2012. október 19., péntek

Piackutatás

Kissé talán túldramatizáltam a címet, de "Közvélemény-kutatás" már volt, olyan ízetlen és jelen szituációban is szürke kifejezéseket pedig, mint pl. "Felmérés" nem akartam használni. De végül is nem áll messze a szándékom a "piackutatástól".
Arról lenne szó, hogy az utóbbi időben történt egy és más, ami kissé felbolygatta azt a kellemesen megkövült élethelyzetemet, ami az íráshoz kell. Ez időről időre megesik, ilyen tekintetben nincs benne szokatlan, bár most a szokásosnál kissé kellemetlenebb volt a dolog. Mindegy is, erről nem szeretnék beszélni. A lényeg az, hogy próbálok ismét elgondolkodni azon, mit és hogyan lehetne írni, és elsőre az eddigiektől merőben eltérő gondolataim támadtak.
Egyelőre még nincs semmi konkrét, és magam sem tudom, mit akarok pontosan, ezért, úgy döntöttem, bevonlak titeket, olvasóimat is a döntésbe. Nem ígérek semmit. Nem biztos, hogy figyelembe veszem az eredményt, mivel sosem rejtettem véka alá, hogy bármennyire is örülök annak, hogy ennyien olvastok és szeretitek a történeteimet, az egészet elsősorban saját magam szórakoztatására csinálom, és csak ennek az "önszórakoztatásnak" az eredményeit pakolom fel ide, hogy a hasonló ízlésűek örömüket leljék benne. Másrészt az se biztos, hogy az egészből lesz valami, tehát lehet, hogy még jó ideig nem fogok írni semmit. Mindezek ellenére viszont nagyon is érdekel a véleményetek. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nyugodtan írjatok! Nem kell tartanotok attól, hogy értelmetlen, mert tényleg érdekel a véleményetek, de attól sem, hogy rákényszerítenétek valamire, amit nem akarok, mert egyrészt magam sem tudom még, mit akarok, másrészt meg akkor se fogom azt csinálni, amit nem szeretnék, ha mindenki ezt várná tőlem.
Tehát, hogy ne beszéljek csak általánosságban, a kérdés a következő lenne:
Mit szeretnétek, mit írjak? Minden áron arra vágynátok, hogy folytassam B történeteit Szomszédlánnyal meg hasonlók? Avagy érdekelne-e inkább, hogy most belekezdjek valami újba?
A kettő nem feltétlenül zárja ki egymást. Attól még, hogy most valami mást kezdek el írni, B nem fog eltűnni teljesen a süllyesztőben. Max. határozatlan ideig nem lesz új történet a főszereplésével. A másik irányba már nagyobb az esélye, hogyha ismét ráhangolódok B történeteire, lehet, nagyon-nagyon hosszú ideig nem lesz ingerenciám másra, de akkor is biztos, hogy egyszer valamikor lesz.
Annyit leszögeznék, hogy természetesen a stílusomban, az ábrázolásmódomban ez nem jelent változást. Azt eddig se kozmetikáztam a siker érdekében, mivel ugye nem arra hajtok, és ez után sem szeretném. Vagyis az a kép, ami az eddigi írásaim és a fordított történetek témaválasztása tekintetében kirajzolódott rólam, megmarad, beleszámítva persze azokat a dolgokat, amikben napról-napra változok az élet viszontagságai következtében, de ezt úgyse tudnám kiküszöbölni.
Hogy tisztábban lássatok, azzal a történettel, ami most körvonalazódik a fejemben, egy kicsit inkább kosztümösebb-fantasy-sebb irányba mennék el. No nem kell félni, nem fogok itt középkori szóhasználattal és világnézettel rendelkező cizellált történeteket, vagy nagyon elvadult fantasy-ket írni. Viszont B bizonyos szempontból nagyon is realista történeteihez képest ez inkább egyfajta mese lenne, amiben persze igény szerint a karaktereket szabhatom ugyanilyen "emberközelire" (amit szerettetek bennük). Nem áll tőlem távol a dolog.
Szóval, érdekelne, ti mit olvasnátok tőlem szívesebben saját történetként a fordítások mellett.

Ja, amúgy nem passzióból fogalmazok ilyen homályosan. A történet még nagyon képlékeny a fejemben. Még csak azon a szinten vagyok vele, hogy érzem a történet körvonalait és egy-egy jelenet ötlete meg van. Ezt még nagyon-nagyon nehéz lenne szavakba önteni. De remélem, ezzel is kellő információt adtam ahhoz, hogy megfontolhassátok a dolgot.
Bárki véleménye érdekel. Akár névvel, akár név nélkül. Olyan is teljesen nyugodtan írhat, aki csak most jár itt a blogon először és csak egy-egy saját történetemet olvasta eddig. Minél több vélemény, annál jobb.
Előre is köszönöm a megjegyzéseket.

48 megjegyzés:

  1. Nekem mindegy hogy mirol, vagy kirol irsz csak az szamit hogy ide fel toltod es en meg elolvashatom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ha elkészülök egy történettel, azt mindenképp fel fogom tölteni ide. Elvégre, arra van az oldal. :D
      Az meg, hogy olvasod-e, már csak rajtad múlik. ;)

      Törlés
  2. Egyetértek az első hozzászólóval! :)

