2019. április 28., vasárnap

Lopott pillanatok Jennával 1. fejezet

A szerző eddigi történetének előzménye Jenna szemszögéből.

Írta:  secretsxywriter
Fordította: Sinara
Az eredeti megjelenésének időpontja: 2018. május 30.

******************************************************************************************

NAPJAINKBAN

Egyesek azt mondanák, meg volt mindenem. Egy helyre kis pecó a város egy felkapott részében, hűséges barátok, egy jólfizető állás, amivel elismerésre is szert tehettem az üzleti világban, még a seggfej főnököm ellenére is. Mégis mi más boldogságot várhatnék még az élettől?
A válasz egyszerű: Azt, akit elvett tőlem a sors.
Az idő múltával tompult bennem a fájdalom. Bár vágytam rá, hogy így legyen, tudtam, sosem fogok teljesen rendbe jönni. Mindig is meg fog maradni az a fátyolos álom arról, hogy mi lehetett volna.
És hogy a dolog még rosszabb legyen, sosem volt alkalmam igazán kezdeni vele. Sosem szerezhetett tudomást a vonzalmamról és mindez az én hibám volt.
Még csak nem is utaltam rá soha, hogy többet látok benne, mint egy osztálytársat. Egy barátot. Pedig mi sem állhatott volna távolabb a valóságtól! Nem tudom, hogy alakultak volna a dolgok, ha bevallottam volna neki a valódi érzéseimet már akkor. De végül el kellett fogadom a valóságot. Feladtam, hogy reménykedjek egy második esélyben, hogy neki adhassam a szívemet.
Talán végül ezért lépett közbe a sors.
Ott állt a bárban a leggyönyörűbb ember, aki valaha is a szemem elé került, még abban az ázott kisegér-állapotában is. Meg kell vallani, az évek csak jót tettek vele. Nagyon is jót. És csak elképzelni tudtam, hogy azok a tulajdonságai is csak még jobban kibontakoztak, amik rabul ejtettek engem anno. Az a reménysugár, ami az egyetlen segítséget jelentette, hogy túléljem a pokolnak azt a legutolsó bugyrát, amit középiskolának neveznek.
Megtorpantam a klub egy sötét szegletében, miközben vissza sétáltam az asztalomhoz. Hosszú időbe telt felismerni, mi is keltette fel a figyelmemet a bejáratnál. A helyiség félhomályában láttam, amint Donna egy nővel beszélget… oda vezeti a bárhoz. Általában nem is szenteltem volna neki különösebb figyelmet. Elvégre a Maggie’s egy leszbikus bár volt, én pedig akkoriban nem kerestem kapcsolatot.
De az az ember, aki a mi önjelölt üdvözlőbizottságunkkal szemben állt azon az estén, nem csak egy akármilyen nő volt.
Katrina Jenkins volt az. Kat, ahogy mindenki hívta. Néhanapján Kat cica, bár emlékszem, hogy volt képes összevonni a szemöldökét, valahányszor ezt meghallotta. Ami sajnálatos volt, annak tükrében, hányszor elképzeltem, megnyalva az ajkaimat, ahogy dorombol az ujjaim… és a nyelvem munkája nyomán, töretlenül nyögdécselve a nevemet.
Borzongás futott végig a gerincem mentén. Már legalább négy éve nem voltak ilyen gondolataim. Senkiről sem.
Bár legalább tíz méternyire volt tőlem, így is éreztem Kat tekintetének forróságát, ahogy körbe pillantott. Megdermedt, nekem pedig elakadt a lélegzetem… Az nem lehet. Nem vehette észre, hogy ott ácsorgok, őt bámulva, nem igaz?
De ennek ellenére is éreztem, hogy a pillantása a lelkembe hatol, ahogy elmémben egy pillanat alatt vissza pörgött az idő.

