2013. július 27., szombat

Testvérháború - Prológus 4. fejezet

Előzmény: Testvérháború - Prológus 1. fejezet
Közvetlen előzmény: Testvérháború - Prológus 3. fejezet

Írta: Katia N. Ruiz
Fordította: Sinara
Az eredeti megjelenésének ideje: 1997

*****************************************************************

Eltelt úgy egy hónap, és a mindig vidám Frances megkérte a szüleit, hogy szervezzenek egy újabb összejövetelt. Richard és Francine, akik mindig is elhalmozták a gyerekeiket szeretettel és pénzzel, készségesen beleegyeztek. Azonban nagyon érdekelte őket, miért ilyen lelkes a lányuk, azonban amikor rákérdeztek, mindig csak kitérő választ kaptak. Frances az órái után mindig haza ment lezuhanyozni, hogy aztán megint el is menjen hazulról és késő éjszakáig elő se kerüljön. A szülei leginkább amiatt aggódtak, hogy tudja így teljesíteni a feladatait. De aggodalomra semmi ok nem lehetett, hiszen Frances kiválóan teljesített, és a professzoroknak se volt semmi panasza rá. Mindenki csak dícsérte.
De vajon akkor hol tanult?
Természetesen a válasz egyszerű, Katie-nél. Az együtt töltött sok órányi tanulás után pedig mindig órákig szeretkeztek.
Katie-t is izgatta, miért szeretne a lány egy újabb partit, de Frances mindig csak annyit válaszolt:
– Szeretnék táncolni.
Egyszer Katie már megunta és a szemem sarkából a lányra sandítva megjegyezte:
– De ugye nem lépsz a lábamra?
Frances erre lesütötte a szemét és az ölében heverő könyvet bámulta.
– Nem lenne jobb egy klubban? – folytatta Katie, de Frances csak rá nézett és elmosolyodott.
– Jobban szeretem az otthon biztonságát – jegyezte meg, és ezzel le is tudta a dolgot, nem hagyva teret a vitának.
Két hét múlva pedig már meg is tarthatták a partit.


***


Ezúttal már a legtöbb arc ismerős volt Frances számára az előző partiról, amikor üdvözölték őt, de ő feltűnően idegesen viselkedett. A kezei remegtek, és apró izzadtságcseppek gördültek le a homlokán. Mindenkinek azt mondta, lesz valami bejelenteni valója a partin. Azt azonban nyitva hagyta, hogy micsoda. Katie is ott volt. Egyedül érkezett. Megegyeztek, hogy Rossnak egyelőre nem kell tudnia a kapcsolatukról. Az idő múlt és mindenki remekül érezte magát.
Frances és Katie tekintete többször is összeakadt a nappaliban, és mindkettőjüknek az együtt töltött pásztorórák jártak a fejében, amitől a vérük azonnal forrni kezdett. Ezt azonban senki sem látszott észrevenni. Végül, éjfél körül, Frances úgy döntött, elérkezett az idő. Leállítatta a zenét és felsétált a lépcsőn félútig, hogy aztán a vendégek felé forduljon, akik érdeklődve figyelték őt.
– Van valami, amit szeretnék bejelenteni ma este – kezdte. Hangja remegett az idegességtől. Kezeit tördelte és körbehordozta tekintetét a vendégeket. Mindenki érdeklődve figyelt rá és várta a folytatást. – Nem titkolhatom, igen csak “aktív” életet éltem eddig – folytatta, mire mindenki felnevetett, azonnal megértve a mondanivalóját. Amíg Katie-ről álmodozott, számtalan lány élvezhette Frances varázsát, szépségét és képességeit az ágyban. Próbált nem gondolni Katie-re, bebeszélni magának, hogy az érzései semmit nem jelentenek.
Mindenki tudta, mennyire nem tulajdonít Frances jelentőséget a randijainak. Most már sejtették miért. A nagynőcsábász szerelmes. Látszott az arcán. És a gyanújuk be is igazolódott, amikor Frances folytatta:
– Most viszont találtam valakit, aki milliószor több időt érdemel, mint bárki, akit valaha ismertem, leszámítva persze a szüleimet.
Erre ismét mindenki felnevetett, beleértve Katie-t is. Ő se értette, mire akar Frances kilukadni.
– Beleszerettem a legcsodálatos nőbe a világon. – Frances hangja remegett, miközben Katie-re nézett Tekintetük találkozott és Katie szeme kirtelen megtelt könnyel. – Szeretném, ha most ide jönne hozzám – mondta Frances fátyolos hangon, érezve, hogy az ő arcán is egy könncsepp gördül le, miközben a lány felé nyújtja a kezét. – Katie Rosenberg, kérlek, gyere ide hozzám!
Katie nyelt egyet és lassan odasétált hozzá. Mindenki elismerően figyelte őket, miközben Katie odaért Frances-hez és most már egész közelről bámultak egymás szemébe. A szoba másik felében Ross egyre idegesebben bámulta őket, majd kiviharzott az ajtón. Frances azonban ezt észre sem vette, csak letérdelt és a kezébe vette Katie-ét. A lány nem tudta többé visszatartani a könnyeit, amik patakokban folytak le az arcán. Frances a zsebébe nyúlt és elővett egy vörös selyem dobozt.
– Hozzám jössz? – kérdezte fátyolos hangon, mire mindenkinek elakadt a lélegzete.
Katie meg se bírt szólalni. A torka kiszáradt, úgyhogy csak bólogatott. Frances felállt és kivette a gyémánt gyűrűt a dobozból, hogy idegesen felhúzza Katie ujjára. A lány csak figyelte őt, majd karjait Frances nyaka köré fonta és megcsókolta őt. Mindenki tapsolni kezdett és éljenzett.
Richard és Francine odaléptek a két lányhoz. Ők is annyira meglepettek voltak, mint mindenki más, bár ők gyanakodtak eddig is, és szoros ölelésekkel gratuláltak. A lányuk végre megállapodik.
A parti egészen reggelig folytatódott. Frances és Katie azonban idő közben ellógtak, hogy eltűnjenek Frances hálószobájában.

Folytatása következik!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

FlagCounter

[URL=http://info.flagcounter.com/3p1k][IMG]http://s06.flagcounter.com/count/3p1k/bg_FFFFFF/txt_000000/border_CCCCCC/columns_2/maxflags_12/viewers_0/labels_0/pageviews_0/flags_0/[/IMG][/URL]