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a bizalmat. Csak vigyázzatok, nehogy nagyot koppanjatok! :D
    Csak viccelek.
    Csak egy kis adalék, bár lehet, ez nem sokban befolyásolja a döntéseteket: Aki szeret írni, annak ismerős lehet az az élethelyzet, amikor kipattan egy ötlet és azt muszáj leírnod. Na én most még nem tartok itt, és vissza is fojtom magamban egy időre a dolgot, részben a ti válaszaitokat várva. Emiatt még nem eldöntött a dolog. Ha azt mondjátok, B-ről szeretnétek új történetet, akkor simán rá tudok még gyúrni arra fejben, hogy azt írhassak, viszont mivel arról most nem igen van kialakult kép a fejemben, tovább tarthat kitalálni. Ha viszont most belekezdek másba, egy jó ideig nem lesz új, ha nem is soha, mert én is szeretném valamikor folytatni.
    A másik szempont, hogy ezt az újfajta történetet most eléggé más irányba szeretném elvinni, ha megírom. Valószínűleg nem csalódtok bennem, nem lesz ez se erotikamentes, sőt, de sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnék a történetre, esetleg a nagyon finom erotikus elemekre, amire akár még a 18-as karika se feltétlenül szükséges, és radikálisan kevesebbet az explicite kifejtett szexjelenetekre, bár ez utóbbiaknak is lehet helye nem is egyszer.
    Ez persze azoknak, akik a stílusom miatt szeretnek, valószínűleg egy fikarcnyit se számít, de azért szükségesnek tartottam megjegyezni.
    Kérlek, mondjátok el a véleményeteket, mert jövő héten (október 27-től) kicsit szabadabb lesz az életem, így lesz időm kidolgozni és talán elkezdeni írni is, azután viszont már nemigen lesz lehetőségem váltani, ha kiderülne, néhányan mégis inkább mást szeretnének következő történetnek.

    VálaszTörlés
  4. Sina!
    Valami olyasmire gondolok, mint a fotózás, lehet egy kis "lájtos" erotikával fűszerezett fantasy is, vagy azok közül vmelyik amit korábban küldtem neked. Ez utóbbi ötlethez nem ragaszkodok túlságosan! Vannak élethelyzetek (akár a sajátod) amit egy kicsit átfordítva, "megfűszerezve" megírhatnál!
    :-)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most még a Fotózásnál is lájtosabbra gondolok, bár én azt se nevezném az én történeteim viszonylatában lájtosnak. Eddig olyan történeteket írtam, amiknek központi eleme az erotika. Most viszont olyanra gondolok, ahol az erotika csak egy szál, vagy, ad abszurdum, pusztán csak színesítő elem. "Kis lájtos erotikával fűszerezett fantasy"? Hm, talán ez valamilyen szemszögből leírja, bár nekem talán kicsit egyedi fogalmaim vannak a fantasy-ról. Ezt most nem részletezném, de amerre a dolgok eddig haladnak, lehet, nem sokára megtudjátok, mit értek rajta. :D

      Törlés
  5. A fordításaid mellett szeretem a B novellákat is, és szívesen látnám akár regény formájában is. (Ezek szerint erre még várhatok...) Kosztümös, fantasys? Egészen felcsigáztál. Kiváncsian várom az új köntösben írt írásaidat!
    Kívánom, hogy a továbbiakban is örömöd teljék az írásban!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát, regény formára rendkívül sokat várhatsz, mivel ilyesmit nem tervezek, és nem is nagyon lenne rá időm. Viszont, végeredményben, nem áll messze tőlem, szóval nem kizárt, de az jó eséllyel még évek kérdése. Pár részes novellákat B-ről tervezek írni, vannak is ötleteim dögivel, csak most az ihlet nem nagyon jön hozzá. Ha inkább azt szeretnétek, rágyúrhatok fejben, és lehet, hogy összejön valami a közeljövőben, de ha nektek igazából mindegy, csak írjak, lehet, most egy ideig azt jegelem, amíg magától nem jön az ihlet.
      Én inkább nem sorolnám be a történeteimet kategóriákba, mert nem szeretném, hogy csalódjatok. Rólam tudni kell, hogy sosem tartottam különösen "tiszteletben" a műfaji határokat. Pl. zenében sem az érdekel, hogy ez most rock, pop, techno vagy akármi, még csak az se, hogy ki énekli, csak az, hogy az adott szám tetszik-e. Filmeknél is teljesen mindegy, hogy ez most történelmi, sci-fi, fantasy, krimi, horror, romantikus vagy akármi, ha van benne valami, ami megfog, akkor bármi jöhet. Ugyanígy az irodalomnál is. Az olvasás kb. ugyanaz, mint a film, írásnál pedig nem nagyon tartom tiszteletben a műfaji "korlátokat". Ha "kosztümös fantasy"-ra számítasz, valószínűleg nagyot nem fogsz csalódni. Viszont ne azt várd, hogy olyasmit prezentálok, ami a Nagy Könyvben meg van írva, hogy ilyennek kell lennie egy kosztümös fantasy-nak! Igazából eddig is úgy írtam, hogy volt egy vázlatom, hogy kb. miről akarok írni, volt egy életérzésem a történettel kapcsolatban, a többi pedig írás közben jött. Ha kissé "elszálltabb", filozófikusabb hangulatban vagyok, akkor elmehetek valami tényleg elméletibb alapú, fikciós elbeszélés esetén tényleg fantasy-sabb irányba, ha inkább a tananyag körül forognak a gondolataim egyébként, akkor egy földhöz ragadtabb, a valóságot szimbolikusan ábrázoló irányba, ha épp rám tör a "perverz öt perc" (ahogy egy barátom nevezi ezt), akkor valami vérpezsdítő erotikus szálat írok, ha meg épp köszönöm jól vagyok enélkül is, akkor meg valami extralájtosat írok, amire talán a Barátnők című történet lehet példa. Szóval a "kosztümös fantasy" adhat ezzel kapcsolatban iránymutatást, de ne ragadj le semmiképp annál, hogy egy ilyet fogsz kapni!
      Gondolom ezzel még jobban felcsigáztalak. :D Vagy inkább elvettem a kedved?
      Az írásban, merem állítani, mindig örömömet lelem, ha eléggé rá tudok hangolódni. Ez viszont sajna nem mindig jön, de remélhetőleg az őszi szünetben lesz alkalmam kiélni magam etéren. :D

      Köszönöm a megjegyzésed.

