2013. július 14., vasárnap

Filmkritika - D.E.B.S.

Charlie angyalai tini módra, az "éjszaka kémek vagyunk, nappal meg éljük a csilivili életünket"-típusú filmek egyfajta paródiája, dögös csajok egyáltalán nem dögöscsajos-helyzetekben. Ez a D.E.B.S.
Első pillantásra az ember sikítva menekülne, mondván, megint egy nyáladzó, rózsaszín tinifilm. És ha véresen komolyan vesszük, akkor ez így igaz. Egy huszadrangú, elcsépelt tinifilmről beszélünk, tele tövig rágott klisékkel. Ha viszont nem fűzünk hozzá nagy reményeket, és csak röhögni akarunk egy jót, akkor pont ez az ideális.
Van itt minden, ami szem-szájnak ingere. Dögös kémecskék magassarkúban és iskolai egyenruhában, szívtipró bűnöző, aki hogy, hogy nem, pont kémecskéink vezetőjébe zúg bele, ráadásul első látásra, bűnözőnk mellett egy tökkelütött, ügyefogyott segéd/barát, kémecskénk mellett túlbuzgó társak és egy kikosarazott, de még mindig nyomuló bájgúnár szépfiú, szerelem, kaland, románc, intrika... és a happy end sem marad el. Egy szóval minden, ami egy nyálas hollywoodi filmhez kell, és minden, aminek a megoldásai tökéletes elegyet alkotnak egy jó röhögős estéhez.
Emellett pedig a látvány se utolsó. Bár eddig se panaszkodhattunk, az I Can't Think Straight és a Lost and Delirious is szemrevaló szereplőgárdát sorakoztatott fel, ott azonban ez csak egy, és nem is az első strigula volt a pozitívumok listáján, itt meg a kép szerves része, ami, ha komolyan vesszük, tovább rontja a film imázsát, ha meg csak szórakozni akarunk, akkor egy kis nyálcsorgatásra is okot adhat.
Vagyis, gyűlik a kollekció. Ha egy komoly, elmélázós filmre vágytok ma estére, elő lehet venni a Lost and Delirioust, ha egy nem túl mélyenszántó, de mégis drámai történetre, akkor a Loving Annabelle-t, ha egy jól összerakott, tartalmas és jó filmet, akkor az I Can't Think Straightet, ha csak kellemes hangulatra, de sok cselekményre nem, akkor a The World Unseent, ha jó szórakozásra és mégis jó filmre, akkor a Better than Chocolate-ot, ha meg könnyesre akarjátok röhögni magatokat a filmipar hülyeségén, akkor itt a D.E.B.S. Jó szórakozást! ;)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

FlagCounter

[URL=http://info.flagcounter.com/3p1k][IMG]http://s06.flagcounter.com/count/3p1k/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_0/flags_0/[/IMG][/URL]