HÚSZ ÉVVEL KORÁBBAN

A pletykák az utolsó középiskolai évem negyedik hetében kezdődtek. Akkor kerültem oda, mivel az apámat, az ezredest, ahogy a család és a barátok hívták, áthelyezték. Szerencsére nyáron költöztünk, úgyhogy nem év közben kellett becsatlakoznom. Messze nem ez volt az első költözésünk. De az első alkalom, amikor nem lettünk magántanulók a húgommal, Meredith-szel. Az első alkalom, hogy nem egy katonai bázisról kellett iskolába járnom. Az öt évvel idősebb bátyánk, Nathan, követte apánkat a katonai pályán és már négy évvel azelőtt elköltözött otthonról, hogy befejezte az akadémiát azon a tavaszon. Akkoriban épp egy tengerészeti bázison állomásozott Hawaii-on. A szerencsés mindenit!
Nehéz volt beilleszkedni egy hétköznapi osztályközösségbe. Még nehezebb egyáltalán gondolni rá, hogy barátokat szerezzek. A szüleim biztosítottak róla, hogy tudomásuk szerint több osztálytársaim is kései születésű, így nem kellett kívülállónak éreznem magam, amiért tizennyolc évesen kezdtem az utolsó évet. Anyám szerint megérdemeltem azokat a tapasztalatokat, amiken egy végzős keresztülmegy. Az iskolai bálok, a focimeccsek, a szalagavató, az érettségi. Arról azonban elfeledkezni látszott, ahogy az éretlen kamaszok kóstolgatják az új tanulókat… és ahogy viccelődnek a felnőtt dolgokról, mintha bármi tapasztalatuk is lenne bennük.
Az én esetemben a vicc legfőbb tárgya a családnevem volt. Swallow.[1] Először azon a helyen hallottam, ahol az ember mindig tudomást szerez róla, mit is gondolnak róla valójában, a lánymosdó egyik fülkéjéből.
Két osztálytársnőm pletykált néhány random dologról a mosdóknál, észre sem véve, hogy én s ott vagyok. Láttam már őket a folyosókon parádézni, azt bizonygatva, mennyivel érettebbek a többieknél, hiszen már betöltötték a tizennyolcat. A beszélgetés témája arról, hogy melyik focistának van a legjobb hátsója, hirtelen arra váltott, hogy kivel fognak táncolni az éveleji bálon.
- Nos, nekem Scott Martinival kellene – morogta az egyikük. – A fő pompomlány mindig a hátvéddel megy.
- El fog hívni, Jill. A srácok mindig szeretnek az utolsó pillanatig várni.
Egy másik fülke ajtaja kinyílt, majd hangosan becsapódott.
- Nem, ha valaki mással megy el, Tiffany – puffogta Jill.
- Miről beszélsz? – visszhangzott Tiffany hangja a csempézett falon.
- Nos… - vágta rá Jill, én pedig a fülkém ajtajának repedésein át láttam, ahogy megfordul és nekidől az egyik mosdónak, karba fonva a kezeit. Kinyitotta a száját, majd elkínzottan felsóhajtott, mielőtt a plafonra emelte volna a tekintetét. – Trigonometrián hallottam, hogy az új lányra vetett szemet.
- Én meg azt hallottam, hogy akkora farka van, mint egy lónak – horkantott Tiffany. – Ez még nem jelenti azt, hogy igaz is. A srácok szeretnek túlozni.
- Ó, ez éppenséggel igaz.
Vízcsobogás hallatszott a másik fülke felől, mielőtt Tiffany megkérdezte:
- Honnan a pokolból tudhatnád?
Jill egy pillanatig a körmeit vizsgálgatta. Szemöldökráncolása hamar önelégült vigyorrá vált.
- Volt szerencsém leszopni őt a lelátók alatt a múl heti meccs után. Ezzel gratuláltam neki a győztes touchdown-hoz. Nem mintha ettől gyorsabban döntene.
- Ez hatalmas! – álmélkodott Tiffany, miközben megnyitotta a csapot, hogy kezet mosson.
- Az egyetlen hatalmas benne a vége volt – fordult meg Jill és a haját kezdte igazgatni a tükörben, összepréselt ajkakkal figyelve a képmását. – De kiköptem… Hiába kérte Scott, hogy ne tegyem.
Lehúztam a vécét és épp kiléptem az ajtón, amikor Tiffany kibökte: - Akkor legalább örülni fog neki, ha Jenna hűséges lesz a nevéhez és lenyeli.
Megdermedtem, csak ekkor ébredve rá, hogy rólam beszélnek. Az arcom csak még jobban égett, amikor észrevettek és szó nélkül elmosolyodtak, szemmel láthatólag fel se fogva, hogy végig hallottam őket. Sosem fogom elfelejteni a nevetésük hangját, ahogy visszhangzott a csempék között, amikor távoztak.
