2013. december 8., vasárnap

Baljós árnyak 2. fejezet

Írta. Katana Geldar
Fordította: Sinara
Az eredeti megjelenésének időpontja: 2008. június 8.

Előzmény: Baljós árnyak 1. fejezet

*************************************************************************

Az invázió teljes erőbedobással haladt, amikor Obi-Wan és Qui-Gon földet értek. És még nehezett lesz elrejtőzni, ha minden csapat akcióba lendül. Alattuk zöld mezők szikráztak és a távolban Theed felhőkarcolói tüntek fel.
- Ez az a város, mester? - nézett társára Obi-Wan.
- Ahol Padmé van. De ezen kívül semmiben nem lehetünk biztosak, amit ott találunk - válaszolta Qui-Gon, majd kissé megrászkódott a közvetlen közelükben robbanó lövedékektől. - És addig is le kell ráznunk ezeket a vadászokat.
Obi-Wan, vonakodva bár, de elfordította a hajót és egy erdő tisztása felé vette az irányt.


***


A tisztáson, a szélben lengedező magas fű zöldjében, egy magányos, narancssárga alak álldogált. Öltözéke semmi másból nem állt, csak egy ágyékkötőből, hosszú szárú csizmából és egy mellényből. Hátra vetette hosszú füleit a vállai mögé és felnézett az égre. Az egyik vállán átvetve egy hosszú lándzsát tartott. Egy fém rudat, amit egyetlen gombnyomásra átjárt az elektromosság.
Az űrhajó egyre közelebb került. A motorok zúgása már szinte elviselhetetlenné vált, de az alak csak állt ott. Narancssárga arcán nem tükröződtek érzelmek. Aztán eldobta a lándzsát, ami átszelte a levegőt és egyenesen belefúródott a hajó szárnyába.


