2013. július 23., kedd

Váltás

Olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem? xD
Na, de viccet félretéve, kicsit váratlan és talán meghökkentő lesz, amit most mondani szeretnék. Pedig igazából nem az, csak nem vagyok az a típus, aki minden gondolatát közkinccsé tenné, így nem ismerhetitek az előzményeket. Emiatt kezdem talán az elején.
A blogom, mint az, gondolom, köztudomású, úgy indult, hogy egy olyan fórumot teremtsek, ahol bármilyen nemű történetemet gond nélkül közölhetem. Nincsenek korlátok, csak a saját ízlésem, amit meg én magam úgyse lépek át.
Saját adottságaimból fakadóan viszont a két történet között eltelő idő hossza igencsak változó lehet. Van, amikor ontom magamból az alkotásokat, van, amikor az is megterhelést jelent, hogy hetente egy-kettőnél többet produkáljak. Emiatt gondoltam, kitöltöm az így keletkező űrt egyéb bejegyzésekkel. Képekkel, zenékkel, videókkal stb.
Az idő előrehaladtával viszont ezek kezdtek kissé a "fejemre nőni". Az oldal alapját még mindig a történetek jelentik, de az olvasóközönség növelését, vagy legalábbis szinten tartását az egyéb posztokkal próbáltam elérni. Így jutottunk el oda, hogy minden napra igyekszem valamit kitenni, és folyamatosan azon töröm a fejem, mi újat lehetne, ami viszont, én is érzem, néha már a történetekre fordított energia rovására megy.
És ekkor jött egy kedves kommentelő, aki talán már úgy érezte, túl messzire mentem, amikor a hét minden napjára külön bejegyzéstípust terveztem. Az eddigiekkel csak azt akartam tudatni, a dolog már engem is foglalkoztatott, barátunk ezt csak felszínre hozta bennem.
Ezek alapján pedig válaszút elé kerültem. Egy olyan válaszút elé, amit viszont nem akarok egyedül átlépni. Ti, olvasók is fontos elemei vagytok a blognak, hiába csinálom alapvetően saját szórakoztatásomra, ezért szeretném kikérni a véleményeteket.
Két lehetőség áll előttünk:

1. Folytatom tovább úgy, ahogy eddig is, igyekszem megvalósítani a heti bejegyzéseket és a többi és a többi, közben pedig igyekszem annyi történetet közölni, amennyire lehetőségem van. Ha nem üt be a krach, ez is úgy heti 2-3 alkalommal jelentene történeteket, ha sajátot talán ritkábban is.

2. A hangsúlyt erőteljesen a történetek felé tolom el. Lennének így is egyéb bejegyzések, de csak ad hoc jelleggel. Nem keresnék semmit, csak ha belebotlok valamibe, ami megtetszik és valami "értelmes" indokkal ki tudnám tenni, akkor kiteszem. Kreatív energiáimat viszont amennyire csak lehet, a történetírásra fordítanám. Ez idővel valószínűleg több elbeszélő posztban öltene testet. Azért beszélek elbeszélő posztról és nem történetről, mert történet valószínűleg nem lenne érezhetően több, mint az első szcenárióban, viszont két történet között lennének olyan jellegű bejegyzések, mint pl. az Életképek. Ami már bujkál a fejemben, az a B-vel a föld körül címen már elindított sorozat novellisztikus jellegű átalakítása lenne. Vagyis tényleg történetszerűen írnám le a dolgokat, ha a tulajdonképpeni történések csak töredékei is lennének egy átlagos történetéinek. Kicsit az ötletözönhöz hasonló "történetekre" gondolok.
Ez viszont azzal járna, hogy 99% eséllyel nem lenne minden nap új bejegyzés és teljesen kiszámíthatatlan lenne, hogy mikor jön valami.
Annyit megígérhetek, hogy még a legrosszabb időkben is hetente minimum egyszer jönne történet. De az eddigi tapasztalatokból kiindulva, inkább kétszer-háromszor. Köztük az eddigi rovatok is megmaradnának. Sarge valószínűleg ugyanilyen sűrűséggel csinálná tovább a filmajánlót, jönnének a zenék, versek, képek, filmkritikák... Persze csak ha valamelyik nincs ellenetekre. Viszont jóval ritkábban és kiszámíthatatlanul. Talán csak a heti pornóval hagynék fel, ami így okafogyottá válna, de, ha szeretnétek, néha, ha ráakadok egy-egy jó pornóra, azt is kiposztolhatnám.
Szóval, röviden, ennek a második szcenáriónak a lényege, hogy összességében ritkábban jönnének posztok, azokban viszont nagyobb lenne a történetszerű alkotások (történetek, életképek, ötletözön, B-vel a föld körül novellaszerűen stb.).