      Törlés
  6. Az a lényeg, bármit írsz, hogy valami "átjöjjön" belőled!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hú! Na ezzel alaposan feladtad a leckét, ugyanis nem egészen tudom, ez mit jelent.
      B történeteinél nyilván átjön elég sok belőlem, mivel ugye B az alteregóm, tehát úgy néz ki és úgy viselkedik, mint én. A fantasy-ba viszont nem tervezem beleírni magam. Nem utolsósorban azért nem, mert, bár lesznek bőven kiemelt szerepben nők, az első számú főszereplő szerepét egy férfinak szánom.
      A stílus, a látásmód, B történeteinek néha kissé anekdotázgató elbeszélésmódja viszont simán visszaköszönhet, hiszen ez nem a történetekből, hanem belőlem jön. De nem tudom, erre gondoltál-e.

      Törlés
  7. Igen a stílusra gondoltam, nem pedig személyes dolgokra!
    Várom az első ilyen írást, de nem sürgetlek, tudom érnie kell a dolgoknak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A stíluson nemigen tudok, de nem is akarok változtatni. Persze ha valami konkrét problémátok van, azt mindig szívesen fogadom, és igyekszem rá odafigyelni, de, úgy látom, nektek is így tetszik.
      Ha senkinek nem lesz addig se ellenvetése, akkor a hétvégén elkezdem majd kidolgozni a témát, és talán jövő héten bele tudok kezdeni az írásba. Viszont nem ígérek semmit, mert ez messze nem csak tőlem függ, de én is remélem, hogy legkésőbb november elején már olvashattok belőle valamit.

      Törlés
  8. Köszönöm az eddigi hozzászólásokat.
    Még pár nap van az ellenvélemények megfogalmazására, utána viszont, előre szólok, belelendülök a történet kidolgozásába, és akkor már nem lesz megállás. :D
    Ha valaki amiatt nem ír, megnyugtatom, teljes mértékben nyitott vagyok minden véleményre, megjegyzésre, kritikára és javaslatra, amíg az építő jelleggel van megfogalmazva. Utóbbi ellenkezőjére viszont persze nincs okom eddigi itteni olvasóimtól számítani. ;) Vagyis, ne féljetek ellentmondani se nekem, se a többi hozzászólónak. Azért írtam ki ezt a posztot, mert minden olvasóm véleményére kíváncsi vagyok, egyezzen az az én elvárásaimmal, vagy sem. (Ez persze minden bejegyzésnél igaz, de itt különösen.)
    Szóval, még szombatig van időtök kifejteni a véleményeteket. Szeretettel várom a megjegyzéseket. :)

    VálaszTörlés
  9. Na, későn estem be ide a szombati határidőt egy hangyányit túlléptem, de azért csak leírom, hogy kosztümös-fantasys vagy egyáltalán fantasy történetet elég nehéz lehet írni. Nem azért mert már próbáltam és nem sikerült, de olvasni szoktam és elég ritkán lehet ráakadni egy-egy "minőségi" - ha úgy tetszik - írásra. Bőven benne van, hogy ez csak az én finnyásságom, vagy kritikusságom. Nem olvastam még el mindent itt de szerintem jó esélye van hogy sikeredjen egy szép sztori. Az meg külön egy pirospont, hogy elsősorban a saját magad szórakoztatására csinálod ezt díjazom. Szerintem nem lenne ilyen ha csak azért csinálnád, hogy másnak jó legyen. Köszi.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nem merev határidő. Csak úgy terveztem, hogy szombaton már elkezdek gondolkodni rajta, hogy mielőbb le tudjak ülni megírni, ha úgy alakul.
      Jelentem, az ötlet már majdnem kész, csak egy nyugodt délután kellene már.
      Ami meg a többit illeti, tisztáznám, hogy nem kosztümös fantasy-t szeretnék írni. Egyébként is nehezen viselem az ilyen kategorizálásokat. Nem egy műfajba szeretnék történetet írni, csak az akkor még nagyon képlékeny ötletemnek kerestem egy keretet, és ennek a kosztümös fantasy felelt meg leginkább. Tervezek írni egy ars poeticus bevezetőt is, de ezt majd akkor, ha már kész lesz az első feltöltendő részlet. Viszont hangsúlyoznám, hogy senki se várjon tőlem definíció szerinti fantasy-t! Lehet, hogy meg fogok felelni ennek az elvárásnak, de nagyobb a valószínűsége, hogy nem, és nem is akarok. Mármint, nem azzal a szándékkal írom a történetet, hogy a kategóriába passzoljon.
      Azt előre leszögezem, hogy sárkányok, trollok, varázslók, törpék, elfek stb. nem lesznek benne, ahogy vámpírok, vérfarkasok és társaik sem. Ennél jóval realistábbra veszem a figurát. Bálozó hercegnők és várkisasszonyok előfordulását nem zárom ki, de az ő esetükben is jobb, ha arra készültök, hogy nem lesznek.
      Remélem ezzel az aggályaidat sikerült eloszlatnom. Ha nem, akkor nyugodtan emeld ki, hogy mit tartasz megszívlelendő és szem előtt tartandó szempontnak! Ígérem, át fogom gondolni őket. A soraid közt megbúvó biztatást pedig hálásan köszönöm.

      Törlés
    2. Mondom én, hogy jó lesz az bármi is lesz. Már az, hogy elmondod nem lesz benne a Gyűrűk Ura és a Twilight stábjának összes tagja hát ez külön öröm meg egy ötös. Nem mintha nem szeretném, de a sabloncsapból más se folyik. Nem mintha nem mertem volna leírni, hogy Gandalf meg a hobbitok kimaradhatnának mert ez mégiscsak a Tied és hiába van az embernek véleménye, nem jó az ha elkezded sütni a tortát a többi meg közben szól hogy pogit akar enni. - célzok itt arra hogy az alapötlet már meglehet - Igen, tudom ennél hülyébben nem is írhattam volna de gondolom érted. Bálozó hercegnő oké az összes tartozékával mehet a középkorba mondjuk vagy valahová a régmúltba a legtöbb sztori amit még olvastam az úgyis nagyjából a jelen vagy a közeli múlt és csókolom.
      Az időhiány nálam is beles ezért nem tudtam még végig elemezni az egész blogot, hogy leírjam azokhoz képest milyen mese lenne a jó. Így csak annyit tudok mondani, lévén nyári születésű nekem bejönnek a romantikus, érzelmes, szenvedélyes írások nem vagyok nagy igényű. Amit még szeretek s láttam is a történetek.hu-n hogy sokan nagyon ügyesen oldják meg a sztorin belüli hirtelen kis fordulatokat, amitől nem egysíkú. Ha tudnám fejből a címeket még idéznék is de lehet nem pont neked kell magyarázni.

