is élveztem az életet az elején. De elhiheted nekem, hogy múlt csütörtök óta egy lányhoz sem értem itt a szigeten. Az… kilenc nap. Az egy örökkévalóság ezen a szigeten. – Ismét megrázta a fejét. – Minden energiámat arra akartam fordítani, hogy magamra vonjam Jeremy figyelmét és együtt lehessek vele.
- Én is lefeküdtem Jeremy-vel kétszer – jegyezte meg Trish. – Két hete Lindsay-vel hármasban és a gang-bangünk alatt is. Egy másik alkalommal pedig egy istenit csókolóztunk. Úgy csókolóztunk, mintha sosem csókoltam volna férfit előtte. – Egy pillanatra elhallgatott, engedve, hogy a szavai leülepedjenek. – A te logikád alapján nekem se lett volna szabad hozzáérnem se. Ezek mind-mind azután történtek, hogy te először voltál vele, igaz?
- Az nem zavarna, ha Jeremy szimplán csak szexelne Devonnal. Ezen a szigeten kívül az megcsalásnak számítana, de itt semmi problémám nincs vele mert, ahogy mindketten tudjuk, az itteni légkör meglehetősen egyedi. Semmi bajom azzal, ha Devon kufircolni akar Jeremy-vel. Nem zavar, ha te és Lindsay vele töltitek a napot. Nem érdekel, hogy Amy vagy bárki más mennyi időt tölt Jeremy ágyában. Csak az zavar, hogy Devon el akarja lopni tőlem Jeremy-t. Vagyis… az és hogy Kristanna megtesz mindent, hogy szikrát csiholjon kettejük között. Devonnak és Kristannának tiszteletben kellene tartania, hogy én tettem rá a kezemet Jeremy-re először. Vissza kellene venniük magukból.
Trish megrázta a fejét.
- Ezzel nem értek egyet.
- Miért? – lepődött meg Pamela.
- Mint már mondtam, semmi jogod nincs kisajátítani Jeremy-t. Semmi felbonthatatlan nincs közöttetek.
Pamela dühösen széttárta a karjait.
- Ez alapján neked se kellene vinnyognod amiatt, hogy Lindsay nem akar semmit se tőled és Amy-vel szűrte össze a levet.
Trish tett egy lépést hátra. Szemmel láthatóan megrökönyödött Pamela hangnemétől és a szavaiból csöpögő méregtől. Beletelt pár pillanatba, amíg válaszolni tudott.
- Sosem panaszkodtam amiatt, hogy Lindsay szemmel láthatóan Amy-t választotta helyettem. Engem az zavar, ahogy Amy bánik vele. Én sokkal jobb lennék hozzá. Tudom, hogy így lenne. Az, ami miatt „vinnyogok”, az az, hogy Amy rosszul bánik Lindsay-vel. Nem az ő java érdekli.
Megrázta a fejét, majd hozzátette: - A különbség köztünk az, Pamela, hogy neked van lehetőséged elnyerni Jeremy szívét. Neked hatalmadban áll mindent megtenni, hogy beléd szeressen. Te elmehetsz akármeddig, hogy meggyőzd Jeremy-t, melletted jobb helye lenne, mint Devon mellett. Előtted semmiféle akadály nincsen, hogy elérd, amit akarsz. Velünk Lindsay-vel ez nem igaz. Én nem tehetek már semmit… Ha próbálkoznék, egyből menne Jeremy-hez azzal, hogy zaklatom őt. Lindsay nem akar tőlem semmit. Én pedig minden tőlem telhetőt megteszek, hogy ezt tiszteletben tartsam és tovább lépjek. Szeretem őt. Még mindig szeretem, de azt nem változtathatom meg, ahogy ő érez irántam. Még csak meg se próbálhatom. Volt már egy hosszú beszélgetésünk erről Jeremy-vel és ő azt mondta, engedjem el és lépjek tovább. Ha tovább erősködök és „zaklatom” őt, a végén még Jeremy haza küld. – Egy könnycsepp csordult le az arcán és halkan szipogott. – Azt nem akarom. Minden problémánk ellenére Lindsay-vel, én tényleg szeretek itt lenni a szigeten. Nem akarok idő előtt haza menni. Jó barátok lettünk mi ketten, Pamela. Jó barátok lettünk Devonnal is és Kristannával, Jeremy-vel pedig különösen. Nem akarok három hét után haza menni.
- De én…
- Mondhatsz Jeremy-nek amit csak akarsz – szakította félbe Trish. – Tehetsz, amit csak akarsz. Neked megvan a lehetőséged, hogy meggyőzd Jeremy-t arról, hogy te vagy számára a megfelelő nő. Ez a különbség köztünk, Pamela. Jeremy ott van neked. Csak ki kell nyújtanod a karod és megragadni. Ha nem tartasz vissza semmit és kiöntöd neki a szíved, magadhoz kötheted őt. Lindsay viszont fényévekre van tőlem. Ezer örömmel kiönthetném neki a szívem, de nem tehetem. Nem mondhatok neki többé semmi ilyesmit. Talán nem hiszed el, de nekem nem marad más választásom, mint hogy a saját érdekemben tovább lépjek. Időbe fog teli, talán sok időbe, de egyszer túlleszek majd Lindsay-n. Engedtem, hogy teljesen elvegye az eszem. Talán ez volt életem legnagyobb hibája. Ez sosem történhet meg megint.
Pamela összevonta a szemöldökét.
- Nem akartalak letorkolni, Trish. Sajnálom, hogy megemeltem a hangom. Én…

- Semmi gond – biztosította a másik nő. – Tudom, mit tehet a szerelem az emberrel. Bocsánatkérés elfogadva.

Folytatása következik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

FlagCounter

[URL=http://info.flagcounter.com/3p1k][IMG]http://s06.flagcounter.com/count/3p1k/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_0/flags_0/[/IMG][/URL]