2013. december 3., kedd

Baljós árnyak 1. fejezet

Írta: Katana Geldar
Fordította: Sinara
Az eredeti megjelenésének időpontja: 2008. június 8.

************************************************************


Amikor a Kereskedelmi Szövetség erői megtámadják a Naboo-t, a Jedi Tanács Shakya Devi mestert küldi ki, hogy közvetítsen a szemben álló felek között. Amikor azonban a jedi nővel végez egy ismeretlen bérgyilkos, a padawanja, Padmé Naberrie kiküld egy vészjelzést, amire Qui-Gon Jinn és Obi-Wan Kenobi válaszol. Miközben meg kell védeniük Nalanda királynőt, a jediknek a titokzatos gyilkosra is figyelniük kell, aki rejtőző mestere parancsára követi őket.






A kis corelliai sikló sebesen igyekezett elrejtőzni a hold árnyékában. Mintha nagyon nem akarná, hogy valaki észrevegye. És valóban. A Kereskedelmi Szövetség flottája, mely a Naboo körül keringett, egyáltalán nem fogadta szívesen.
A kormánynál ülő Obi-Wan Kenobi óvatosan lassítani kezdett, súrolva a hol légkörét. Az eléjük táruló kép nem volt épp bizalomgerjesztő. Elkéstek. Nagyon is elkéstek. A Kereskedelmi Szövetség már megindította az inváziót. Ezt nyilvánvalóan a mellette ülő mestere, Qui-Gon Jinn is észrevette, de ő csak rezzenéstelen arccal bámulta a műszerek kijelzőit, mintha mi sem történt volna.
- A lány erről nem szólt egy szót sem - vonta össze Obi-Wan a szemöldökét. Útban vissza a legutóbbi küldetésükről a Samiáról, egy kétségbeesett üzenetet fogtak. Shakya Devi mester és a padawanja Valorum főkancellár megbízásából érkezett ide a Kereskedelmi Szövetség támadása miatt. A küldetés részletei nem voltak ismertek, ahogy Mace Windu mester tájékoztatta őket, amikor néhány órája kapcsolatba léptek egymással. Shakya tanonca, Padmé Naberrie azonban tájékoztatta őket, hogy a mesterét meggyilkolták, és azonnali segítséget kért. Normális körülmények között egy jedi halála esetén egy tanácstagot küldtek volna ki, de mivel Qui-Gon és Obi-Wan épp a közelben voltak és gyorsabban oda érhettek, ezúttal kivételt tettek.
- Sok minden van, amit nem tudunk, ifjú padawan - emlékeztette Qui-Gon, miközben a Naboo egyre közelebb és közelebb került hozzájuk.
- Ami engem a legjobban érdekel, az az, hogy mi végzett Devi mesterrel - mondta Obi-Wan gondterhelten. Devi párját ritkító vívó volt. Obi-Wan ezt saját kézből tapasztalhatta meg, amikor alkalma nyílt vele gyakorolni. A padawanjáról azonban szinte semmit sem tudott azon kívül, hogy nő, ember és nagyjából tizennégy éves.
Qui-Gon Jinn nem szólt semmit. Nem látta szükségét.
Végül maguk mögött hagyták a holdat és tisztán láthatták a Kereskedelmi Szövetség flottáját. Néhány droidszállító hajó, pár cirkáló és rengeteg vadász. A pilótafülkét vészjelzés vijjogása töltötte meg és a hajótest mellett már robbantak is a droidok vezette vadászgépek lövedékei.
- Kiszúrtak minket - gyorsított Obi-Wan.
- Ne nyiss tüzet! - utasította Qui-Gon. - A béke követei vagyunk. Bárminemű agresszió csak nekünk árthat.
Obi-Wan gyűlölt repülni. Tudta, hogy néhány jedi a pilótafülkében érzi igazán elemében magát, megmámorosodva a sebességtől, a látványos manőverektől, a halál leheletétől a tarkójukon, még ha ezt soha nem is vallották volna be. Azonban túl sok volt a lehetőség. Túl sok mindenen kellett rajta tartania a szemét. Mindent egybe véve Obi-Wan nem volt rossz pilóta, és ha rászánta volna az időt a gyakorlásra és a képességei fejlesztésére, még kifejezetten jó is lehetett volna. Talán még annál is jobb. De ettől még egyáltalán nem szerette ezt csinálni.
Úgyhogy abban, ahogy igyekezett kimanőverezni magát a sarkukban loholó vadászok célkeresztjéből, csak egyetlen örömet lelt. a tudatot, hogy hamarosan ismét szilárd talajon állhat majd.

***

Nute Gunray, a Kereskedelmi Szövetség alkirálya az egyik cirkálójának hídján állt, és elégedetten szemlélte az invázió előrehaladtát. Minden tökéletesen alakult még az apróbb malőrök ellenére is. Az olyan malőrök, mint az a jedi nő, Shakya Deci és a taknyos tanítványa. Még szerencse, hogy Lord Sidious értesült az érkezésükről és megtette a… szükséges lépéseket.
- Túl késő, alkirály - szólalt meg egy alak mögötte az árnyékban. - Még több jedi érkezett.
- Az lehetetlen! - kiáltott fel a neimoidiai.
Ez a… nő, jobb szó híján, Sidious asszisztense volt. Gunray-nél magasabb humanoud tiszta fekete öltözékben. Egyetlen különleges vonása az arcába mélyedt számos barázda volt, mint megannyi sebhely. A külseje esztétikuma a nullához tendált, Gunray pedig számtalanszor elgondolkodott már azon, miért nem figyel oda jobban magára… feltéve, hogy nem az a célja, hogy olyan rettenetesen is nézzen ki, amilyen veszélyes.
Amellett pedig, amilyen könnyedén elintézte Devit, a neimoidiai nem szívesen húzott volna vele ujjat. Maxah-ként mutatkozott be, és a lehető legnagyobb megvetéssel bámult Gunray-re, miközben egy apró hajó felé mutatott, ami próbált meglógni a vadászaik elől.
Ez csak egy dolgot jelenthetett.
- Minden elveszett, ha eljutnak a királynőhöz - csattant fel Maxah. Hangja arcul csapta Gunray-t. - Én soha nem bukok el, alkirály.
A neimoidiai arca rezzenéstelen maradt, de belül arra gondolt, ha ennyi jedi cirkál körülöttük, esélye sem lehet.

Folytatása következik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

FlagCounter

[URL=http://info.flagcounter.com/3p1k][IMG]http://s06.flagcounter.com/count/3p1k/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_0/flags_0/[/IMG][/URL]