      Törlés
    3. Értem, mire célzol, és megnyugtatlak, nem fogom újrakezdeni a tortát, mert csokisat kezdtem el, te meg epreset szeretnél, hogy a hasonlatnál maradjunk. :D
      Erre értettem azt, hogy elsősorban önszórakoztatás. Tehát nem fogok rohanni minden igényt kiszolgálni. Viszont azt szívesen fogadom, ha leírtok szempontokat, hogy mit szeretnétek olvasni. Egyrészt, mivel amikor ezt kiírtam, még nem volt körülhatárolt ötletem, csak egy halvány ihlet, másrészt meg azért, mert adhattok olyan ötleteket, amik aztán nekem is megtetszenek, és akkor mindannyiunk örömére írhatom bele őket a történetbe. (Az én örömömre is.)
      Nyugi! Nem probléma az se, ha nem olvastál el még szinte semmit a blogomról. Minden vélemény számít. :)
      Ami pedig a történetet illeti, nem szeretnék sok mindent elmondani előre, mert nem akarom lelőni előre a poénokat, így meg leginkább csak zavaros katyvasz lesz az egész. De annyit elmondhatok, hogy én se középkori tündérmesét akarok írni. Leginkább egy kis ez, egy kis az. Majd akkor kiderül, ha kész lesz. ^^

      Törlés
    4. Egyetértek! Így, hogy most érkeztem, mindennek a közepébe jó lesz egy olyan történet amit már a kezdetektől végigkritizálhatok! Ezt most nem úgy értettem... Próbálom valahogy utolérni magam és először is azokat szeretném olvasni amit Te írtál meg a saját agyadból. Találtam egy jó régit amit - ha jól emlékszem - a 100. történet fordulójára írtál. Teljesen mást kaptam, mint amit vártam, akaratlanul is számít az ember dolgokra, de mondjuk inkább amit nem vártam az az, hogy sokat nevettem. Eredetiek a megjegyzéseid benne, még ha nem is poénnak szántad őket, nagyon jó.

      Törlés
    5. Tudom, hogy érted, és örülök minden építő jellegű kritikának.
      Az olvasással pedig nem kell sietni. Csak amiatt, hogy behozd a "lemaradásod" (ami szerintem egyébként eleve nincs), nem kell kifulladásig olvasnod. Nekem minden olvasóm egyformán fontos, függetlenül attól, hogy mennyit olvasott már tőlem. Nem fogom számon kérni, hogy "mit kritizálsz, amikor még ezt meg azt sem olvastad?". Ez nem én vagyok. Szóval tökéletesen jó, ha a saját tempódban olvasok. :)
      Érdekelne, hogy mire számítottál. Megírhatod oda nyugodtan, és bármelyik elolvasott történethez bármilyen észrevételedet, meglátásodat, prekoncepciódat, bármilyen hosszan. Én az egysoros és a tíz oldalas elemzésnek is nagyon örülök.
      Alapvetően kissé cinikus, de humoros embernek tartom magam, így nem áll messze tőlem, hogy olyan félig-meddig komoly dolgokat írjak/mondjak, ami mellette még mosolyt is csal az emberek arcára. Nem tudom, ez a "fantasy-mban" mennyire fog megjelenni. Ahogy így előre tekintek rá, valószínűleg semennyire. Az inkább abból jött, ahogy saját magam beleképzeltem a történetbe. Viszont ott is menet közben jöttek ezek a sziporkák, tehát itt sincsenek kizárva. A stílusomat nem kozmetikázom. Ugyanaz az ember fogja írni a fantasy-t is, mint aki a többit írta, tehát valószínűleg nem fogtok csalódni.

      Törlés
    6. Szerintem a legtöbb ember aki fantasyt ír kicsit saját magát is beleírja. Attól csak meg szerintem jobb lesz, de semmiképp nem rontja el. Úgy írsz magadról meg másokról ahogy akarsz, ott azt is megteheted amit amúgy nem. Szerintem ez ad neki egy pluszt de nyilván egy idegen akkor tudja értékelni ezt ha már előzőleg is megtud rólad vagy adott íróról pár jellemző dolgot. Ha másért nem, ezért is kell utolérnem magam de nem vagyok kapkodós fajta. Meg majd ha elkezdted úgyis fogok közben kérdezgetni amire persze marhára nem muszáj válaszolni (8

      Törlés
    7. Az író valamilyen formában mindig benne van a művében, igen. Csak nem mindegy hogyan. Van, akinek egyszerűen csak a stílusa, a világnézete, van aki viszont konkrétan magát formázza meg egy karakterben. (Pl. én is az utóbbit követem B történeteinél.) Mindkettőnek más-más a velejárója. Majd meglátjuk, a fantasy-mban mi lesz.
      Marhára nem muszáj, de biztosíthatlak, amire tudok, fogok, és nagyon örülök, ha kérdezel. Az író, mint a tanár is, abból tanul, amit a tanítványai, vagy jelen esetben olvasói kérdeznek. Nálam az írás élvezete előrébb áll, mint az olvasóimnak való megfelelés, de ha a kettő nem ütközik, nagyon szívesen építem be a kérdések tanulságát. Szóval csak hajrá! ;)

      Törlés
    8. Szerintem nem is olvasnálak ha nekem akarnál megfelelni. Magadat szórakoztasd vele. Ez ettől jó.

