2013. március 14., csütörtök

Életképek 19.



Ritkán esik meg, hogy Budapest, és egyáltalán az ország egyszerre mutassa meg a jó és a rossz arcát is. Alapvetően, leszögezném, nem rajongok a nagyvárosi létért. A zsongás, az állandó zajok, a tumultus, a tolakodó és nem egyszer igencsak primitív emberek néha (sokszor) az őrületbe kergetnek. Néha már azt hiszem, az én személyiségemhez sokkal jobban illene, megfelelő infrastrukturális adottságok mellett, egy csendes, mindentől távol lévő falu, ahol csak a szomszéd nénikéket látni néha. De Budapest mindig, újra és újra megmutatja a nagyvárosi lét szépségeit. És a szépségeket itt szó szerint értem. Elég csak a Gyönyörök Járatára és az ott előforduló nem mindennapi lányokra, nőkre gondolni. És ez nem egyedülálló eset. Sőt, ahogy sűrűsödik a forgalom, és összefutnak az útvonalak, fokozódik az élvezet. A kedvenc "vadászterületem" ilyen szempontból nem is lehet más, mint a népligeti távolsági busz állomás. Na ott aztán összefut minden, mi szem-szájnak ingere... és főleg a nyál az ember szájában. Ritkán járok arra, de akkor ezt a tényt mindig nagy megelégedettséggel nyugtázom. Ma is utaztam (volna), és ahogy várakoztam, azt se tudtam, hova kapjam a fejem. A pénztárnál sorban álló párductestű, kibontott, csillogó, hosszú fekete hajú szépséget nézzem-e, a párjával sétáló, kontyba fogott hajú barna amazont, a kézen fogva mászkáló változatosan gyönyörű tinilányokat és még sorolhatnám.
De aztán eljött az én időm, amikor, nem egy szépség társaságában, fel kellett szállnom a járatomra. Vagyis inkább csak kellett volna, ugyanis a busz nem jött és senki nem is tudta, hol van. Valószínűleg az ítéletidőben elakadt valahol. Aztán közölték, hogy nem is fog jönni, úgyhogy még állhattam sorba, pár tucat ember társaságában, visszaváltani a jegyem, aztán, mivel a hétvégére haza utazók nyílván mind oda áramlottak, inkább nem próbálkoztam a vonattal, hanem, úgy egy óra árán, hazaverekedtem magam a zuhogó hóban.
Mit is mondhatnék ez után? Magyarország, szeretlek. Szó szerint és ironikusan is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

FlagCounter

[URL=http://info.flagcounter.com/3p1k][IMG]http://s06.flagcounter.com/count/3p1k/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_0/flags_0/[/IMG][/URL]