2013. július 7., vasárnap

Filmkritika - Bloomington

Nos... nem tudom igazán, mit mondhatnék erről a filmről. Igyekeztem meglátni benne a jót, de nem nagyon sikerült.
Indul az egész egy olyan sztorival, ahol a tipikusan szexuális ragadozó tanár elcsavarja az ártatlan kis diáklány fejét és az ágyába csábítja, hogy kihasználja. Ez így még rendben is lenne. Úgy értem... lenne értelme, bár nálam már itt hátránnyal indul. Viszont utána talán afelé mozdulnak el, hogy szánalmat ébresszenek a drága jó tanár nő iránt, amiért végül a kis játékszere elhagyja. Vagy... nem is tudom. Őszintén, az egész történet nekem egy nagy katyvasz volt. Talán bennem van a hiba, de nem tudtam kibogozni ezt a kapcsolati szálat. Most ki szeretett bele kibe, kinek törték össze a szívét, és tulajdonképpen mi is a befejezés... Segítsetek ki, ha ti értitek.
Emellett a történet más szempontból is zavarosra sikeredett. Tudom, bevett szokás filmes körökben, hogy csak úgy belecsapunk és idővel derülnek ki az előzmények. De ezt lehet jól is csinálni, meg rosszul is. Jelen esetben, szerintem, rosszul csinálták, ugyanis a főszereplőnknek alapvető vonása, hogy egy sikeres sorozat fontos szerepe után kezdi a főiskolát, ahol mindenki arra a bizonyos sorozatra utalgat, amiről mi, nézők is kb. csak a film második felében tudunk meg bármit is.
Aztán, pedzegetnek olyan szálakat, olyan vonatkozásokat, amikben akár lehet is valami, viszont annyira elsikkadnak a háttérben, hogy így már értelmetlenek. Például főhősünk kapcsolata az anyjával. Érezhető, hogy húzódik valami a háttérben. Nem egy szerető anya-lánya kapcsolatról van szó. A film igyekszik bemutatni mindkét fél nézőpontját, de mivel az anya csak három-négy nem túl hosszú jelenetben szerepel, ez nekem csak tovább növeli a katyvaszt.
Nos, ezek után nehéz lenne ajánlani a filmet. Még azoknak se javasolnám, akik a tanár-diák szerelemre alapozott filmek rajongói, mert az előzetes elvárások után ez csak részben bontakozik ki a filmben.Szóval... fogjátok fel ezt a kis beszámolót, mint negatív ajánlást! Bár, persze, ez csak az én személyes véleményem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

FlagCounter

[URL=http://info.flagcounter.com/3p1k][IMG]http://s06.flagcounter.com/count/3p1k/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_0/flags_0/[/IMG][/URL]