      Törlés
  10. Szia! Nagyon érdekes dolgot vetettél fel,izgalmasan hangzik :) Azt kell mondjam,hozzám nem áll túl közel ez a műfaj,talán 1-2 ilyen jellegű történetet olvastam eddig. Ettől eltekintve várom hogy mi sül ki belőle. :) Elvégre a stílusod fogott meg és biztos vagyok benne hogy nem fogok csalódni ezúttal sem,mivel eddig a saját történeteid sokkal jobban tetszettek mint a fordításaid. Ne értsd félre,a fordítások is nagyon tetszenek de kell hogy tudd én sokkal jobban élvezem a sajátjaidat. Sokkal emberibbek és simán bele tudom magam képzelni az adott helyzetbe ami nekem nagyon sokat számít! Hiába,vizuális típus vagyok,ha jól van megírva a történet akkor beindul az agyam és végem van :D Azt még le szeretném írni hogy nagyon örültem amikor azt írtad hogy a történetre jobban fogsz fókuszálni mint az erotikára. Szerintem ez egy rohadt jó ötlet,mert kövezzetek meg,de a túl sok szexjelenet egy idő után kezd unalmas és zavaró lenni. Pár jól eltalált jelenet fel tud ám csigázni de a bőség már ellaposítja az egészet,ráadásul a sztori is áll mint kutyafasz a hideg vízben. Én meg azért szeretem ha halad a történet és nem csak toporog egy helyben. Ez persze csak az én véleményem :) De nem is cirmogok már tovább,a lényeg hogy kíváncsian várom ezt a új fajta történetedet,nem hiszem hogy érhet nagy csalódás :D Hajrá! ^^

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem csak a te véleményed. Az enyém is. :)
      Már régóta hangoztatom, hogy engem sokkal inkább érdekel a szexhez vezető út, mint maga az ominózus jelenet. Kicsit sarkítva, de a szex mindig ugyanolyan. Ezt ide teszem, azt bedugom oda és ennyi. Na jó, most persze túlzok, de szerintem az igazi sava-borsát a történet adja meg, hogy hogyan jutunk el oda. Én már a blog elindítása előtt is ilyen történeteket kerestem és igyekeztem írni. De igazad van, ez is kissé unalmassá válhat már egy idő után. Persze az átélését nagyon nehéz megunni, de ilyesmivel nemigen szolgálhatok nektek.
      Erotikából nem lesz hiány, azt ígérem, bár megeshet, hogy egy-egy részbe kevés jut, és inkább a történet halad, de örömmel látom, hogy ez akár még pozitívum is lehet nálatok. :)
      Egyáltalán nem baj, ha a saját történeteimet jobban szereted. Ez inspirál, hogy írjak. De ha a fordításaimat is élvezed annyira, hogy megtartsanak visszatérő olvasónak a blogomon, az több, mint tökéletes. :)
      Remélem, még sokat látlak itt, és nyugodtan írd meg az észrevételeidet, meglátásaidat bármikor, bármelyik történethez, bármilyen terjedelemben.
      Örömmel fogom fogadni őket. :)

      Törlés
    2. Csatlakoznék Névtelenhez én is. Amit mondtatok az mindenképp jó ha sok lenne benne, úgy értem a rávezetés, én azt gondolom a legtöbb ember akik olvasnak itt ezt kedvelhetik a legjobban. Egy száraz -rávetette magát és megdugta- történetet bárhol lehet olvasni, de itt ezek szerintem ettől minőségiek. Nekem az is nagyon tetszik, amikor nincs szex csak mondjuk eljutnak a csókig és a következő részt már felcsigázva várhatjuk :) Én is a saját történeteket részesítem előnyben de a fordítások is tetszenek. Van olyan, hogy azokat megvariálod a saját szájízed szerint, vagy minden eredeti bennük?
      "Hiába,vizuális típus vagyok,ha jól van megírva a történet akkor beindul az agyam és végem van :D" - hát ezt szebben nem is írhattad volna Névtelen, jó is az ha valaki szókimondó! :D

      Törlés
    3. Én nem nevezném rávezetésnek, de értem mire gondolsz, és ígérem, nagyon nagy súlyt fogok rá fektetni.
      Már meg van nyitva a szövegszerkesztő, és most próbálok ráhangolódni, hogy elkezdjem az írást.
      Úgyhogy néma csendet és hullaszagot kérek. :D
      Csak viccelek. Megjegyzések addig is jöhetnek bármikor, ha valamelyik történet alatt szeretnétek valamit a tudtomra adni. Max. majd később reagálok rá.
      A dicséreteidet köszönöm, Evil Mano. Erre törekszem, hogy megvalósítsam, amit írsz, és jó látni, hogy valamennyire sikerült is. És ez a jövőben sem fog változni, amíg rajtam múlik.
      Ami a fordításokat illeti, tökéletes fordítás nem létezik. Minden fordítás egyben értelmezés, újraírás, reprodukció is. Ehhez még hozzájárul az én korántsem tökéletes nyelvtudásom, ami megint csak változtat egyet s mást a történeteken. Vagy szándékosan, mert nem értem pontosan, és a saját értelmezésem szerint egészítem ki, vagy nem szándékosan, ha csak egyszerűen félreértem. Illetve néha kihagyok nehezen kibogozható értelmű, de igazából különösebben nem lényeges mondatokat. Emellett a szóvicceket, nyelvjátékokat, szlenges kifejezéseket sokszor nem fordítom le, hanem keresek helyettük olyan magyar kifejezéseket, amik kb. ugyanazt jelentik. Szóval ilyen tekintetben megvariálom, igen, de egyébként törekszem a szöveghűségre.

