2013. augusztus 31., szombat

Gay történetek

Mint azt pár órája jeleztem, a jövőben többek között azzal szeretném kibővíteni a blogom profilját, hogy időnként gay történeteket is feltöltök. Viszont, mivel sejtem, hogy ez nem mindenkit érdekel (sőt, konkrétan tudok olyan kedves olvasómról, aki, ha már egy farok előkerül a történetben, nem szívesen olvassa el), erről külön értekeznék. Viszont kezdésnek pár olyan dolog, ami mindenkit érdekelhet, aki rendszeresen látogatja a blogomat:
Félreértések elkerülése végett, nem akarom és nem is fogom a blogomat gay bloggá alakítani. Továbbra is túlsúlyban lesznek a leszbikus történetek minden téren. A fordításokban is, a saját történetekben pedig még inkább. Úgy gondolom, az a jó író, aki tudja is, hogy miről ír. Erotikus történeteknél pedig ez azt jelenti, hogy bele tudja élni magát a helyzetbe. Persze ez nem azt jelenti, hogy jó gay történetet csak férfi írhat, de szerintem egy nőnek nagy beleélőtehetség kell hozzá, ami bennem nincs meg etéren. Szóval a saját történeteimben maradnék a leszbikus témáknál, illetve nagyritkán a heteróknál. Azt nem zárom ki, hogy fel-felbukkannak majd meleg, vagy legalábbis biszexuális férfi karakterek a saját történeteimben is, de még ez is ritkaságszámba megy majd.
Csupáncsak arról lenne szó, hogy a jövőben azokon az oldalakon, ahonnan az angol nyelvű történeteimet veszem, a gay történeteket is mustrázni fogom, hátha akad valami fordítani való. Ez azonban egyrészről még gyerekcipőben jár nálam, másrészről pedig sok gay történet nekem nem épp tetsző irányba megy el. Ezt mindjárt ki is fejtem, de mivel ez már nem érdekel mindenkit, előbb még ezt a gondolatmenetet befejezve, nem tudom, milyen sűrűn lesznek gay történetek. Eddig egyet fordítottam le, az pár napon belül kikerül a blogra. A folytatás attól függ, hogy találok tetszetős történeteket. Leszbikusból viszont van dögivel, szóval azokat továbbra is fordítgatom serényen. Nem fogom külön jelezni, ha gay történetet töltök fel, de ha megnézitek a címkéket (ha megnyittok egy történetet, a lap alján találhatóak), ott jelezem, hogy a történet leszbi, hetero, gay vagy micsoda. (Ha nincs erre utaló címke, az azt jelenti, hogy abban a történetben vagy fejezetben nincs szexuális tartalom.) Szóval, figyeljétek a címkéket, ha el akarjátok kerülni a gay történeteket!
És akkor a gay történetekről:
Lehet, hogy csak én vagyok ízlésficamos, de nem értem, miért kell a gay történetek túlnyomó többségének két kategóriába csoportosulnia. Az egyik típus valamifajta szexuális erőszakról szól, amikor egy megfelelő hajlamú illető egy heteroszexuális, vagy nem tisztázott szexuális orientációjú egyént egy kis cumizásra vagy többre kényszerít. A másik típus pedig az, ahol az egyik fél egyértelmű dominanciát élvez a kapcsolatban és szolgaként ugráltatja, csicskáztatja a másikat.
Persze, ezek lehetnek valós helyzetek, és heteroszexuális és leszbikus kapcsolatokban és történetekben is előfordulnak, de az általam olvasott gay történeteknek a jó háromnegyedét-kilencven százalékát kiteszik. Az ilyeneket pedig én még végig olvasni sem szeretem, nem hogy lefordítani. Ebből fakadóan nem is fogom őket.
Emiatt viszont igencsak korlátozottak a lehetőségeim. Figyelni fogom a jövőben a megjelenő gay történeteket és ha találok megfelelőt, az első adandó alkalommal lefordítom és feltöltöm ide. De épp azért, mert az aktuális trendek etéren nekem nagyon nem fekszenek, nem tudom megmondani, az milyen sűrűn lesz. Ha találok egy olyan írót, akinek az ízlésvilága hasonló az enyémhez, valószínűleg gyakrabban, egyébként meg... ki tudja?
És hogy milyen az én ízlésvilágom? Nos, nő ismerőseimtől is hallottam már, hogy van a kézimunkázásban valami megalázó, meg abban is, ha egy férfi beléd tolja a legnemesebbik testrészét. Talán azért is viszolyognak annyian a gay szextől, mert egy férfi ember büszkeségén még nagyobb csorba az, hogy egy másik elé térdel és a dorongját szopogatja, vagy pucsít, hogy a partner betolhassa a dákót. Nekem viszont van egy olyan naív ideám, hogy egy párkapcsolatban a két fél, legyen szó azonos vagy különböző neműekről, egyenlő. Nyilván mindig van valami, amiben az egyik fél jobb, mint a másik és ami az egyik fél "dolga". Pl. régi beidegződés, hogy a pasinak kell kinyitni a befőttesüveget, lecsapni a csúnya-gonosz pókot a falon, de a nő főz, mos, takarít, gyomlál a kertben stb. mert azt ő csinálja jól. Ezekkel semmi bajom nincs, sőt, vagyok olyan szentségtörő, hogy én abban se látok semmi rosszat, ha az asszony festi ki a lakást, mossa le a kocsit és szereli meg a motort, amíg férjura főzöcskézik és gyereket nevel. De ettől még nem lesz kettejük között rangbeli különbség. És ugyanez igaz a homoszexuális kapcsolatokra. Bár persze én még sose voltam meleg kapcsolat részese (biológiailag is képtelenség lenne), azt mondom, egy férfi legyen férfi! És az nem csökkenti törvényszerűen a férfiasságát, ha éppen ő van alul az ágyban és attól még nem kell a partnere minden kívánságát leső kiskutyusnak lennie.
Nyilván minden kapcsolatban vannak domináns és alárendeltebb társak, de ez időtlen idők óta így van a heteroszexuális kapcsolatokban is. Kinek ne lenne ismerős a talpas asszonyka, aki jól leteremti nála kétszer nagyobb férjét, amiért az sáros csizmával jött be a házba? Jó, jó, az ilyen embereket néha kinevetik és papucs férjnek titulálják, de az ritkán merül fel, hogy ettől ne lenne eléggé férfi. Akkor egy meleg kapcsolatban miért kellene az egyik félnek a "női szerepet" betöltve síró-pityogó, pátyolgatnivaló egyénnek lennie. (Elnézést, ha ezzel valakit megsértek!)
Szóval, nem értem, miért minden történet a meleg kapcsolatban basáskodó egyik félről és a neki alávetett másikról szól. És mivel nem értem és nekem nem szimpatikus, nem is fogok olyat fordítani, ami ezt hangsúlyozza ki. Csakis olyat, ami az egyenlőség felé tendáló szeretetkapcsolatra épül.
Tehát, ahogy a leszbikus történeteknél, a gay változatoknál is erre számíthattok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

FlagCounter

[URL=http://info.flagcounter.com/3p1k][IMG]http://s06.flagcounter.com/count/3p1k/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_0/flags_0/[/IMG][/URL]