Tökéletesen hozzászoktam már a témához. Egy katonai bázison nőttem fel, nem egy barlangban. De nem tudtam, mi is zavar jobban… A tény, hogy egyikük saját tapasztalatból beszélt, vagy az, hogy azok a lányok semmit se tudtak rólam, annak ellenére, hogy vették a bátorságot, hogy otrombán kifigurázzák a nevemet.
Meglepetésemre Scott tényleg elhívott a bálba már másnap. Visszautasítottam, részben a mosdóban történtek miatt. Ennek eredményeképp valóra váltotta Jill Johnson vágyát. De én is kaptam valamit. Scott bosszúját, amiért mertem visszautasítani a sztár hátvédet.
A sztori, amit visszahallottam, arról szólt, hogy felajánlottam, leszopom, ha elhív a bálba. Megsajnált, amiért új voltam még a suliban, úgyhogy belement. De amikor eljött a pillanat, elmenekültem, mint a gyáva kismadár, ami valójában vagyok. Vicces, mit el nem hisznek az emberek, ha egy népszerű seggfej hordja össze.
A büntetésem az volt, hogy el kellett viselnem a szexista vicceket az év hátralevő részében. Több éjszaka is álomba sírtam magam, hálásan azért, hogy van saját szobám. Vastag volt a bőröm a katona apám mellett felnőve, de így is csak ember voltam.
A sors forgandóságának bizonyítékaként pár héttel a báli fiaskó után egy reménysugár csillant meg előttem, hogy túlélhetem a középiskolát. Tesztet írtunk Mr. Timm haladó algebra óráján. A padsorom közepén kaptam helyet, én pedig próbáltam koncentrálni. De a szomszéd padsor elején ülő lány folyamatosan elvonta a figyelmemet. Mr. Timm röviden bemutatta őt, mielőtt kiosztotta a feladatlapokat és elmagyarázta, hogy egy másik időpontban jár az órájára, de időpontot cserélt, hogy elmehessen a tanulószobára.
Katrina Jenkinsnek hívták… röviden Katnek. A társaságon kívüli körök egyikébe tartozott, az alapján, amit a folyosón hallottam. Néha elcsíptem egy-egy megjegyzést róla korábban is, de sosem volt alkalmam alaposan megnézni. Egészen mostanáig. Hosszú, mogyoróbarna haja volt gyönyörű vörös árnyalattal. A válla alattig lógott, ahogy a fülei mögé tűrte.
Az óra nagyjából felénél felállt, hogy odamenjen a tanárhoz. A feladatlapomon tartottam a szemem, de hallottam, amint gumiszalagot kér… vagy egy ollót.
Megkockáztattam egy pillantást és épp elkaptam, ahogy lófarokba fogja a haját, mielőtt visszaül. De véletlenül belerúgott az asztalába s leesett a ceruzája. Nem tudtam, miért figyelem őt egyáltalán, de nem tudtam figyelmen kívül hagyni, ahogy a blúza a mellkasára simul, miközben lehajol. Vajon tényleg forgott a terem?
Ahogy ismét felegyenesedett, a tekintete találkozott az enyémmel. Csak egy futó pillanatig tartott és már véget is ért, mire pislogtam. Egy másodpercig még nézett, aztán visszaült a helyére. Én viszont nem tudtam kiverni a fejemből sötétbarna pillantását az óra hátralevő részében sem.
Másnap, amikor láttam, Kat egészen rövidre vágta a haját. Összeszorult a torkom azoknak a hosszú tincseknek az elvesztésére gondolva. De ez a rövid változat sokkal jobban illett hozzá. Többet engedett látni abból a gyönyörű arcából.
Így kezdődött az álmodozásom és a vágy, hogy jobban megismerjem őt. De féltem. Legfőképp azért, mert miközben barátkozni akartam, azon kaptam magam, hogy arról fantáziálok, milyen is lenne, ha több lenne közöttünk, mint a közös leckeírás és jegyzetelés. El akartam vinni moziba, megfogni a kezét, csak bámulni azokba a gyönyörű szemeibe, megérinteni a haját… Talán még meg is csókolni őt.
Ez nem olyasmi volt, amit két tipikus barátnő csinál. Úgyhogy visszafogtam a vágyaimat és csak távolról csodáltam őt. Néhanapján hallottam, ahogy Kat nevetgél más osztálytársainkkal. És sokat mosolygott. Csak álmodni mertem arról, hogy a része lehetek bárminek is, ami boldoggá teszi őt.


Folytatása következik!


[1] A „swallow” ige jelentése szó szerint „nyelni, lenyelni”.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

FlagCounter

[URL=http://info.flagcounter.com/3p1k][IMG]http://s06.flagcounter.com/count/3p1k/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_0/flags_0/[/IMG][/URL]