      Törlés
  11. Bocsi, srácok, de ez most nem megy! :(
    Kérlek, ne haragudjatok rám, de valahogy nem jött most össze ez a dolog. Elkezdtem írni, de... nem tudom megmondani, csak valahogy nem működött.
    Ígérem, megpróbálkozom majd még vele, csak nem tudom, mikor. Az ilyen sikertelenségek eléggé padlóra küldenek, és idő kell, hogy kimásszak belőle. :(
    Még egyszer, sajnálom.

    VálaszTörlés
  12. Nem veszed ezt egy picit véresen komolyan? Mármint ha most arra utaltál, hogy nem jött az ihlet. Alkotói válság az rossz tud lenni, tapasztaltam. Azért szabadkozni lehet nem kéne nem rendelésre jön ez sosem. Csak ne legyél szomorú. Oké, én ilyenkor bontok egy sört bánatomban, szóval bagoly mondja verébnek, hogy éjszakás... De tényleg ne legyél letörve. Annyi jó írásra akadtam itt az elmúlt napokban, hogy így ismeretlenül is azt mondom, nem okoztál itt senkinek csalódást. We have patient! 8) Addig meg túrkálunk abból ami van, az se semmi. Jóéjt!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm a biztatást. Nagyon jól esik. :)
      De inkább én vegyem halálosan komolyan és te nyugtatgass, hogy több is veszett Mohácsnál, mint fordítva! :D A türelem pedig jó dolog. Ígérem, igyekszem majd nekiveselkedni ismét idővel, de ha minden kötél szakad, akkor is írok majd még valamikor saját történetet. Karácsonyra is szeretnék kijönni valami sajáttal, de most inkább nem ígérnék meg semmit. Csak azt, hogy igyekszem. Sajnos ez nálam olyasmi, mint a lovaglás. Ha egyszer leesel, sokáig nem mersz visszaülni. A kezdeti megzuhanáson egy forró fürdő és egy jó alvás segít, holnap meg majd fényesebben látjuk megint a jövőt.
      Viszont addig se lesz uborkaszezon és csak az eddig felhalmozottból "tengődés". Fordítások mindenképp lesznek. Remélem, azzal is megelégszetek, amíg nincs más. :)
      Azt amúgy megkérdezhetem, hogy te miket szoktál írni? Ha túl személyesnek tartod, mailban is megírhatod, de engem érdekel. :)

      Törlés
  13. Nyugi,kislány :)) Én ugyan nem írok történeteket,tehát nem sűrűn tör rám az alkotói válság érzése,de azt sejtem hogy ha görcsösen nyúzod a dolgot akkor pláne nem fog menni sajnos. És még ideges is leszel. Én személy szerint inkább várok,mintsem itt véres izzadság patakozzon. Az szerintem a történeten is meglátszana. Csak lazán,töröld ki a határidőnaplódból hogy mikor szeretted volna elkezdeni vagy mikorra megírni belőle valamit. Az ihlet az nem olyan dolog ami gombnyomásra eláraszt,pedig én sem vetném meg :) Csak pihend ki magad és fel a fejjel! A fordítások is bőven jók lesznek ám,sőt :D El tudok én még itt szemezgetni mint a kiscsibe.
    Ja igen,nehogy elfelejtsem leírni,a legutolsó Névtelen voltam :)) Eddig is visszatérő olvasód voltam,csak néma szemként üzemeltem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hálásan köszönöm a megértésedet. És örülök, hogy olvasol. A megjegyzésed pedig még boldogabbá tett. :D Bármikor szívesen fogadom máskor is.
      Igyekszem kipihenni magam, és talán karácsonyra már "vissza tudok ülni a lóra". :D
      Ha pedig nem jön közbe semmi, akkor ma este megint fordítok valamennyit.

      Törlés
    2. Nem hiába adnak minden hurrikánnak női nevet.... :D Meg ne kérdezd ehhez most mi közöd van, de tegnap közölte velem egy kollégám enyhe szarkazmussal a hangjában aztán igaz is úgy látom, ha nem pöröghetsz egy bizonyos sebességgel Te is letörsz :DD De örülök, hogy már jó kedved van.
      Ja válaszolva a kérdésre : ilyeneket írok mint Te alapjában véve nincs különbség maximum abban, hogy Te aranyos vagy és megosztod mással, hogy örüljenek én meg smucig és nem 8) Fentebb olvastam, hogy lehet lesz B. megint az jó lenne!

      Törlés
    3. Ööö... ne vedd rossz néven, de szükségesnek tartom megjegyezni, hogy volt egy Isaac is, ami ugye nem női név. De az tény, hogy a hurrikánok többsége női nevet kap, és van is benne ráció. :D
      Köszönöm a bátorító szavakat, és igen, meglepően gyorsan visszatértek a gondolataim az íráshoz, ami akár értékelhető pozitívumnak is. Ennek "kézzelfogható" eredménye ugyan valószínűleg még jó ideig nem lesz, de ha továbbra is ilyen kedvesen támogattok, reméljük belátható időn belül igen. :)

      Törlés
    4. Én meg az El Nino-t hoztam fel de nem érdekelte őket, ragaszkodtak a női hurrikán elmélethez. Mondjuk abszolút támogatom én is ezt a nézetet az erősebbik nem sose bír olyan felkavaró lenni mint a szebbik.
      Amúgy meg egy B. sztorit azért könnyebb lehet megírni mindig mert annak mindig van egy stabil kiindulópontja akit nem kell kitalálni mert köszöni szépen jól elvan a valóságban és ha megvan a fix pont a többi már jön, akár valóságból akár az életből. Vagy ez sem ilyen egyszerű ugye? :) Csak magamból indulok ki, mert ahol én vagyok "B." az általában könnyen formálódik nekem. Neked a B. történetekkel is szokott ilyen hurrikánosdi lenni, hogy egyszer csak break... vagy azokkal nem? Ez érdekelne.
      Még egy kérdés: még a történeteken olvastam - majd itt is megtaláltam - a "Fülledt éjszaka" címűt és azt szeretném kérdezni, hogy ennek létezik-e folytatás féléje valahol vagy sehol?

