2014. március 18., kedd

Menekülés az éjszakában 2. rész

Írta: fannyka

Előzmény: Menekülés az éjszakában 1. rész

******************************************************************

Az éjjel természetesen megint kis híján megerőszakolta magát álmában, így ha lehet, másnap még fáradtabban ébredt, mint egy nappal korábban. Zombi módjára lézengte át az egész napot, csak estefelé kezdett belé visszatérni az élet.
Hét óra tájban már átkozta magát azért is, mert igent mondott Olivia bulijára, azért meg aztán különösen, hogy beleegyezett Kensi őrült tervének kivitelezésébe, bármi legyen is az. Nem túl nagy lelkesedéssel állt neki a készülődésnek, mert soha nem volt az a típus, aki szereti magát igazán kicicomázni. Lezuhanyozott, aztán alapozót ügyetlenkedett fel az arcára, kifestette a szemét, kirúzsozta az ajkait, végül beleszorongatta magát az egyik olyan ruhájába, ami legutóbb az érettségi tájékán illeszkedett rá pontosan. Szerette ugyan ezt a dresszt, de magától eszébe sem jutott volna felvenni, mindazonáltal azt is tudta, hogy ha bármi mást választana a ruhatárából, hallgathatná mind Kensi, mind Olivia litániáját egész este.
A húga este kilenckor lépett le a barátaival, a szülei pedig annak ellenére, hogy szombat este volt, már tíz előtt ágyba kerültek, így egy teljesen kihalt házban várhatta Kensi érkezését.
Már majdnem fél tizenegy volt, mikor végre meghallotta, ahogy szeleburdi barátnője csörtet felfelé a lépcsőn. Egyik sem számított tőle meglepőnek. A késés a vérébe volt ivódva, csakúgy, mint az, hogy kérdezés nélkül beengedte magát az ajtó melletti virágtartóba rejtett pótkulccsal.
- Szia - kukucskált be Ally szobájának az ajtaján egy hatalmas zsákkal a hátán.
- Késtél. Már rég ott kellene lennünk Livinél.
- Ne is törődj vele. Úgy sem hozzá megyünk bulizni.
- Hé! - kiáltott fel Allison. - Ne csináld ezt! Szegény egy hónapig győzködött, hogy elmenjek a partijára, nem mondhatom le az utolsó pillanatban.
Kensi felhúzta az egyik szemöldökét.
- Most tennél ilyet először?
- Nem, de…
- Akkor meg ne lepődjön meg rajta - kacsintott, majd lekapta a hátáról a zsákot, és Allison ágyára dobta.
- Ebben mi van?
- A szerelésed a mai bulihoz - húzódott széles mosolyra a szája.
- Kiválasztottam már a ruhám az estére.
- Igen, és tényleg nagyon jól áll rajtad, de ehhez az alkalomhoz nem lesz megfelelő.
- Miről beszélsz? Neked majd kilóg a feneked a szoknya alól!
- Légyszi ne dumálj annyit, csak nézd meg mi van a táskában. Hidd el jó buli lesz.
Ally gyanakodva méregette barátnőjét. Ismerte már annyira, hogy tudja, mikor így mosolyog, akkor azután valakinek nagyon kényelmetlen élményben lesz része. Mivel nem volt más a szobában rajtuk kívül, kizárásos alapon ez a valaki most csak ő lehetett. Óvatos mozdulattal kinyitotta a táskát, és az első, ami a kezébe akadt, egy felcsatolhatós műpénisz volt. Ijedten hajította el, mire Kensi éktelen nevetésben tört ki.
- Te nem vagy normális! - kiabálta Allison. - Mégis mit akartál te azzal aaa… …zizével?
- Várj - fogta a hasát a nevetéstől a barátnője. - Várj egy percet.
- Ne röhögj úgy, ez nem vicces!
- Dehogynem az - csordult ki Kensi könnye - Látnod kellett volna az arcod. Mintha döglött patkányt találtál volna - két nevetésroham között megpróbálta utánozni Allison arckifejezését, de nem tudta magát úgy kontrollálni, hogy sikerülhessen is.
A nagy vidámság egy idő után átragadt Allyre is. Hiába volt dühös, Kensi zabolátlan kacagása végül őt is magával rántotta.
Miután sikerült lecsitulniuk, Allison rájött, hogy ő tulajdonképp most nagyon haragszik barátnőjére.