***


- Mi a…! - nyögött fel Obi-Wan, ahogy igyekezett egyenesben tartani a gépet. Nem sok sikerrel.
- Hagyd! - mondta Qui-Gon nyugodt, parancsoló hangon, és padawanja karjára tette a kezét.
- De, mester! Teljesen elveszítjük az egyensúlyunkat. Ha nem hozom egyenesbe… - Hangja elhalt Qui-Gon átható pillantásának láttán.
Miután gondosan beszíjazták magukat, Obi-Wan engedte, hogy a hajó magától földet érjen a tisztáson. Nyelt egy nagyot, ahogy a lökés belepréselte az ülésébe, majd számtalan lézernyaláb csapódott körülöttük a földbe.
Az űrhajó végigszánkázott a füvön, sárrengeteget lökve a levegőbe. Azonban csak nem akart megállni. Obi-Wan lehunyta a szemeit, hogy ne lássa a feléjük közeledő fákat. Aztán hirtelen a feje a műszerfalba ütközött.
- Obi-Wan! - ütögette Qui-Gon tanítványa arcát. Amikor magához tért, Obi-Wan kicsatolta magát és követte mesterét ki a gépből. Bele vetették magukat a magas fűbe és pár percig mozdulatlanul feküdtek. Aztán Qui-Gon oldalba bökte padawanját és a hajó szárnya felé mutatott. A hosszú lándzsa még mindig meredten állt ki belőle.
- Ez… - rökönyödött meg Obi-Wan. - Emiatt zuhantunk le?
- Néha a legjobb fegyverek nem azok, amiknek a legnagyobb a tűzereje - intette Qui-Gon.- És még csak nem is a legjobb technológiával készültek. Az számít, ki használja.
Obi-Wan halványan elmosolyodott. Bízhatott Qui-Gonban, hogy egy lehetőséget sem szalaszt el egy leckére. Nem számít, milyen helyzetben vannak.
- Mozgás! - lökte előre magát a mester, tanítványa pedig épp csak egy lépéssel maradt le mögötte. Átverekedték magukat a füvön és eltűntek az erdő sűrűjében. Obi-Wan hallotta a fegyverek ropogását maguk mögött. Ismét kiszúrták őket. Nem tűnt épp egy szerencsés napnak.
Qui-Gon megfordult és olyan hirtelen állt meg, hogy Obi-Wan majdnem belé rohant. A vadászok még mindig lőttek rájuk, de nem ereszkedhettek lejjebb, mint ahogy a fák lombkoronája engedte. Qui-Gon nem aggódott miattuk. A lézerkardja már bekapcsolva pihent a kezében, és a zöld fénnyaláb védekező pozícióba helyezkedett, amikor motozás hallatszott a közelükből.
- Ez nem droid - mondta Obi-Wan saját lézerkardja védelme mögül.
- Nem. De azt hiszem, ez mentett meg minket.
- Megmenteni? - Obi-Wan sosem nevezte volna magát jó pilótának, de sértette, hogy a mestere inkább egy primitív lándzsásnak tulajdonítja sikerüket, mint az ő képességeinek.
- Elő jöhetsz, barátom - mondta fennhangon Qui-Gon. - Nem akarunk bántani.
Obi-Wan mögött olyan hirtelen jelent meg egy narancssárga alak, hogy a padawan majdnem ugrott egyet ijedtében. Undorodva mérte végig az idegen hosszúkás arcát, majd azonnal meg is rótta magát, amiért ilyen könnyedén ítélkezik. De a teremtmény már emelte is a kezében tartott, nagyon is ismerős lándzsát. A jedikre nézett, majd bekapcsolt lézerkardjukra és leengedte fegyverét, a béke jelét mutatva felemelve a kezét.
Qui-Gon kikapcsolta a lézerkardját, Obi-Wan pedig követte a példáját. Nem bízott a teremtményben, de a mestere igen, és ez elég indok volt neki, hogy felülbírálja előítéleteit.
Gyors standard nyelvi üdvözlés után a teremtmény Danta Pela néven mutatkozott be. Hungan volt, egy két lábú, narancssárga lény pikkelyes bőrrel és hosszú fülekkel, amik szárnyakként lógtak le vállaira. Arca inkább egy haléra emlékeztetett mint egy emberére, szemei pedig kocsányon emelkedtek ki feje búbjából. Danta nem szólt semmit, csak meredten bámulta a jediket.
Qui-Gon azonnal felfigyelt tanítványa távolságtartására. A fiatal férfinak sokat kell még tanulnia.
A gungan nyilvánvalóan akart valamit tőlük. Qui-Gon nem tudta pontosan, mit, de bízott az ösztöneiben. Azok pedig azt súgták, legyen barátságos és ez meggyőzte Dantát is.
- Hálásak vagyunk a segítségedért - mosolyodott el Qui-Gon, mire Obi-Wan csak a szemét forgatta. Mestere pillantása azonban elfolytott minden egyéb tiltakozást.
- Theedbe akarództok menni? - kérdezte Danta. Qui-Gon épp válaszolni akart, amikor fülsértő zaj szakította félbe. A Kereskedelmi Szövetség erői visszatértek.
Egy hatalmas C-9979-es szállt le a tisztáson, ahol még mindig ott pihent az ő gépül. Feltáruló rakteréből MTT tankok és harci droidok léptek elő és elkezdték átfésülni az erdőt. A kicsavaradó fák recsegésébe állatok sivítása vegyült, ami elementáris erővel csapta arcul a két jedit az Erőn keresztül.
Danta futásnak eredt és intett Qui-Gonnak és Obi-Wannak, hogy kövessék. A fák között szlalomozott és időnként megállt, leellenőrizva, hogy még mögötte vannak-e. Az azonban hamarosan nyilvánvalóvá vált, hogy a droidok rutinmunkát végeznek. Nem őket keresik.
A tankok zaja közepette a két jedi a gungan után rohant, fogalmuk sem volt merre. Egy idő után Danta megállt és hangosan felkiáltott női sikolyra emlékeztető hangon. Az erdőt fürkészte, ki tudja, mire várva.
- Mi történik, mester? - kérdezte Obi-Wan, amikor utolérta a másik kettőt.
- Azt hiszem, várunk valakit - válaszolta Qui-Gon. És ekkor megszólalt az adóvevője. Egy pillanatig nem vett róla tudomást, majd vonakodva felvette. - Igen?
A jel távolról jött és recsegett.
- …Jinn mes… a droidok… a várost - hallatszott egy női hang. Idegesnek hangzott. Qui-Gon bólintott és a padawanjára mosolygott.
- Hol vagy? - kérdezte, majd elhallgatott, amíg Danta ismét fekiáltott. - A királynő biztonságban van.
- A királynő… nem… már… - válaszolta Padmé.
- Tegyétek meg, amit tudtok! - eredt futásnak Qui-Gon. - Nem vagyunk már messze.
- Mester - kiáltott Obi-Wan, miközben Qui-Gon visszatette adóvevőjét az övére. - Miért mondtad ezt? Akár rossz irányba is haladhatunk.

- Azért mondtam, mert ez az igazság. Bízz az Erőben, padawan!

Folytatása következik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

FlagCounter

[URL=http://info.flagcounter.com/3p1k][IMG]http://s06.flagcounter.com/count/3p1k/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_0/flags_0/[/IMG][/URL]