      Törlés
    5. Az El Nino nem is hurrikán, de akkor ezzel befejezem az okoskodást, mert még a végén megorrolsz rám. :D Ami azért is lenne rossz, mert a mondanivalóddal egyet értek.
      No igen, olyan szempontból könnyebb, hogy nagyságrendekkel több az olyan eleme, az biztos. De azért ott is van ilyen... hogy is nevezted? "break-pillanat". Pontosan nem tudom, mi okozza, de valószínű, inkább az ihlet, mint az ötlethiány. Ötlet az van. Az mindig van, ha már leülök írni. Csak írás közben valahogy nem áll össze a dolog és nagyon erőltetettnek, vontatottnak, elcsépeltnek, gyerekesnek tűnik a dolog, még akkor is, ha külső megítélés szerint egyáltalán nem az.
      Milyen folytatást szeretnél? Annál éppen nem tudom, hogy volt, de sokszor alkalmazom azt a megoldást, hogy lehetőséget hagyok a történeteim végén a folytatásra, még akkor is, ha az ég egy adta világon semmi ötletem nincs rá. De ha egyszer jönne... A "Kocsmai szépségek"-nél bejött, mert ott ugye Marokfegyverrel közösen megírtuk "A kocsma szépsége" című alkotást, de egyébként nemigen lett belőle sose folytatás. Csak B történeteinél, de az meg más tészta, mert az kevésbé lineáris, hanem inkább egy képlékeny térben mozgó történetegyüttes... ha érted, mit akarok mondani. :)

      Törlés
    6. Dehogy orrolok, okoskodj nyugodtan, kedvelem az okos embereket meg amúgy is semmi baj hisz úgyis nekem van igazam :D
      Igen azt észrevettem, hogy sok történet végén hagysz kiskaput. Ez a történet tetszett nekem, ami fura volt mert a gruppenreise sosem állt hozzám közel, nyilván van akinek meg az a mindene de ez most mindegy. Viszont ennek ellenére tetszett és azért reméltem, hogy van folytatás mert a végén ugye volt rá utalás hogy később a narrátorcsaj és a barátnője kettesben is voltak. Ne kérdezd milyen folytatást szeretnék, majd írsz egyszer ha úgy alakul, ha jönni akar úgy is jön.
      Szóval B.-nél is van break?Érdekes! Az ihlethiány az kb=alkotói válság nálam. Nem játszok életmód tanácsadósat mert azért meg Te fogsz megorrolni pláne, hogy nem is ismerlek de gondolom vannak borongósabb pillanataid meg olyanok is amik ugye hurrikánosak - mint mindenkinek- na majd jön a hurrikán és lesz ihlet!:) Köszönöm a választ.

      Törlés
    7. Ilyeneket ne mondj, mert akkor egy életre nem vakarsz le magadról! :D
      Az életmód-tanácsadás pedig jöhet. Amíg nem akarsz meggyőzni, hogy márpedig az a legjobb, csak jóindulatúan próbálsz segíteni, még örülök is neki. Max. nem fogadom meg. :)
      Igen. Utaltam rá. Pont amiatt, hogy ha úgy adódna, lehessen folytatni. Plusz, a te fantáziádat is megmozgattam ezzel, nemde? :D
      Persze. Van olyan, amikor ihlet sincs. De arról nem beszélek, mert az a totál nihil. Akkor nem is foglalkozom vele. Mintha nem is írnék soha. Nem gondolok rá. Aztán majdcsak jön valamikor az ihlet. A legzavaróbb az, amikor ihlet van, kidolgozott ötlet van, de nem tudom leírni, mert ötlet van, csak átélés nincs.

      Törlés
    8. Dehogy vakarlak nem mész Te sehova csak maradj és írogass!És okoskodj! :D

      Nem akarlak meggyőzni semmiről, felesleges próbálkozás lenne érzem rajtad :) Pláne amikor olyanokat írsz, hogy van ihlet meg van ötlet csak nix átélés. Ne magyarázd meg de ezt akkor se értem :D

      Azoknak a történeteknek amiknek B. a gerince azoknak a valóság vagy a fiction a nagyobb részük? Nagy részt engedsz láttatni magadból ezekben a sztorikban vagy inkább az van többségben amit Te építettél fel a képzeletedben? Van oka, hogy kérdezem de ha ez már hadititok ne mondd meg. Aztán miért B. és miért nem írod bennük végig a neved? Aztán nincs több kérdésem mert úgy érzem magam mint egy riporter már csak a mikrofon kéne....

      Törlés
    9. Ja a folytatásról: Dede!:D Én ha tehetném azt kérném Karácsonyra! Már hogy úgy értem folytatást... De mivel nem tehetem és amúgy is el vagy havazva mindennel ezért csak majd egyszer folytasd ha lesz ihlet meg átélés meg vihar meg minden :)

      Törlés
    10. Megpróbálhatom elmagyarázni, ha akarod, bár ilyen téren én sem teljesen értem magamat. :D
      Egyáltalán nem hadi titok. De lehet, ha itt kiírom fórumba, a következő "Találkozás egy olvasóval" potenciális poénjait lövöm le. :D
      Azt nehéz megmondani, mi adja a nagyobbik részét. B ugye valódi személy, vagy legalábbis csak kis változtatásokkal. Hogy miért B és miért nem Brigi... nem tudom. Nem akartam kiírni a teljes nevem, max. egy-két helyen elszórva. Nem tudom miért. Nem mintha titkolnám, hiszen itt a blogon ország-világ láthatja. Plusz, becenév, ugye. Szóval van B, és sok kisebb történés alapja is valóságos. De maga a történet, amit elmesélek, és benne a legtöbb karakter is, a képzelet szüleménye. Ebből döntsd el te, hogy hogyan súlyozod! :)

      Kérdés, meg tanácsadás pedig mindenképp jöhet, amennyit csak akarsz. :)

      Törlés
    11. Karácsonyi ajándék lesz. Legalábbis tervezem, és már ötlet is van. Folytatás... valószínűbb, hogy az nem, de ki tudja?

