2012. november 22., csütörtök

Életképek 3.

Sok gyönyörű hely van a földön. Sok olyan hely, amit ezért, vagy azért nagyon szeretünk. Ha csak Magyarországnál maradunk, kevesen lehetnek, akik ne szeretnének a Balatonnál hűsölni, a budai hegyekben túrázni, a Tiszán evezni, és még sorolhatnám.
Budapestre viszont, megkockáztatom, kevés ember gondolna úgy, mint egy hú de jó helyre. Sokan megjegyzik a szép épületeket, vagy ilyesmit, de magyarok közül szerintem kevés olyan lenne, aki ide visszavágyna. Még a helyiek is talán csak azért, mert itt vannak otthon.
Nekem viszont nem telik el olyan hét, amikor ne csodálkoznék rá akár többször is, milyen jó hely is ez. Bár lehet, csak a nagyváros teszi, de mivel nem tartózkodtam hosszabb ideig más akár csak megközelítőleg ekkora városban is, erről nem nyilatkozhatok.
Lényeg a lényeg, itt szinte nap mint nap történnek velem olyan események, amik máshol sose. A Balatonnál nyáron senki nem csodálkozik, ha elmegy előtte egy csinos lány és ha rámosolyog, viszonozza a mosolyát. Ez valahogy a nyári feeling része. De ugyanez Pesten... Na de kezdem inkább az elején.
Ma reggel is, mint minden áldott hétköznap év közben, zötykölődtem be az egyetemre a villamoson. Persze ülőhely az nuku. Miért is lenne? Elvégre jó is az ácsorgás egy fárasztó hét kellős közepén, nem igaz?
Épp ezen puffogtam, amikor a jármű lefékezett a soron következő megállóban, és felszállt az a lány. Mondhatnám, hogy már az első pillanatban megakadt rajta a szemem, de ez valahogy nem igazán így működik. Legalábbis nálam nem. Annyi viszont biztos, hogy rövid időn belül eljutottunk oda, hogy le se tudtam venni a szemem róla.
Úgy velem egyidős lehetett, talán pár évvel fiatalabb, viszont egyébként a tökéletes ellentétem. Nálam egy jó fejjel alacsonyabb lány, középhosszú piszkosszürke haj, kékesszürke szemek, nőies alak, ami hozzá tökéletesen illő szűk farmerba, térdig érő magasított sarkú csizmába, kékes színű elsőbe és műszőrme mellénybe volt csomagolva. Ha létezik tökéletes külsővel megáldott nő (amiben én kételkedem), akkor ő az.
Gondoltam, legalább egy kis gyönyörködéssel kezdődik a nap, de ennyi. Na frászt volt ennyi. A következő pillanatban ugyanis észrevettem, hogy nem csak én méregetem őt. Világosan fénylő szemei ugyanis nem csak úgy a reggeli melankóliába meredtek, ahogy addig gondoltam, hanem, egyre jobban biztos voltam benne, engem bámultak. Amikor észrevette szemeimben a felismerést, szélesen elmosolyodott. Ha az előbbi nem volt elég bizonyíték, hát ez igen.
Kicsi az önbizalmam, küzdök is vele, de most nem tudtam megállni, hogy ne pillantsak körbe, hátha tévedtem, és valaki mást bámul. Talán mögöttem áll egy sármos srác, aki szavak nélkül flörtöl vele. De nem. Azok a világos szemek rám szegeződtek.
Fogalmam sem volt, mit léphetnék. Még akkor is bizonytalanul lépek egy lány felé, amikor nagyon jó hangulatban beszélgetünk, nevetgélünk, szórakozunk együtt. De a villamoson... Most lépjek oda hozzá, és szólítsam meg? Az meg hogy venné ki magát? És ha mégsem engem bámul? És különben is, mit mondhatnék? Csak csupa olyan felvetések jutottak eszembe, amit pár mondattal el lehet intézni, aztán meg ott állnék (jobb esetben ülnék) mellette kukán. Van ennek értelme?
Ezen tépelődtem, miközben továbbra is csak mereven néztük egymást, az ő szája pedig töretlenül mosolyra állt. Aztán eljött a pillanat. A villamos ismét zötykölődve megállt, mire ő összekapta magát, és gyorsan kisietett a jármű ajtaján.
Gondolkodás nélkül, automatikusan zuttyantam le a helyére. Persze, kibírnám azt a fél óra villamosozást állva is, de ilyenkor kinek van kedve ácsorogni. És ha már nincs a környéken egy idős néni se, vagy valaki más, akinek illene átengedni a helyet, inkább én üljek le, mint más.
Amikor azonban a komfortérzetemet kielégítettem, gyorsan kinéztem a piszkos ablakon, hátha elkapom még őt egy pillanatra.
Ott sétált a járdaszigeten, kimérten helyezve csizmába bújtatott lábait egymás elé, alig észrevehetően ringatva feszes farmerja alatt kirajzolódó fenekét. A perverz fantáziám persze győzködött, hogy nekem produkálja magát, de ez nyilván csak illúzió volt. Vagy mégsem? A következő pillanatban ugyanis megállt, hátrapillantott a válla felett, és tekintete ismét az enyémbe fúródott. Arcán újból eluralkodott a széles vigyor. Ezt azonban már nem láthattam sokáig, mert ekkor a villamos ismét útnak indult, és tovább repített engem a belváros felé, el tőle, talán örökre.
Akár még órákig tépelődhettem volna azon, hogy mekkora barom voltam, hogy elengedtem. De az ilyesminek nem látom semmi értelmét. Inkább elfojtottam a dolgot magamban, igyekezve elfelejteni. Elvégre, mit tehettem volna?