- Mégis minek szántad ez valamit? Gúnyolódsz rajtam?
- Nem - törölgette a szemeit Kensi. - Csak eszembe jutott valami. - Vett egy nagy levegőt, hogy kicsit egyenletesebben tudjon beszélni. - Az álmaidban egy férfinak öltözött nő üldöz, igaz?
- Igen.
- És legutóbb az a nő te voltál, ugye jól mondom?
- Nem vagyok leszbikus, mondtam már neked.
- Várd már ki a végét! - csitította Kensi. - Nem kell semmit sem csinálnod, csak próbáld ki, hogy milyen.
- Mi milyen? Kipróbáltam már. Épp veled. És emlékszel? Megállapítottuk, hogy egyikünk sem leszbi.
- Nem arról beszélek, te buta! - nevetett Kensi. - Próbáld ki, hogy milyen pasinak lenni. Tudod teljesen. Műfarokkal, meg minden.
- És mégis mi lenne abban jó?
- Nem tudom, de hátha segít. Átéled a valóságban is a dolgot, és az talán segít megérteni az álmaidat. - Ally már szinte kezdett értelmet látni az érvelésben, de akkor Kensi folytatta - És egyben állati jó buli lenne.
- Nem fogok pasinak öltözni, hogy téged szórakoztassalak!
- Nem azért kell. Az csak járulékos nyereség.
- Akkor sem. Ez hülyeség.
- Lééégyszi - könyörgött Kensi. - Légyszi-légyszi-légyszi. Csak próbáld ki, hogy milyen. Leveszed ezt a csini rucit, felhúzod a műfütyköst, meg rá a pasiruhákat. Megígérem, hogy ha nagyon gáz, nem zaklatlak tovább.
Ally sóhajtott egyet. Tudta jól, hogy ha most nagyon elkezd ellenkezni, Kensi biztos kitalál valami más őrültséget, amivel még kellemetlenebb helyzetbe hozza, mint amibe a pasinak öltözéssel került volna.
- Eskü? - kérdezte.
- Eskü. Felveszed a cuccokat, és ha nem tetszik a dolog, akkor örökre elfelejtjük az egészet.
Allison gondolkodott még egy ideig, aztán gyanakodva Kensire nézett.
- Ide a telefonodat!
- Nem készítettem volna fotókat - mosolygott ártatlanul a barátnője.
- Persze-persze, ismerlek én már jól. Na ide a mobilod!
Nagy duzzogások közepette végül Allison kezébe vándorolt a telefon, és így nyugodtan nekiláthatott vetkőzni.
- Tű-rű-rü-rü-tütütű - kezdte a 9 és fél hét zenéjét dúdolni Kensi, mire Allison hozzávágta a fejéhez a párnáját és mindketten nevetésben törtek ki.
Miután minden ruha lekerült, előkeresték az ágy alá zuhant felcsatolhatós műpéniszt, és felügyeskedték Allisonra. Közben egyszer összetévedt a tekintetük, amitől mindkettejükből kiszaladt egy kislányos kuncogás. Ahogy a játék a helyére került, Kensi játékosan rácsapott egyet.
- Hé - méltatlankodott Ally. - Ez fáj!
Megint összenéztek egy pillanatra és hangos hahotázásban törtek ki. Volt a helyzetben valami kínos, mégis megfoghatatlanul izgalmas, amitől nagyon jó kedvük kerekedett. Eltartott egy ideig, míg képesek voltak folytatni az öltöztetést.
- Nem vagyok normális, hogy hagyom, hogy rávegyél ilyenekre - mondta Allison, miközben Kensi rásegítette a farmert. Előkerült a táskából egy kötés, amivel leszorították Ally melleit, majd egy bakancs is, ami tökéletesen illeszkedett a lábaira. Az öltözködés utolsó lépése a divatos férfiing felvétele volt, amit szintén Kensi szerzett be az utolsó találkozásuk óta. Amint az egész végére értek, Ally nyaktól lefelé máris úgy festett, mint egy izgalmi állapotba jött pasi. Végigtapogatta magát, és furcsamód tetszett neki a dolog. Nem hitte volna, hogy Kensi őrölt ötletében lehet bármi, most mégis úgy érezte, hogy élvezi a helyzetet. Fogalma sem volt, hogy mit élvez benne, de élvezte.
Kensi hátralépett egyet, és végigmérte.
- Hm…
- Mi “hmm”?
- A tested már jó, de a pofid még mindig ugyanolyan cuki kislányos, mint volt.
- Szerinted nem elég ennyi?
- Szerintem ha már belefogtál, ne állj meg félúton.
- És mégis mire gondolsz? Grimaszoljak?