Szóval ez a két lehetőség, szcenárió áll előttünk. Viszont nem akarok egyedül dönteni. Bármennyire is saját szórakoztatásra működik alapvetően a blog, nagyon is izgat, mennyien olvassátok és nem szeretnék olyasmit tenni, ami drasztikusan csökkenti az olvasottságot. Nem tennék olyat, ami miatt kevesebben és ritkábban látogatnátok a blogot.
Ezért rátok bízom a döntést.
A kérdés az, melyik úton haladjak tovább a kettőből, illetve, ha már erről beszélünk, örömmel venném, ha azt is elmondanátok, melyik rovatokat, témákat, bejegyzéstípusokat szeretitek, követitek, és melyek azok amiket értelmetlennek tartotok ezen a blogon.
A válaszok jöhetnek itt kommentben (ezeknek örülnék a legjobban) akár névvel, akár név nélkül, illetve megint csinálok kérdőívet hozzá, amit a címre kattintva érhettek el. És kérdés lehet akkor már az is, szeretnétek-e a továbbiakban ilyen kérőíveket. Mert az elmúlt időben ezek igénybe vétele is drasztikusan csökkent.
Kicsit maximalista és munkamániás vagyok, így bejegyzések már augusztus második feléig előre időzítve vannak. Azok így is úgy is lemennek, tehát időtök van válaszolni, de szeretném, ha minél gyorsabban döntésre jutnánk, hogy neki tudjak kezdeni a továbbiak tervezésének.
Köszönöm megértéseteket és kérném, aki rendszeresen látogatja a blogot, az legalább ebben az egy kérdésben mindenképp válaszoljon.

Ui.: És ha van bármi kérdésetek, nyugodtan tegyétek fel! Igyekszem válaszolni és a szempontjaitokat figyelembe venni.

12 megjegyzés:

  1. Mint a blog lelkes, és elsősorban a történeteid/fordításaid iránt érdeklődő olvasója, mindenképp a második változat mellet teszem le a voksomat.

    Nem baj ha ritkábban jelenik meg egy-egy újabb post, ha ez azt eredményezi, hogy még többet "láthatunk" alkotás közben, illetve után.

    Kell az oldalba a többi is, félre ne érts, nagyon szeretem a filmajánlót, vagy a képeket, de szívesebben olvasnék még több történetet.
    Mondjuk ez csak az én véleményem, majd meglátjuk hogyan dönt a nép.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen. :)
      Eddig rajtad kívül egy választ kaptam, és az is hasonló tartalmú. :)
      Csak azt nem szeretném, ha kevesebbszer töltenék be a blogom. Ezért hezitálok. :/

      Törlés
    2. Szerintem ilyentől nem kell tartanod, a színvonal kifogástalan, az olvasó közönség adott.
      Valószínű, hogy úgy is minden nap feljövünk ide meglesni jött e ki egy újabb történet, zeneajánló, vagy csak egy kis érdekesség.

      Addig pedig rengeteg kedvenc van, amit újra el lehet olvasni, szóval "No Para!" .

      Törlés
  2. Sziasztok! :)

    Én is a 2. verzióra szavaznék, legjobban a történeteket szeretem és nagyon várom mindig a folytatásokat!

    R

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Rendben. Köszönöm a hozzászólást. Igyekezni fogok. :)

      Törlés
  3. Szia,
    Már egy jóideje rendszeresen olvasom a blogot és bár megnézek/elolvasok mindent, azért a fő ok amiért feljárok azok a történetek (az életképeket pl különösképp szeretem) így én is a 2. opcióra tenném le a voksomat.
    Egyébként az oldal nagyon színvonalas, csak így tovább:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm.
      Az életképeket sajnos nem tudom sűrűbbre ígérni, bár lehet, ha jobban odakoncentrálok a körülöttem lévő világra, menne. :)

      Törlés
    2. Akár az olvasók által beküldött hasonló történeteket is be lehetne küldeni hiszen ilyen dolgok megesnek akár napi rendszerességgel mindenkivel (velem legalábbis elég gyakran) és ugyebár több szem többet lát, több kéz többet tapint, több száj... szóval értitek:)

      Törlés
    3. Hm. Nem rossz ötlet. :)
      Eddig se zárkóztam el az elől, hogy barátaim történeteit feltöltsem. Meg is tettem párszor. Ez is jó lehet. :)
      Ha átküldesz mailban pár ilyesmit, meglátom, mit tehetek. :D
      És ez bárki másra is érvényes. ;)

      Törlés
  4. Ha már a választás lehetőségét megadtad, akkor a másodikra szavaznék én is.
    Bár kedvelem az Életképeket, a versek és a zene- és filmajánlók is tetszenek, de... a történetek még ezeknél is jobban. :-) Továbbra is kíváncsian várom a történeteket, B történeteit és remélem a közeljövőben olvashatom is majd a róla írt novellát.
    További sok sikert és kitartást a blogodhoz!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Az életképek amúgy is jönnek. Az ettől független. A verseket pedig nem én csinálom, szóval összegéhet a kettő. :)
      Igyekszem a történetekkel. ;)

      Törlés

FlagCounter

[URL=http://info.flagcounter.com/3p1k][IMG]http://s06.flagcounter.com/count/3p1k/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_0/flags_0/[/IMG][/URL]