***************************************************************

Ha tetszett a bejegyzés, lájkolhatjátok a Facebookon a Sinara történetei nevű oldalon.

40 megjegyzés:

  1. Elég sok mindent de van, hogy valami csak ennyi.

    VálaszTörlés
  2. Miért venné ki hülyén magát, ha szóba állnál vele? Tudom, nem ezt írtad szó szerint, de ezt sugallta.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem az venné ki magát hülyén. De mit mondjak neki?
      "Helló, szép napunk van, nemdebár?" vagy "Hogy s mint?", esetleg "Tetszel. Nem adnád meg a számod?" vagy mit?

      Törlés
  3. Őszinte leszek, én mentem már oda ettől sablonosabb szöveggel is. De mikor valaki tök idegen, abban az a jó, hogy ha bukó a dolog azért elég nagy esélye van, hogy nem látod többet, pláne Pesten. Ha meg neki is viszont tetszel, akár azt is mondhatod neki, hogy "szia, megint felment a benzin ára" baromira nem érdekes mert megadtad a kezdő lökést onnantól meg észre se veszed miket beszélsz meg ő se. Nem?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jó ha te ezt ilyen lazán tudod kezelni. Én sajna nem.
      Én nem bírnám ki, ha hülyének vagy egy nyomulós baromnak nézne. Még akkor se, ha jó eséllyel soha nem látom megint.

      Törlés
    2. Erős túlzás, hogy ilyen lazán kezelem, ezt a konkrét szituációt meglehet tudnám, de minden attól függ mit vált ki a másik belőlem. Más helyzeteket meg te kezelnél jobban, minden ember más. Egy meditálást megér, hogy kitaláld mit tennél, mert ugye nem kizárt, hogy fogtok még ugyanarra a villanyosra szállni.

      Törlés
    3. Ha tudnád, mennyit meditáltam már ezen! De még nemigen jutottam semmire.

      Törlés
    4. Gondoltam. Annak idején én is fel akartam találni a spanyol viaszt de erről a végéről fogni a kötelet aligha érdemes. A baj csak az, hogy hiába mondja akárki, hogy "hubaszki de vonzó vagy" te nem is hinnél neki. Amikor nem volt önbizalmam azon én is meditáltam sokat. Neked nincs okod arra, hogy ilyen legyél szerintem.

      Törlés
    5. De ha még el is hiszi, ha félreértettem a gesztusait, akkor az fog átfutni a fején, hogy "Mit akar ez az idióta?", ellenkező esetben meg jó eséllyel azért retten el, mert azt hiszi, nekem csak a teste kell.