      Törlés
    12. Isten ments, hogy lelődd a poént legyen az is legalább olyan ütős sztori mint az első volt! Majd elmondod emailben ha késztetést érzel rá ne csalódjanak azok akik a találkozóra várnak nem venném magamra :D
      Jó rendben akkor ha valószínű nem folytatod, lehet majd én. Don't panic! Soha senki nem fogja látni de sajnálnám, úgy tetszik, érdekes, hogy megfogott.
      Szóval a B. az csak B. mint Béla. Mikor először olvastalak ez jutott róla eszembe és tudatában lévén, hogy lány vagy ezen olyan jót nevettem. Oké vágom, ezért jár a virtuális pofánverés csak olyan aranyosan jött ki. :DDD Áruld el nekem ha akarod, hogy milyen régóta szédíted a népet a történeteiddel?
      Karácsonyi ajándék ez jól hangzik. Remélem meg is valósul.

      Törlés
    13. Mailban nagyon szívesen válaszolok a legapróbb részletekbe belemenő kérdésekre is, és az se zavar, ha eljátszod a riportert. Ebből érzem, hogy tényleg jó az, amit csinálok, és érdekli az embereket. Plusz, alapanyag a következő "Találkozás egy olvasóval"-hoz. :D
      Panic? Hol van itt pánik? Folytasd nyugodtan! Lemondok a "szerzői jogokról" a kedvedért. :D Csak egyet kérek. Utána küld át nekem is! ;)
      Ezt megteheted bármelyik történetemmel. Én érzem magam megtisztelve, ha ilyesmire inspirállak.
      Na és persze virtuális pofonverést se kapsz, kivéve, ha kifejezetten kéred. :D Nem baj, ha a B nálad Béla. Talán valahol ilyesmi is volt a célom. Sokszor megkapom, hogy eléggé fiús vagyok. De amíg tudatosítod, hogy B lány, ez engem nem zavar. :)
      Nem kell elárulnom. Meg tudod nézni magad is. A tortenetek.hu oldalra töltöttem fel az elsőket.
      Remélem, ki tudtad várni a válaszomat. :) Sajnos ide megjegyzést csak gépről tudok írni, de megkapom mailban az üzenetet, amit mobilról is olvasok.

      Törlés
    14. Okostelefon mi? :)
      Küldjem át... hmm. Kérek engedélyt elbizonytalanodni! :D Igen a szerzői jogot én is említeni akartam. Aranyos vagy, hogy lemondasz róla köszönöm de saját felhasználásra nem is kell az engedélyed tudtad ezt? :O Na most kérem a pofánverést de ezt be kellett okoskodnom.
      Fiús? Ezen most elcsodálkoztam. Persze más ha valaki ismer vagy azt tudja rólad amit itt összeszed de ezt pont nem vágtam volna rá. A kinézeted maximum lehet az de az írásokból érdekes egy pillanatra se jutott eszembe. Bár még mindig csak nyálazom átfelé az anyagot nem sietek.
      Jó akkor a pofátlanabb kérdéseimet majd felteszem mailben ne idegesítsek még másokat is itt :D Köszi!

      Törlés
    15. Nyugi! Ha az aggaszt, nem fogok kiakadni, bárhogy folytatod. Igazából csak egy paródiának nem örülnék, mert azt sosem szerettem, ha kifiguráznak. Még ha jó szándékúan teszik, akkor se. :( De a szavaidból egyértelmű, hogy te nem ilyenre gondoltál, és végeredményben, ha csak mi ketten olvassuk, azzal sem lenne semmi bajom. Szóval, bármit átküldhetsz folytatás címszó alatt. Max. nem fog tetszeni, de megígérem, egy rossz szavam nem lesz miatta. ;)
      Hát, pont a kinézetem az, ami nem fiús. :D Max. az öltözködési stílusom. Inkább a viselkedésem. Ez talán, sőt szinte biztos, hogy a történeteimben is néhol átjön.
      Rendben. Várom a kérdésáradatot, riporterasszony. :D

      Törlés
    16. Dehogy is parodizálunk. Azt én is utálom, semmi ilyesmi csak eszembe jutott mi lenne ha. Nem minden történetnek egyforma a hatása, még akkor sem ha mondjuk ugyanolyan intenzitásúak van még több is ami megmaradt, aminél azon vettem észre magam, hogy munka közben elgondolkodtam rajta :D Jó, kiturkálom a mailcímedet meg a mikrofont :)

      A többiektől meg schuldigung, amiért eltértem az eredeti témától lehet nem itt kellett volna Bélára ( :DDD ) zúdítani a kérdéseimet, a régebbi olvasók már biztos tudták ezeket. Legközelebb jó helyre intézem őket! Jóéjt!

      Törlés
    17. Egyre kíváncsibbá tettél, hogy mit találtál ki. Írd csak meg nyugodtan azt a történetet! Már alig várom. :D
      A tárgytól való eltérés pedig egyáltalán nem zavar. Ha visszatérsz hozzá, az is jó, de egyébként is. Valami perverz örömöt okoz nekem, ha minél több valamire való megjegyzést írtok, bármilyen érdemleges témában. Szóval ne fogd vissza magad! :D
      Csak a "hogy készült"-jellegű kérdésekre talán nem ez a legjobb fórum, amiatt, mert azok a "Találkozás egy olvasóval" alapanyagai. De mailban arra is válaszolok bárkinek örömmel.
      A címemet meg nem kell kiturkálni. Megmondom én: brigi898@gmail.com.

      Törlés

FlagCounter

[URL=http://info.flagcounter.com/3p1k][IMG]http://s06.flagcounter.com/count/3p1k/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_0/flags_0/[/IMG][/URL]