2013. december 29., vasárnap

Változások a blogon

Kedves Olvasóim!
A közeljövőre nézve két új változást szeretnék bejelenteni a bloggal kapcsolatban.
Az első alapvetően pusztán csak formai dolog, bár remélem, ennek ellenére sok pozitív hatása lesz. Nevezetesen, január 1-jétől ketté választom a blogot.
Továbbra is megmarad a Sinara történetei, azonban itt csak a történeteimet, a pornóvilágot és ha épp lesz, az Életképeket találjátok majd meg. (Plusz, persze, indokolt esetben "blog bejegyzéseket", de az más tészta.) A nem erotikus tartalmaknak pedig létrehozok majd egy új blogot. Ide kerülnek át az olyan bejegyzés-típusok mint a zeneajánló, a filmajánló, a kisfilmek, Egy perc líra stb., ha fordítok nem erotikus történeteket (vagy, ne adj Isten, írok, lásd Századgyermek és Tízezer év), azokat is oda töltöm fel. Itt szúrnám közbe, hogy az eddig fordított történet, az Ifjú vér, Ifjonti vér címen megjelent nyomtatásban. Úgy érzem, úgy a fair, ha ezt közlöm veletek, és akit nagyon érdekel, az megveheti szakszerű fordításban. Hogy én folytatom-e, vagy ennek okán az új blogon új történethez kezdek, azon még gondolkodom. Így vagy úgy, ennek a változtatásnak oka egyrészről, hogy az utóbbi bejegyzéseket azok számára is elérhetővé tegyem, akik élből elkerülik az erotikus oldalakat, az ilyesmikre viszont kíváncsiak. Másrészt pedig, a Sinara történetei egy erotikus oldalnak indult, és ezt sosem volt szándékomban megváltoztatni. Persze, az idők folyamán nagyon elmozdultam az egyre softabb témák felé, lásd a saját történeteimet, de amíg ez a blog létezik, meghagynám erotikusnak, és erősen történet-centrikusnak. Ebből kifolyólag viszont sok embert zavarhat az, hogy egységnyi időn belül a bejegyzéseknek már csak töredéke történet, és ezeket úgy kell kimazsolázni a többi közül, ami adott esetben őket nem is érdekli. Ezért az új blog célja az is, hogy úgy tisztítsa meg a Sinara történeteit ezektől a bejegyzésektől, hogy azok se veszítsenek semmit, akiket ez (is) érdekel.
Tehát az új blog az új év első napján indul útjára. Aznap kerítek majd valamikor időt magamnak és átrakom az ütemezett bejegyzéseket oda.
Tehát itt csak egyszerű, praktikus formai változtatásról lenne szó. Megmaradna minden 99%-ban ugyanúgy, csak kényelmesebbé tennénk a válogatósabb (és ezt jó értelemben használom) olvasók számára a blogon való böngészést.
Azonban itt lép képbe a második változtatás.
Egyrészről úgy gondoltam, az új blogra kicsit kevés lenne az, amit innen átviszek, pláne, hogy nem erotikusat fordítani se fogok túl gyakran, írni meg szökőévente másfélszer, úgyhogy kellenek oda új bejegyzéstípusok is. Itt klasszikusabb blogbejegyzésekre gondoltam, úgy mint, ha eszembe jut valami, amit megosztanék veletek, leírom (ilyesmire volt kísérlet régebben a Gondolatok), ha időm engedi, sokat olvasok és erről vezetnék "olvasónaplót", illetve, megpróbálkoznék képregények fordításával is. Ez utóbbi pedig nem csak az új blogra korlátozódna. Természetesen itt is élne az erotikus-nem erotikus felosztás. Egyelőre úgy tervezem, hogy az új blogra szuperhősös, a Sinara történeteire pedig leszbikus képregényeket, alapvetően mangákat fordítanék, de ez a lehetőségeimhez mérten még változhat. Mindenesetre az első darabok a Sinara történeteire már január elején kikerülnek.
Viszont, talán nem ez a fontosabb vonatkozása ennek a kérdésnek, amit közölni akartam veletek. Persze, lesznek új bejegyzések, amik érdekesek is lehetnek, az mindig jó, ha a régi jók megmaradnak. Nos... persze a régi jók megmaradnak, ebben nincs hiba, de mégis itt van az eb elhantolva.
Az elmúlt félév bizonyította, hogy ha akarom, egy légypiszoknyi szerencse mellett képes vagyok naponta új történetet prezentálni nektek. Ezeknek viszont túlnyomó többsége fordítás és másoktól átvett történet volt, és nem véletlenül. Megy a fordítás és eszem ágában sincs abbahagyni, de azt vettem észre, hogy amíg azon vagyok elfoglalva, hogy eleget fordítsak, hogy minden napra jusson valami, és, a maximalizmusomból fakadóan, ha hozzákezdek egy hosszabb történethez/sorozathoz, azt szeretem egyszerre (ha nem is egy ültő helyemben) befejezni, addig nemigen marad időm és energiám saját történeteken még csak gondolkozni sem. Pedig az az izgalmasabb.