      Törlés
  4. Nyíltan küldött feléd jelzéseket,tehát ha engem kérdezel nem lett volna ciki megszólítani :)) Jól van,nem kell rögtön ráülni,csak valami snassz szöveggel odalépni,aztán ha vágja a dolgokat akkor onnan nem nehéz továbblendülni. ^^ Márpedig eléggé képben volt,úgy tűnik ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ja. Csak bennem ilyenkor mindig megszólal a kisördög, hogy talán nem is engem néz, vagy csak kedves akar lenni, vagy nem tudom.
      És különben is, mit mondanék? Sokszor a lányok arra várnak, hogy te kezdeményezz. Én meg hajlamos vagyok az első lökés után kivárni. Akkor meg ott ülünk kukán, én meg rosszul érzem magam.

      Törlés
    2. Egyebbet nem is érthetnék!

      Törlés
    3. Nagyon egy húron pendültök ti ketten. :D

      Törlés
    4. Hát mert szintén zenész ^^

      Törlés
    5. Ohh,köszönöm Manó. :D
      Oké,el kell hogy ismerjem,,van benne rizikófaktor,de azt te láttad hogy mindenkit szuggerált -e vagy csak úgy téged :) Általában ha az emberek kedvesek akkor mosolyognak a világba,és nem csak egy emberre :D Főleg folyamatjában ;) A kezdő lökés után biztosan lett volna valami visszacsatolás,hiszen ő is benne volt a dologban,akkor is ha csak némán. :) Sok múlik itt a másik személyiségétől is. Max ha jönne a kuka effektus,leszállsz a kövi megállónál xD

      Törlés
    6. De én nem viselném el, ha úgy hagy ott, hogy közben arra gondol, hogy mekkora egy idióta vagyok.
      De köszönöm a biztatást, és mindenképp megfontolom a tanácsaitokat. ^^

      Törlés
    7. Aztán ha legközelebb látod, majd ő megy oda hozzád, hogy szebusz! és kiderül, hogy a te tested kell neki és nem fordítva :D

      Törlés
    8. De legalább megpróbáltad. ^^ Vajon melyik a rosszabb? Ha azért ostorozod magad mert elszalasztottál egy lehetőséget,vagy azért mert idiótának néztek? Én azt mondom,a bátraké a szerencse :P Ki tudja? Hátha a csajnak ez jött volna be,nem egy megszokott ismerkedős szitu.

      Törlés
    9. Amit meg a szintén zenész kollegina mond, a snassz dumáról abban meg pont az a poén, hogy snassz de annyira egyértelmű a mondanivalója hogy csuda :) Látom lelki szemeim előtt ahogy a buszon állunk és ketten lökdösünk a csaj felé, hogy "menj már oda, na!" :D

      Törlés
    10. Az még jó is lenne, ha lökdösnél, miközben ő figyel. Akkor legalább kezdhetném azzal, hogy rád kenem az egészet, hogy csak te akartad, és utána meg már meg van a beszélgetés, hogy "amúgy B vagyok". XD

      Törlés
    11. Na igen,az cikibb lett volna,gondolj csak bele :D De lehet hogy akkor oda is mész,nehogy már feltűnő legyen hogy még ösztönözni is kell :P

      Törlés
    12. De akkor legalább már megvan a kezdő pont, hogy "a barátom nagyon akarta, hogy idejöjjek". Persze nem ezekkel a szavakkal. :D

      Törlés
    13. Hát,nekem semmivel sem tűnik járhatóbb útnak xD Legalábbis ha hozzám akarna odajönni valaki,én a helyzet spontanitását is figyelembe venném ;) De persze az én vagyok xD Még a végén azt hinné az ember lánya hogy valami rossz poén célkeresztjébe került :D

      Törlés
    14. Oké... ez még a " szia. tetszel, elkérhetem a számod?" című sablonnál is gázabb duma lenne :D
      Dehogy mennél te oda, megfognánk a 2 karodat és kb oda vinnénk, hogy "szia szép lány, ez itt a haverunk B. B. mint brave xD

