2014. január 1., szerda

Mail a megjegyzésekről

Kedves olvasóim!
A blogger biztosít egy olyan lehetőséget, hogy megadjak tíz e-mail címet, amire a rendszer üzenetet küld minden egyes kommentről, ami a blogra érkezik. Ebből természetesen az egyik az én mail címem, Sarge, Rosabella és még egy kedves barátom, mint szerzőtársak pedig lefoglaltak még egyet-egyet, augusztustól Vida Brigitta, szeptembertől pedig még egy ember is csatlakozott a listához, a fennmaradó négyet viszont bárkinek a rendelkezésére bocsátom.
A feliratkozás nem jár semmiféle kötelezettséggel. Nem vagyok az a típus, aki kötelezővé tenné a kommentelést. Nem is látom értelmét, hogy írjatok akkor is, ha nincs mondanivalótok. Viszont annak, hogy valakinek értesítést "küldjek" az új megjegyzésekről, csak úgy van különösebb értelme, ha az illető kezd is vele valamit. Ezért a következő gyakorlatot szeretném folytatni.
Bárki jelentkezhet. Elegendő csak egy mailcímet küldenie nekem mailban, vagy az itt a címre kattintva elérhető "kérdőíven" egy felhasználónév kíséretében, amivel kommentelni fog.
Amíg nem jelentkezik legalább négy ember, addig további lépések nem lesznek, viszont ha már betelik az összes hely, figyelni fogom, hogy ki kommentel. Ha lesz olyan, aki fel van iratkozva értesítő mailra, de csak elvétve, több hetente egyszer-egyszer ír csak megjegyzést, annak a helyére következő hónap elején kifogok hirdetni jelentkezési lehetőséget, és ha van jelentkező, annak adom a lehetőséget.
Természetesen akit már egyszer töröltem a listáról, bármikor jelentkezhet újra, ha üresedő hely van, viszont ha továbbra sem kommentel gyakrabban, megint le fog kerülni. Annak ugyanis, hogy értesítést kap valaki a kommentekről, szerintem csak úgy van igazán értelme, ha ezeknek hasznát is veszi és bekapcsolódik a beszélgetésekbe a blogon.
Természetesen nem célom és nem is akarok a kíméletlen cenzor szerepében feltűnni. Ha nincs még tíz mail cím elmentve, akkor nem fogok senkit se törölni. Ha van üres hely, minek? Akkor csak a fennmaradó üres helyekre hirdetek jelentkezési lehetőséget. Jelentkezni addig lehet, amíg be nem telik a tíz hely. Ha megtörténik, ezt majd jelzem. Utána majd csak következő hónap elején, ha lesz üresedés.
Emellett, nem fogom számolgatni, ki hányat kommentel. Nem a konkrét mennyiség számít, hanem hogy éltek-e a lehetőséggel. Ha valaki csak hetente egyszer kapcsolódik be egy beszélgetésbe (feltéve, hogy azt nem csak egy odavetett kommenttel teszi), az semmivel nem ér kevesebbet, mintha valaki minden nap órákon át a blogon lóg és beszélget.
De ez nem azt jelenti, hogy feltétlenül beszélgetni, csevegni kell a blogon. Ha valaki nem ennyire közösségi ember és csak a történetekhez ír egy-egy megjegyzést, amiben viszont részletesen kifejti a véleményét, az is pontosan ugyanannyit ér.
Ebből következik, hogy ha beáll egy ideális eset, és összeáll egy aktív csapat, akkor nemigen lesznek üresedések. Ez esetben majd kitalálok valamit, hogy biztosítsunk lehetőséget másoknak is.
A január havi jelentkezés most indul. Az egy nap késésért elnézést kérek, de bokros teendőim miatt elcsúsztam vele.
Mindenkinek hajrá és sok sikert!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

FlagCounter

[URL=http://info.flagcounter.com/3p1k][IMG]http://s06.flagcounter.com/count/3p1k/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_0/flags_0/[/IMG][/URL]