Sosem titkoltam, nem vagyok az a fajta író, aki élvezi minden szó "papírra" vetését. Van ilyen eset is, és örülök neki, de ez a ritkább. Engem az alkotás öröme hoz inkább lázba. Az, ahogy kitalálom a dolgokat és az az öröm, amikor már elkészült és feltölthetem nektek. Fordításokon viszont nincs nagyon mit kitalálni. Max. megtervezni, hogy mikor és mit fogok fordítani. Sokkal izgalmasabb, emiatt viszont nagyságrendekkel időigényesebb is egy saját történet kitalálása. Természetesen ezt véghez tudom vinni úgy is, hogy közben mást csinálok. Utazok, pakolok, takarítok, tanulás közbeni üresjáratokban stb. stb., tehát attól nem kell félteni, hogy a szürke hétköznapok taposómalmában erre nem maradna idő, ha viszont mellette minden napra fordítást is kell terveznem, akkor már tényleg necces a dolog. Plusz, én úgy működök, hogy ha kitalálok egy történetet, azt jó záros határidőn (pár nap) belül meg is írni. Ha viszont épp benne vagyok egy fordításban...
De, most, hogy talán egyesekre ráhoztam a frászt, megismétlem, nem, nem célom felhagyni a fordítással. Továbbra is lesznek fordított történetek, viszont, azt az elvet, hogy minden napra biztosítok valami olvasnivalót, valószínűleg fel fogom adni. Egyrészről, inkább koncentrálnék a saját történetek írására, amikből így, természetszerűleg, sokkalta több lesz, mint eddig, viszont azt álmomban sem merem remélni, hogy valaha is lesz lehetőségem annyit írni, hogy minden napra jusson valami (hacsak egyszer nem az lesz minden dolgom az életben, hogy ezt műveljem). Fordítani is fogok persze, de jóval kevesebbet és csak akkor, ha kedvem támad rá és tényleg élvezettel csinálom, elvégre erről szólna ez a blog. Másrészről pedig, feltételezem, ti sem lógtok minden nap a neten, így, néhány szerencsés kivételével, úgyse tudnátok minden nap elolvasni az új történetet. A kevésbé szerencséseknek pedig akár még frusztráló is lehet, hogy két hétig, egyéb, fontosabb elfoglaltság miatt, nem volt idejük feljönni és felgyűlt tizennégy új történet, amit el "kell" olvasniuk.
Persze nem kell most egyből leírni a blogot, hogy jó, akkor innentől szökő évente örülünk, ha egy történet lesz. Nem akarom az "irrealitásig" sem ritkítani a feltöltéseket. Mint említettem, az előző félév azt mutatja, hogy a naponta új történet is menne, és lehet, lesznek olyan időszakok, amikor, ha nagyon ráérek, lesz is még ilyen. Bár ilyesmi most a január végi, február eleji pár hét és június vége között szinte biztos, hogy nem lesz és majd augusztus és a következő január vége között is kétséges. Azonban heti három-négy történetet akkor is tudok majd ígérni nektek. Azt, hogy ebben mik lesznek (három saját történet; két saját, egy fordítás; egy saját, két fordítás; egy saját, egy fordítás, egy mástól átvett stb.), azt nem tudom előre megmondani, ahogy azt se, hogy ezek pontosan hogy fognak kikerülni (hétfő, szerda, péntek, [vasárnap]; kedd, csütörtök, szombat; hétfő, kedd szerda; péntek, szombat, vasárnap stb.). Akár még az is megeshet, hogy egyes heteken nem lesz három se, csak kettő. De azt megígérem, hogy olyan hét nem fog elmúlni, amelyiken nem töltök fel egy történetet se. És ha csak egyet töltök fel, már akkor is nagy gáz lesz, mert, mint fentebb említettem, ha nincs világvége, kézen állva is képes vagyok többre ennél. Emellett pedig, ha nem lesz épp új történet, akkor is feltöltök nektek hetente egy-két-három ajánlót, előszedve pár régi történetemet. Hátha valaki nem olvasta (mert valahogy kimaradt, vagy esetleg akkor még nem olvasta a blogot), vagy egyszerűen csak régen volt már és érdekes lenne újra olvasni.