      Törlés
    15. Na az már tényleg gáz lenne, Manó. XD

      Törlés
    16. Pedig ha így folytatod be kell segítsünk :D Úgyhogy tessék megrendszabályozni magad!!!! -.- *Adolfos nézés
      :)

      Törlés
    17. Igenis, Herr Manó! Értettem, mein Manó. Igyekezni fogok.
      Heil, Manó! XD

      Törlés
    18. Há bolond-e vagy?:) Bááár ez a Heil Manó... hm... nem is rossz :DDD
      Ja és tanulj meg énekelni és akkor úgy is oda mehetsz, hogy "Hello, You fool, I love you!!!" :D

      Na a rendelést mára beszüntetem! Nyugis éjszakát! ^^

      Törlés
    19. Jó éjt, Herr Manó! Aludj jól, mein Manó! Heil Manó! XD

      Amúgy addig jó, amíg én nem kezdek el énekelni. :D
      Akkor nem csak ő menekülne el, de a többi utas is. XD

      Törlés
    20. Erotikus hangod van mi? Bacca a fület :D
      Neked is jó éjt! :) Te Bagoly O.O

      Törlés
    21. Mondhatjuk így is. :D
      Beszél az éjszakai manó. ^O,O^

      Törlés
  5. Amikor egy lányról van szó mindig benne van a félreértés lehetősége ezt neked nem kell bemutatni. De amikor téged néz valaki, vagy fordítva, egy bizonyos határon túl már elég jól észrevehető az, hogy hogyan is néz. Nem? Még akkor is ha csak 2 perc az egész. Ellenkező esetben ha már ott tart, hogy azt hiszi csak a teste kell megint nálad a labda, hogy bebizonyítsd nem is.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen. Én pontosan emiatt járom mindig huszonötször körbe a dolgot, hogy biztos legyek. De pont ez a baj a BKV-n ismerkedéssel, hogy ott erre nincs idő. Ott arra kell számítani, hogy talán már a következő megálló után is késő lesz, ami, hacsak nincs tumultus, max. 1-2 perc. Na és úgy legyél okos!

      Törlés
    2. Igen tudom az egyik legnehezebb "terep". Kell az önbizalom, meg a gyors reflexek.

      Törlés
    3. Két olyan dolog, ami nekem etéren marhára nincs. ^^

      Törlés
    4. Én ezt sajnálom.Pedig már többször is láttam tőled, hogy neked úgy jön be, ha a fiúk neked, te pedig a lányoknak nyomatod. Azt gondoltam, hogy ez nem okoz gondot, persze nem hittem, hogy egy szoknyapecér vagy csak hogy rámenősebb. De tudom ez az amit tanulni nem lehet.

      Törlés
    5. Ez így is igaz.
      Szeretek lányokkal ismerkedni, flörtölni. Csak ahhoz, hogy legyen is belőle valami, nekem idő kell. Nagyon sok idő. Villamoson meg az idő az, amiből gyakorlatilag semmi nincs. Ott az első mondattal meg kell fognod a lányt, ami viszont nekem nem megy.

      Törlés
    6. Ezt tapasztalatból mondod vagy szimpla önostorozás? Értem ezt arra, hogy egy 5 mondatos beszélgetéssel elmondásod szerint nem tudnád felkelteni a figyelmét mert akkor abban a 2 percben tényleg csak ennyi kellene mert ha 2 ember érdekli egymást akkor úgysem köszönnek el ennyivel. Meg az is benne van a pakliban, hogy csak azt várja, hogy lépj elsőnek a többi már neki is megy.

      Törlés
    7. Is-is. ^^
      Benne van. Ja. De benne van az is, hogy valamit csúnyán félreértettem, és ez nekem így nagyon nem kóser. Ezért járnám körül a dolgot többször, hogy az utóbbit kizárjam.
      És igen, nem bízok abban, hogy egy 5 mondatos beszélgetéssel kicsalhatom a számát.

      Törlés

FlagCounter

[URL=http://info.flagcounter.com/3p1k][IMG]http://s06.flagcounter.com/count/3p1k/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_0/flags_0/[/IMG][/URL]