- Neeem. Mosd le a sminket, és… és a hajad. Csinálnunk kell valamit a hajaddal.
- Mégis mit? Vágjam le még rövidebbre? - méltatlankodott Ally. Belement ugyan a játékba, és élvezte is, de azért volt egy határ, amit semmiképp sem akart volna átlépni.
- Dehogy. Csak állítsuk be pasis stílusúra.
- Semmi olló?
- Semmi olló.
- Jó - sóhajtotta Ally. Ehhez sem volt jobban kedve, mint a beöltözéshez, de úgy gondolta, hogy ha azzal nem mondott hülyeséget a barátnője, talán ezzel sem.
Átsétáltak a fürdőbe. Mivel Allison tehetségtelensége sminkügyekben már igen korán megmutatkozott, régebben mindig Kensi tette fel neki, így temérdek alkalommal éltek már át hasonló helyzetet, de most még ez is más volt, mint akkoriban. Az a furcsa izgalom most is ott bujkált köztük, mialatt Kensi óvatosan lemosta Ally arcáról a sminket, és leszedte ajkairól a rúzst. Ezután tértek át a haj beállítására. Szerencsére Allison haja rövid, tépettes volt, így gond nélkül tudták átalakítani egy kicsit férfiasabbra.
Amint ezzel is végeztek, Kensi hátrébb lépett egy kicsit, és végigmérte barátnőjét.
- Tökéletes. Máris férfiasabb vagy, mint Justin Bieber. - Elgondolkodott egy pillanatra. - Hm… várj egy kicsit! - azzal kirohant a fürdőből.
Ally értetlenül pislogott, de Kensitől nem volt ritkaság, hogy ezt a hatást váltotta ki belőle. Vagy úgy általában bárki másból, ha már itt tartunk. Annak a lánynak valahogy egészen másképp forgott az agya, mint az emberek többségének. Mindig képes volt a legelképesztőbb őrültségeket kitalálni, ami senki másnak nem jutott volna eszébe, és talán pont ezért egészítették ki olyan tökéletesen egymást a magába zárkózó Allisonnal. Ha Ally nincs, Kensi folyton komoly bajba keverte volna magát, és ha Kensi nincs, Ally soha nem mozdul ki otthonról.
Most persze a ház elhagyásáról szó sem volt, de azért csak fúrta a kíváncsiság, hogy vajon hogyan is festhet az összkép. A tükör felé fordult, és végigmérte magát. Muszáj volt bevallania, hogy tetszett amit látott. Az arca lágy ívei természetesen továbbra is első pillantásra elárulták, hogy lány, de talán épp ez tetszett neki ebben annyira. A kettősség, hogy egyszerre fiú is és lány, erős és gyengéd. Lágyan végigsimította a testét, és édes borzongás szaladt keresztül a tagjaiban, ahogy az ágyékához tévedt a keze.
Egy pillanatra azt érezte, hogy olyan, mintha valaki figyelné. A fürdő ajtaja felé kapta a fejét, ahol meglátta Kensit kaján vigyorral az arcán az ajtófélfának támaszkodva. Ijedten elrántotta a kezét az ágyékától, és szégyenlősen lesütötte a szemét, mintha valami rosszon kapták volna, de barátnője meglepő módon nem kommentálta a látottakat. Egy ideig csak mosolygott, de nem szólt semmit, ami tőle ritkaságszámba ment.
- Azt hiszem ezzel teljes is lesz a kép - mondta végül Kensi, miközben felmutatott egy műbajusznak, vagy műszakállnak látszó dolgot.
- Mit akarsz te azzal? - rökönyödött meg Ally.
- Mit, mit te buta? Hát rád adni.
- Na azt már nem. Nem fogok egy olyan izét az arcomra tenni.
- Márpedig muszáj lesz, mert ezzel a csini pofival senki nem hiszi majd el rólad, hogy pasi vagy.
Ally szemei elkerekedtek.
- Mit? Hogy? Mi van? Mégis ki látna rajtad kívül?
- Ki, ki? Hát mindenki a buliban, ahova megyünk.
- Mi!? - hőkölt hátra Allison. - Én aztán nem megyek semmilyen buliba így!
- Így nem is, mert látszik rajtad, hogy lány vagy. De egy körszakállal… - vitte fel a hangsúlyt Kensi.
- Nem.
- Allyyyyy… Látom rajtad, hogy élvezed a dolgot.
- Én… - próbált szóhoz jutni Allison, de Kensi belé fojtotta.
- Ne is próbáld tagadni. Már azóta látom, hogy élvezed a szitut, mióta rád adtam a műfütyköst.
