2013. augusztus 31., szombat

Váltás 3.

Kedves olvasóim!
Elérkezett az a pillanat, amit előre jeleztem. Tegnap kikerült a blogra az utolsó előre időzített napi bejegyzés is. Már egy ideje igyekszem a lehető legjobban a történetek írására és fordítására koncentrálni és a jövőben is folytatom ennek terén a rutin kialakítását. Lehet, hogy továbbra is lesz naponta egy bejegyzés, de ezt nem tudom és nem is akarom megígérni. Illetve törekszem arra, hogy minden nap adjak nektek valami olvasnivalót, az viszont szinte biztos, hogy ez nem fog mindig sikerülni egyéb elfoglaltságaim miatt. Hogy hogyan oldom meg ezt a problémát, az még a jövő zenéje. Valószínű, hogy esetenként sehogy, de majd kitalálok ezt-azt, hogy mindig legyen mit olvasni.
Eddig is igyekeztem szélesíteni a blogom profilját, és erről a jövőben se teszek le. Viszont, közkívánatra, ezt a történetek adta kereten belül teszem meg, vagy legalábbis úgy, hogy az semmivel ne csökkentse a történetek termelésére fordított időt.
Előbbire két példát említenék. Egyrészt még az év elején belekezdtem abszolúte nem erotikus jellegű regények fordításába. Olyan regényekébe, amelyek akár nyomtatásban is kikerülhetnének bármelyik könyvesbolt polcaira, csak valamiért a magyar könyvkiadás nem vette rá a fáradtságot és a pénzt, hogy lefordítsa (még?). Viszont természetesen olyanokat válogatok össze, amik engem is érdekelnek. Eddig az egyetlen regény, amibe belekezdtem, Simon Scarrow Forradalom-sorozatának első kötete, az Ifjú vér (Young Bloods) volt. Viszont annak idején ez is döcögősen haladt és márciusban félbe is szakadt. Most szeretném a közeljövőben folytatni és jóval rendszeresebben feltölteni a fejezeteket, persze a lehető legkevésbé az erotikus történetek rovására.
A másik példa pedig: A blog eddig alapvetően, ha nem is kizárólagosan, leszbikus tartalmaknak szolgált gyűjtőhelyül. Igaz, eddig is közöltem hetero történeteket is, főleg Marokfegyver és kevésbé a saját tollamból, illetve pár gay történetet is. Nos, a jövőben ez utóbbinak szeretnék tágabb teret adni. Persze nincs ok az aggodalomra azoknak sem, akiket csak és kizárólag a leszbikus történetek érdekelnek. Ők is olvashatnak majd legalább annyi kedvükre való történetet, mint eddig, sőt, remélhetőleg még többet is, hiszen a blog fő profilja továbbra is ez marad. És mivel valószínűleg ez utóbbiak vannak döntő többségben az olvasóim között, most erről nem is beszélnék többet. Akiket pedig érdekelnek a gay történetek is, azoknak hamarosan közlöm a részleteket egy másik bejegyzésben.
Ami pedig az utóbbi, nem történetnek számító, de a történetektől időt és energiát el nem vevő bejegyzéseket illeti, megy tovább a filmajánló, Sarge jóvoltából, csak amíg ő nem tud minket szórakoztatni vele, tettem be én pár javaslatot, illetve lesz továbbra is zeneajánló, illetve, ha ráakadnék valamilyen forrásra a mindennapjaim során, lesznek pornófilmek és képek is. Utóbbiakat egyébként nem csak a ti kedvetekért gyűjtögettem eddig se. A problémát viszont az jelentette, hogy erre a blogra szívesebben teszek ki audiovizuális tartalmat valami kísérőszöveggel, amit nem épp gyakran sikerül kisujjból kirázni. A képeket viszont pusztán csak kedvtellésből is nézegetem, ezért, bár itt valószínűleg drasztikusan csökkenni fog a számuk, az erre a célra létrehozott tumblr blogomon továbbra is nézegethetik azok, akiket érdekel az ilyesmi. Illetve létrehoztam egy másik tumblr blogot is, ahova az érdeklődési körömbe illő, de nem kizárólag, illetve főleg nem erotikus jellegű képeket rakom ki. Akiket érdekel, az erotikán túl mi jár a fejemben, azokat szívesen látom ott is.
De a sort folytathatjuk olyan bejegyzéstípusokkal, amik alapvetően szövegre épülnek, mint a történetek, mégsem azok. Ilyen, állandó jelleggel működő bejegyzéstípus talán csak az életképek van, ami menni fog továbbra is, ha történik velem valami. Illetve szívesen fogadom a megnyilvánulásaitokat a ti életképeitekhez is. Emellett ide sorolható a régebben félbemaradt ötletözön, a gondolatok és a filmkritika is. Az utolsó lesz továbbra is, ha találok olyan filmet, ami megfog (pozitív vagy negatív értelemben is), de mivel nem nézek sok filmet, nem tudom, ez milyen sűrűn lesz. A másik kettőt pedig lehet, hogy folytatom, de mostanában nem tervezem.
Viszont ebbe a sorba illik egy új bejegyzéstervem is. Sokszor emlegetik, hogy a jó író maga is sokat olvas és ihletet is mások írásaiból merít. Ez rám tökéletesen igaz. Rengeteget olvasok, bár néha az energiámból sokáig kevés futja rá. Emiatt, gondoltam, ha már úgyis sok regényt olvasok, miért ne írhatnék ezekről is nektek ajánlót? Nem akarok felesleges illúziókat kelteni, ezek nem erotikus témájú regények. Erotikus történeteket is olvasok, de most az olyanokra gondolok, mint pl. a fent említett Simon Scarrow művei. Persze azoknak se lesz oka panaszra, akiket ez nem érdekel. Én így is úgy is olvasgatok, amit remélem, senki nem vet a szememre, az pedig, hogy ezt egy bejegyzésben leírom, egyáltalán nem megy az erotikus történetek közlésének a rovására. De remélem, azért lesz, aki ezeket is olvassa és élvezi a beszámolóimat, még akkor is, ha az elemzett regényeket soha nem is olvassa el.
Szóval, remélem ez után még inkább megtalálja mindenki majd a kedvére valót a blogomon és örülni fog az új tendenciáknak. Ha esetleg bármi kérdés, kérés, óhaj, sóhaj lenne, azt mindig szívesen fogadom. Nem ígérem meg, hogy teljesíteni is fogom, de mindig jó más szempontokat is látni. Hátha tanul valamit így is az ember.
Addig is, jó olvasgatást!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

FlagCounter

[URL=http://info.flagcounter.com/3p1k][IMG]http://s06.flagcounter.com/count/3p1k/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_0/flags_0/[/IMG][/URL]