Tehát, elég hosszúra sikerült ez a fejtegetés, úgyhogy összegezzük!
Január 1-jén útjára indul az új blogom, ahova átkerül minden nem erotikus tartalom innen. Talán ezeket is ritkítom kicsit, de lesznek "helyettük" mások is, csupán csak nem itt, hanem egy másik blogon.
Ezen kívül fogok a jövőben képregényeket is fordítani, mind erotikusokat, mind nem erotikusokat.
Az eddigi bejegyzés-típusok, mind történet-fajták (fordítás, saját, átvétel), mind egyéb bejegyzés-típusok (zeneajánló, filmajánló, kisfilmek, Egy perc líra, életképek stb.) megmaradnak, csak ezen túl nem mind ugyanitt lesz elérhető és kicsit ritkábban. A történetek között erőteljesen a saját történetekre helyezem majd a hangsúlyt, ami miatt fordításból jelentősen kevesebb lesz, de így is lesz minden héten több új történet is, és ha épp nem, akkor pedig ajánlok régebbi, újraolvasásra érdemes történeteket.
Az átmenet ebbe az új felállásba nem lesz olyan éles, mint az új blog esetében. Magam sem tudom még pontosan, mikor váltunk, de pár hét alatt fokozatosan csökken majd a bejegyzések száma, míg, remélhetőleg mihamarabb, kirajzolóik az a tendencia, amit majd tartani is tudok majd a jövőben.
Remélem, ez serkentőleg fog hatni a blog látogatottságára, mert az tavaly karácsony óta egy lefelé tendáló EKG-kép formáját mutatja. De panaszkodni nem akarok, és a lényegnek ez csak a kisebb része is, csak azért mégis zavar.
Mindenesetre, remélem, ti is örömötöket lelitek majd a blogban továbbra is.
További kellemes olvasgatást és Boldog Új Évet majd, ha aktuális lesz!

9 megjegyzés:

  1. A puding próbája ...
    Remélem nem csalódunk! Ha meg valami nem tetszik, azt úgyis megírjuk!
    Igaz "Többiek" ?
    K.E.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is ebben reménykedek.
      A konstruktív kritikát bárhol és bármikor ezer örömmel fogadom és, ahogy lehetőségeim engedik, igyekszem is figyelembe venni.

      Törlés
  2. Nekem tetszik ez az új irány, hajrá!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon jól hangzik! :) Sok sikert! Dina

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülök, ha tetszik az ötlet. Remélem, összejön is majd úgy, hogy mindenki elégedett legyen. :)

      Törlés
    2. :) szerintem egy kis változás csak fel fogja dobni :)

      Törlés
    3. Hát, én inkább az állandóság híve vagyok, de semmiképp sem utasítom vissza a változtatást, ha az jobbítással jár. :)

      Törlés
    4. Nos, akkor reméljük, hogy a mostani változtatás jobbítással fog járni! :D :)

      Törlés

FlagCounter

[URL=http://info.flagcounter.com/3p1k][IMG]http://s06.flagcounter.com/count/3p1k/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_0/flags_0/[/IMG][/URL]