- Igen, de…
- Semmi de! Emlékszem, hogy viselkedtél Brandon mellett, mikor dúlt köztetek a nagy szerelem. Pontosan azt az örömöt láttam most az arcodon, ahogy nézegetted magad a tükörben.
- Hát lehet. - ismerte be Ally. - De kimenni az utcára így…
- Nem így. Mondtam. Felteszed szépen a körszakállt, és olyan leszel, mint egy lányosabb pasi.
- Hát nem is tudom - mondta tétován Allison.
- Tehát benne vagy!
- Nem mondtam, hogy benne vagyok.
- De ingadozol, ami azt jelenti, hogy már meg is győztelek - állapította meg Kensi.
Allison hátradöntötte a fejét, és beletörődően bólintott. Barátnője nagyon gyakran rángatta bele őrültségekbe az akarata ellenére, de most nem egészen erről volt szó. Magától ugyan eszébe nem jutott volna ilyesmi, de most már ő is vágyott rá, hogy körülnézzen így a világban. Az álszakállért továbbra sem volt oda, de azt ő is belátta, hogy így senki nem nézné őt pasinak.
- Jól van, csináld. Még mielőtt meggondolom magam.
Nem kellett kétszer mondani. Kensi odalépett hozzá, és egy kis ragasztót kent fel az arcára a megfelelő helyeken, majd nagy műgonddal felhelyezte rá a szakállat és bajuszt.
Amint végzett, hátrébb lépett, és szemügyre vette a végeredményt.
- Hm… - húzta a félre a száját. - Szakáll nélkül jobb volt, de most akkor is szükség lesz rá.
Kensi félreállt, így Ally is megcsodálhatta magát a tükörben. Nem igazán tetszett neki a látvány. Az előbb még kifejezetten tetszett magának, de ez az álarcszőrzet sokat rontott az összképen. Hitelesnek tűnt, de anélkül akkor is jobb volt.
- Nem túl szép - fanyalgott ő is. - Lehet mégis inkább hagyni kéne a dolgot.
- Na azt már nem! Az előbb rábólintottál, nincs visszaút! - rikkantotta Kensi. - Gyere induljunk, mielőtt még meggondolod magad!
- Menjünk - sóhajtott Allison lemondóan, de közben egyre szaporábban vert a szíve az izgalomtól. Meg sem szólalt, miközben barátnője megragadta a kezét, és maga után rángatta a szobába, ahol összeszedte a kézitáskáját, majd tovább le a lépcsőn egészen a bejáratig.
Ally vett egy nagy levegőt, miközben Kensi kinyitotta az ajtót. Kellemes bizsergés futott végig az egész testén, amitől még a keze is remegni kezdett. Ez barátnőjének is feltűnhetett, mert megfordult, de amint rápillantott, nyilván számára is rögtön egyértelművé vált, hogy nincs semmi baj.
Kiléptek a kihalt utcára. Allison szíve hatalmasat dobbant, ahogy a lábát átemelte a küszöb felett. Az esze sikítva rángatta volna vissza a házba, de az izgalom teljesen elnyomta benne ezt a figyelmeztető hangot. Kint volt az utcán. Kint járt magát férfinak kiadva és ez valami megmagyarázhatatlan okból elmondhatatlanul tetszett neki. Nem, ez nem is a megfelelő szó. Felizgatta.
Kensi végig csacsogott valamit, amíg a kocsijához sétáltak, de a szavai csak távoli visszhangnak tűntek Ally számára. Ő csak a környezetével törődött, és azzal, hogy mennyire másnak tűnik most minden, mint ahogy megszokta.
Világtól eltávolodott ábrázattal szállt be az autóba, és csak izgatott mosollyal az arcán ült, teljesen némán. Még akkor sem szólt semmit, mikor Kensi a kezébe nyomott egy körömollót, mondván még a mai emós időkben is furcsán néznének egy srácra, akinek az ujjai félcentis körmökben végződnek. Átszellemült mosollyal szabadult meg tőlük, miközben arról továbbra sem volt semmi fogalma, hogy hová is tartanak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

FlagCounter

[URL=http://info.flagcounter.com/3p1k][IMG]http://s06.flagcounter.com/count/3p1k/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_0/flags_0/[/IMG][/URL]